Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Žīdens apstiprināts par LSPA rektoru uz vēl pieciem gadiem

Žīdens apstiprināts par LSPA rektoru uz vēl pieciem gadiem
Jānis Žīdens
Foto: lspa.lv

Ministru kabinets šodien par Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) rektoru apstiprināja pedagoģijas zinātņu doktoru, profesoru Jāni Žīdenu, informē augstskola.

Augstskolu likums nosaka, ka augstskolas rektoru amatā apstiprina Ministru kabinets. Kā ziņots, novembra beigās LSPA notikušajās rektora vēlēšanās par augstskolas rektoru uz pieciem gadiem atkārtoti ievēlēts Jānis Žīdens. LSPA Satversmes sapulcē rektora amatā Žīdens ievēlēts lielā vienprātībā, par viņu nobalsoja 72 Satversmes sapulces delegāti, pret - 11, bet viens no izdalītajiem 84 biļeteniem atzīts par nederīgu. Tādējādi Satversmes sapulce devusi rektoram mandātu turpināt darbu vēl piecus gadus.

Konkursā uz vakanto LSPA rektora amatu bija pieteicās tikai viens kandidāts - pašreizējais akadēmijas rektors. Savā LSPA attīstības programmā turpmākajiem pieciem gadiem Žīdens minējis četrus augstskolas attīstības stratēģiskos virzienus - organizācijas un struktūras optimizācija, studiju procesa un studiju vides attīstība, zinātniskā darbība un inovācijas, infrastruktūras attīstība.

Profesora Žīdena atkārtotai kandidēšanai uz rektora amatu komisija saņēmusi astoņu LSPA struktūrvienību atbalsta iesniegumus.

Informāciju sagatavoja LSPA sabiedrisko attiecību un komunikācijas vadītāja Ilze Āķe-Vīksne.

Izmantotie resursi:
lspa.lv


, 2014-01-21 15:20, pirms 10 gadiem
Jāapsveic. Zinātniskā darbība un inovācijas!!!

Zinātnisko institūciju novērtējums.

LSPA.

Pētniecības kvalitāte: 1
Ietekme uz zinātnes nozari: 1
Ekonomiskā un sociālā ietekme: 2
Pētniecības vide un infrastruktūra: 1
Attīstības potenciāls: 2
Kopējais vērtējums: 1

Atšifrējums:
2 punkti – apmierinošs vietējais spēlētājs (jāizvērtē apvienošana ar citām institūcijām);
1 punkts – vājš vietējais spēlētājs (finansēšana no valsts budžeta nav lietderīga).

avots: Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes...
, 2014-01-21 15:35, pirms 10 gadiem
nez no kā viņa uzvārds cēlies?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-01-21 16:25, pirms 10 gadiem
No vienas puses - jā, LSPA ar mūsdienu sporta izglītības iestādi sakars ir mazs un šīs skolas absolventi faktiski ir kā nemācīti (atvainojos par tiešumu, bet saskaroties ar vairākiem, kas pēdējos ~7 gados to ir absolvējuši priekšstats ir tieši tāds, iespējams, esmu ticies ar ne tiem).

No otras puses, valstī IR JĀBŪT augstākās izglītības iestādei, kas sagatavo sporta speciālistus.

Protams, ka sports nav valsts prioritāte un LSPA reorganizācija nav ne tuvu pirmais darbs pat augstskolu līmenī, taču par to ir smagi jādomā un jāķeras pie šī jautājuma risināšanas.

Pēc daudziem gadiem Rojā atjaunos Latvijas čempionātu 24h skrējienā, turklāt bronzas statusā

Šā gada 24. maijā Rojā Ultramaratona festivāla ietvaros notiks Latvijas čempionāts 24h skrējienā, pēc vairāk nekā 20 gadiem atjaunot valsts čempionātu šajā ultra distancē. Organizatori ir parūpējušies arī par īpašu atzīmējamu lietu, proti, šim ultramaratona čempionātam ir piešķirts Starptautiskās ultramaratona skrējēju asociācijas bronzas zīme (IAU Bronze Label).
Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.

Latvijas burātāji uzvar starptautiskā regatē “Skradin Cup”

Kapteiņa Artūra Mecberga komanda ar jahtu “Dufour 41” uzvarējusi starptautisko regati “Skradin Cup’24” (Horvātijā). Četrās sacensību dienās ļoti mainīgos laika apstākļos (no pilnīga bezvēja līdz vētras stipruma brāzmām, no mierīgas līdz bangojošai jūrai), tika veiktas četras sacīkstes.