Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Nedēļas nogalē notiks ceļojošā kausa izcīņa ledusburāšanā

Nedēļas nogalē notiks ceļojošā kausa izcīņa ledusburāšanā
Foto: Latvijas Zēģelētāju savienība

Šajā nedēļas nogalē, 23. un 24.martā notiks pirmā „Jahtas.lv” ceļojošā kausa izcīņa ledusburāšanā, kuru rīko Latvijas DN ledusburāšanas asociācija sadarbībā ar jahtklubu „Auda”.

Sacensībās piedalīsies gan Latvijas pieredzējušākie sportisti, no kuriem daļa nupat nostartējusi Eiropas čempionātā ledusburāšanā Polijā, gan jaunie ledusburātāji. Tāpat savu interesi nākotnē piedalīties jaunizveidotajās sacīkstēs izrādījuši arī sportisti gan no kaimiņvalstīm, gan Nīderlandes, Vācijas un šā brīža ledusburāšanas lielvalsts Polijas. Dalībnieki sacentīsies ar DN kalses jahtām, kas ir populārākās šāda veida jahtas gan Eiropā, gan Ziemeļamerikā.

Kā pastāstīja viens no organizatoriem, Latvijas DN ledusburāšanas asociācijas prezidents Madars Alviķis, šī ir unikāla ceļojošā kausa regate, kādas Baltijā uz doto brīdi nav un par kuru interesi ir izrādījuši daudzu kaimiņvalstu sportisti. Regate zem šī nosaukuma tiks rīkota sešus gadus un pēdējo sacensību uzvarētājs ir tiesīgs paturēt trofeju sev. Mūsu uzdevums šogad ir regati novest pietiekami augstā līmenī, lai parādītu citu valstu sportistiem, ka uz Latviju dēļ šīs regates ir vērts braukt 2000 un vairāk kilometru. Papildus šie mači ir kā ieskrējiens 2014. gada Pasaules Junioru čempionāta organizēšanai, kuru starptautiskā leduburāšanas asociācija plāno deleģēt Latvijas DN leduburāšanas asociācijai.

Plānots, ka sacīkstes norisināsies Rīgas jūras līcī iepretim Bigauņciemam, kur šobrīd ir labākais ledus segums ar plašu teritoriju gariem ieskrējieniem. Veicamās distances garums 6 – 9 km.

Vērtēšana notiks trīs ieskaites grupās: DN kopējā grupā, kurā startēs meistari jeb seniori, DN junioru grupā, kurā startēs jaunieši līdz 21 gada vecumam, un „Ice Optimist” grupā, kurā dalībnieku vecums nepārsniedz 15 gadus.

Pirmais starts paredzēts 23.martā plkst. 13:00, bet sacensību uzvarētāju apbalvošana 24.martā plkst.16:00. Sacensībās kopumā paredzēti ne vairāk par 9 startiem, no kuriem tiks ieskaitīti 8 labākie.

„JAHTAS.LV” ceļojošo kausu iegūs DN klases kopējās ieskaites uzvarētājs.

Burāšana uz ledus ir ātrākais no burāšanas veidiem un viens no ekstrēmākajiem ziemas sporta veidiem vispār. Ātrumi pie pietiekama ieskrējiena var sasniegt 100 – 150 km/h. Tas garantē krietnu devu adrenalīna ne vien pašiem sportistiem, bet arī skatītājiem. Tāpēc aizraujošās cīņas uz ledus klātienē vērot tiek aicināts ikviens, protams, ārpus sacensību distances, skatītājiem paredzētā vietā.

Sacensību programma:

23.03.2013.

no plkst. 11:00 reģistrācija
12:00 – sacensību atklāšana
13:00 – pirmais starts

24.03.2013.

12:00 – pirmais starts
16:00 – apbalvošana

Informāciju sagatavoja
Sintija Sīmane
Latvijas Zēģelētāju Savienības preses sekretāre


Foto: Aerodium

Toms Īvāns izcīna trešo vietu Pasaules kausā iekštelpu lidošanā

Ķīnas Tautas republikas īpašajā administratīvajā reģionā Makao notiekošajā 5. Pasaules kausa izcīņā, 3. Eiropas kausa izcīņā un 1. Āzijas kausa izcīņā iekštelpu lidošanā (indoor skydiving), kas norisinājās no 16. līdz 22. aprīlim, Latvijas pārstāvis Toms Īvāns (31) izcīnija Eiropas kausu un ieguva trešo vietu frīstaila jeb brīvās izvēles programā Pasaules kausa izcīņā.
Godalgoto trijnieks tranšejas stendā. Foto: Latvijas Šaušanas federācija.

Latvijas kausa stenda šaušanā 1. posmā uzvar olimpietis Upelnieks un Jurgenovskis vecākais

Pirms dažām dienām Kuldīgā norisinājās Latvijas kausa izcīņas stenda šaušanā 1. posms, dalībniekiem sacenšoties gan apaļajā, gan tranšejas stendā. Par uzvarētājiem kļuva olimpietis Dainis Upelnieks un Tālis Jurgenovskis, kurš finālā pārspēja savu dēlu Kārli.
Godalgoto vietu ieguvēji. Foto: BJC "Laimīte".
1

Latvijai zelts un sudrabs pasaules klubu komandu čempionātā galda hokejā

Pagajušajā nedēļas nogale Čehijas galvaspilsētā Prāgā notikušajā pasaules klubu komandu čempionātā galda hokejā finālā tikās abas Latvijas komandas, Inčukalna galda hokeja klubam pārspējot Bērnu un jauniešu centra "Laimīte" komandu. Tādējādi Latvijas komandas izcīnīja zeltu un sudrabu.