Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Lencevica un Romanova bez panākumiem izmēģina spēkus Pasaules tūrē

Ints Megnis
Ints Megnis

Lencevica un Romanova bez panākumiem izmēģina spēkus Pasaules tūrē
Liāna Lenceviča (no kreisās) un Jekaterina Romanova. Foto: Oleg Harchenko

Latvijas jaunās badmintonistes Liāna Lencevica un Jekaterina Romanova šonedēļ Barselonā izmēģināja spēkus Pasaules tūres posmā, tomēr palika bez uzvarām.

Vienspēlēs abām Latvijas sportistēm bija jāpiedalās kvalifikācijā un viņas cieta pārliecinošas neveiksmes - Lenceviča ar 7:21, 5:21 kapitulēja pēdējo gadu labākajai Āfrikas badmintonistei Keitai Fo Kunei, kura šobrīd pasaules rangā ir 89. vietā, bet Romanova ar 12:21, 7:21 zaudēja ranga 560. vietā esošajai amerikānietei Natālijai Či, kura ir vien 14 gadus veca.

Romanova šobrīd ir Latvijas trešā rakete, pasaules rangā ieņemot 368. vietu, bet Lenceviča atrodas 555. pozīcijā.

Pēc tam abas Latvijas sportistes startēja arī dubultspēlēs, kur pamatturnīra pirmajā kārtā ar 9:21, 6:21 kapitulēja Taivānas badmintonistēm Pai Jupo un Vu Tidzunai.

Badmintona pasaules tūre iedalīta sešos līmeņos. Barselonas turnīram piešķirta piektā jeb "Super 300" kategorija un tā balvu fonds ir 150 000 dolāru.

Tikmēr Latvijas otrā rakete Monika Radovska šonedēļ piedalījās "International Challenge" kategorijas turnīrā Vīnē, tomēr arī zaudēja vienspēļu kvalifikācijas pirmajā mačā un dubultspēļu pirmajā kārtā.