Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ilvars Grīslis

Izdots pirmais olimpiskais kalendārs Latvijā

Izdots pirmais olimpiskais kalendārs Latvijā
Kalendāra prezentācija viesnīcā "Bergs"
Foto: Romualds Vambuts

Ceturtdien svinīgā pasākumā tika prezentēts pirmais Latvijā izdotais olimpiskais kalendārs, kas veltīts nākamgad Pekinā notiekošajām vasaras olimpiskajām spēlēm un kurā kā modeļo pozējuši Latvijā populāri sportisti - potenciālie olimpisko spēļu dalībnieki.

Kalendāram fotografētie sportisti tika izvēlēti īpašā līdzjutēju balsojumā interneta portālā "Delfi" šā gada jūlijā. Balsojumā piedalījās 1922 iedzīvotāji. Iespējams, ka daļa no kalendārā skatāmajiem sportistiem nestartēs Pekinā, jo sportā liela nozīme ir arī veiksmei, taču kalendāram viņi izvēlēti tādēļ, ka balsojumā bija saņēmuši visvairāk balsu.


Olimpiskā kalendāra projekts ir unikāls – šāda veida kalendārs Latvijā tiek izdots pirmo reizi, turklāt kompānija "Samsung" šādu projektu šogad īsteno tikai Latvijā un Lietuvā un nekur citur pasaulē. Unikālais kalendārs ir Olimpiskās komitejas un "Samsung" īpaša Pekinas olimpisko spēļu ieskaņas dāvana, kas sarūpēta Latvijas sportistiem un olimpiskajai delegācijai Pekinā.


"Nākamā gada nozīmīgākais sporta notikums ir olimpiskās spēles Pekinā. Šajā kalendārā iemūžināti šā brīža labākie Latvijas atlēti, kuri būtu pelnījuši startēt Pekinā. Tie ir sportisti, kuri nebaidās sev izvirzīt augstus mērķus," uzsver Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis.

Kalendāra radošās koncepcijas autori ir pazīstamais modes fotogrāfs Oļegs Zernovs un stiliste Olga Kolotova. Kalendāra idejas pamatā bija attēlot atlētus kontrastējošās, pavisam atšķirīgās vidēs – atlētiem ierastajā sporta vidē un neierastajā glamūrajā vidē, parādot sportistus dīvu un dendiju tēlos. Visi sportisti piedalījās divās fotosesijās – studijā un treniņu laikā.


Lai uzsvērtu kontrastu, katra sportista studijas fotosesijā, fotografējot atlētus elegantos, izsmalcinātos tērpos, kā aksesuāri tika izmantoti katra sportista sporta veidam raksturīgie atribūti. Jeļena Rubļevska tika fotografēta vakarkleitā un savās elektrozaļajās krosenēs; kā akcents Vsevoloda Zeļonija uzvalkam tika izmantota viņa džudo josta, savukārt Vadims Vasiļevskis studijā fotografējās ar šķēpu, bet Staņislava Olijara fotosesijai speciāli tika piemeklēta barjera un atgādāta no Daugavas stadiona.


Ar kalendāra ideju mākslinieki velējās uzsvērt katra sportista pārstāvēto sporta veidu un individualitāti, kā arī apvienot sportam raksturīgo vitalitāti, spēku un skaistumu.

Fotosesijas ilga no augusta līdz pat oktobra sākumam, tādēļ sportistiem un fotogrāfam Oļegam Zernovam nācās piemēroties arī vēsajiem un lietainajiem laika apstākļiem.


No šā gada 21. decembra līdz nākamā gada februārim izstāde ar kalendārā redzamajām fotogrāfijām būs skatāma "Arēnā Rīga". Iecerēts, ka nākamgad izstādi varēs aplūkot arī Olimpiskajā Sporta Centrā (OSC).


Kalendārs izdots 1700 eksemplāru lielā tirāžā. Pārdošanā tas nenonāks; kalendāru kā dāvanu saņems kalendāra modeļi, LOK un Olimpiskā vienība, kā arī kompānijas "Samsung" sadarbības partneri un sabiedrībā pazīstami cilvēki. Kalendāru saņems arī katrs 200. balsotājs, kurš piedalījās līdzjutēju balsojumā par sportistu izvēli kalendāram portālā "Delfi".

Kalendārā apskatāmie sportisti
Jānis Karlivāns (vieglatlētika/desmitcīņa) – janvāris,
Jolanta Dukure (vieglatlētika/soļošana) – februāris,
Romāns Miloslavskis (peldēšana) – marts,
Inguna Minusa un Inese Jursone (pludmales volejbols) – aprīlis,
Vsevolods Zeļonijs (džudo) – maijs,
Artūrs Matisons (riteņbraukšana/BMX) – jūnijs,
Jeļena Rubļevska (modernā pieccīņa) – jūlijs,
Viktors Ščerbatihs (svarcelšana) – augusts,
Vadims Vasiļevskis (vieglatlētika/šķēpa mešana) – septembris,
Staņislavs Olijars (vieglatlētika/110 m/b) – oktobris,
Dmitrijs Miļkevičs (vieglatlētika/800m) – novembris,
Jevgeņijs Saproņenko (vingrošana) – decembris.


Informāciju sagatavoja:
"P.R.A.E. Sabiedriskās attiecības" pārstāve Gundega Piebalga


, 2007-12-20 19:33, pirms 16 gadiem
Ivanda Eiduka nemaz netika kalendaaraa??
, 2007-12-20 19:47, pirms 16 gadiem
, 2007-12-20 19:58, pirms 16 gadiem
sauber izlasi raxtu tad tik dumi jautajumi neradisies
, 2007-12-20 21:44, pirms 16 gadiem
bet tas ir stulbi, ka nevares sadu klaendaru nopirkt...

cik tad tads kalendars varetu maksat, kapec nepadoma par latviesu lieliskajiem lidzjutejiemmmm,,

viela pardomam!!!
, 2007-12-21 09:46, pirms 16 gadiem
Teikšu tā - nu tur nebūt nav visi tie , kurus iebalsoja. Kur tad ir Jeļena Prokopčuka, kur Andris Biedriņš, kur Ernests Gulbis, kur Anete Jēkabsone-Žogota? Tā tikai tāda aizmālēšanās, nevis pēc balsošanas - tie rīkotāji jau nemācēja sarunāt ar daudzām zvaigznēm, gribēja uzspiestā formā - Tev jābūt tad un tad ,tikos un tikos fotografēties. ( nejautājot, vai viņi to grib un vēlas) .Ideja jau laba, bet nu tad tiešām vajag dabūt visus labākos pēc balsojuma , turklāt fotografēšanu uzticēt drusku profesionālākam cilvēkam nekā Zernovam. Latvijā ir daudz citu labāku fotogrāfu(taču nezinu viņu attiecības ar LOK un Samsung.).
, 2007-12-21 11:31, pirms 16 gadiem
Es arī gribu tādu kalendāru!!
, 2007-12-23 22:49, pirms 16 gadiem
Zinu, ka Latvijas sports sūdzas ar līdzekļu trūkumu...tas ir arī objektīvs fakts... jo esam pasakaini nabagi savā korupcijā, mecenātisma trūkumā un viltotā PR patriotismā.
Saprotu, ka sportam tas varētu būt sīkums, bet KĀPĒC nevarēja šo kalendāru izdot masveidā... KĀPĒC????? Nu kāpēc nav tādu raidījumu kā BBC "Olympic Dream", jeb NBC seriāla par ASV olimpiskā sporta varoņiem? Kur ir LOK PīĀrs?
Helvijs Saukants. Foto: theMAKKU/HLTV
21

broky un "FaZe" izvelk negaidītu trumpja dūzi un iekļūst "Major" pusfinālā

Latvijas esportista Helvija "broky" Saukanta pārstāvētā "FaZe" komanda sasniegusi datorspēles CS2 sezonas svarīgākā turnīra "Major" pusfinālu. Šovakar ceturtdaļfinālā "FaZe" revanšējās "Spirit" par zaudējumu Katovices finālā februārī un uzvarēja ar 2:1, turklāt izšķirošā karte bija "Vertigo", ko līdz šim "FaZe" nemaz nebija spēlējusi.
Foto: Amber O-Week & Dzintaru O-Cup
4

700 orientieristi no 14 valstīm Lieldienās startēs "Dzintara kausā", atklājot LK sezonu

Lieldienās uz Mangaļsalu dosies teju 700 orientēšanās sporta baudītāju no 14 valstīm, lai piedzīvotu unikālo sacensību apvidu un pieredzētu sīvas cīņas par pjedestāla pozīcijām divās vidējās distancēs "Dzintaru O-Cup", kas atklās Latvijas kausu sezonu orientēšanās sportā. MW 18, 20 un 21E grupās dalībnieki otrajā dienā startēs pēc iedzīšanas principa, kas pasākumu padarīs vēl skatāmāku un aizraujošāku.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.