Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Indija apstājas pie 681 punkta, angļiem cerību tikpat kā nav

Juris Miņins
Juris Miņins

Indija apstājas pie 681 punkta, angļiem cerību tikpat kā nav
Hardiks Pandja (atsitēja pozīcijā)
Foto: Reuters/Scanpix

Indijas kriketa izlase, pateicoties Virata Koli 103 gūtajiem punktiem, arī otrajā iningā pret Angliju guva vairāk kā 300 punktus, panākot 543 punktu pārsvaru, kas, viņuprāt, būs pietiekoši mājnieku komandas pieveikšanai.

Pēc diviem neveiksmīgiem Testa kriketa mačiem Indijas izlase, šķiet, ir patiešām sakrājusi sportisko niknumu un arī veiksmi, jo trešajā spēlē, kā pirmajā, tā otrajā iningā, viņi ir guvuši vairāk kā 300 punktus un tādējādi angļu cerības uz uzvaru pārvēršot, faktiski tikai par fantāzijām.

Pirmajā iningā Virats Koli guva 97 punktus, bet Ajinkja Rahane tika apturēts vien pēc tam kā viņš bija guvis 81 punktu, taču abi atsitēji bija izdarījuši pietiekoši daudz, lai vismaz pirmajā iningā angļiem neatstātu ne mazākās cerības uz panākumu. Atlikušo darbu paveica metēji, īpaši izceļot Hardiku Pandju, kurš no spēles izslēdza tieši pusi, jeb piecus oponentus.

Kopumā mājnieki aizvadīja ļoti vāju iningu, jo tikai Joss Balters spēja gūt vairāk kā 30 punktus (39), bet bouleri, katrs, zaudēja vismaz pa 46 punktiem.

Protams, ka noslēgt pirmo mača daļu ar rezultātu 329 pret 161 ir diezgan nepatīkami, sevišķi jau mājās spēlējot, taču Indijas komandas sniegums pirmajos divos mačos teorētiski vēl deva cerības uz to, ka otrajā iningā viņus varēs apturēt un tādējādi cīnīties par uzvaru.

Lai vai kādi bija Anglijas mērķi un sapņi, Koli atkal bija visu angļu metēju lielākais pretinieks, kurš no laukuma tika dabūts nost vien pēc tam kā guva 103 punktus. 79 punkti Četešvara Pudžaras kontā, bet ar 52 punktiem maču noslēdza Pandja. Tiesa, pēdējais no šīs trijotnes varētu gūt vēl vairāk punktus, jo no spēles viņš netika izslēgts un arī viesi drīkstēja maču turpināt, taču, līdzīgi kā Anglijas izlase pirmajā mačā, arī indieši nolēma, ka viņiem pietiks 543 punktu pārsvara, lai svinētu panākumu, tāpēc savu iningu labprātīgi noslēdza priekšlaicīgi.

Jāsaka gan, ka lielākās problēmas angļiem bija ar metējiem, kuriem spēle īsti nevedās, bet viņi nemēģināja neko jaunu, turpinot mest teju identiskus metienus ar kuriem indieši arī lieliski tika galā, izvairoties no viketiem.

Lai arī Anglijas izlasei priekšā ir pilns otrais inings, kurā viņi jau ir paspējuši gūt 22 punktus, viņiem tajā ir jāspēj gūt 521 punkts, kas, lai arī nav neiespējami, taču, ja angļi to patiesi arī izdarīs, tas būs ārkārtīgi pārsteidzoši.

Tāpat šodien savu sešu maču sēriju uzsāka Afganistāna un Īrija. Jāsaka, ka abas komandas gan nav uzskatāmas par ODI vai T20 kriketā spēcīgāk, precīzāk, īri šajās spēlēs ir vieni no vājākajiem, bet afgāņi turas reitinga viducī. Afganistāna lietus dēļ saīsinātajā 18 overu cīņā (parasti T20 mačs tiek aizvadīts 20 overu formātā, jeb katras komandas metēji izdara 120 bumbiņas raidījumus pretinieku virzienā) svinēja uzvaru ar 160/7:144/9. Tiesa, tāpat ir jāpiebilst, ka abās šajās komandās bija gana daudz starptautiskajā kriketā mazpieredzējušo spēlētāju, kas, protams, atsaucās uz spēles gaitu un kvalitāti.

Jāpiebilst, ka spēles rezultatīvākajam atsitējam, 20 gadus vecajam Hazratulaham Zazai šī bija tikai otrā starptautiskā spēle Afganistānas izlases sastāvā, taču tas viņam netraucēja no 33 metieniem gūt 74 punktus.

Šīs sērijas otrais mačs ir ieplānots parīt, bet trešais – 24. augustā. Pēc šiem mačiem sekos arī trīs ODI kriketa mači un sērija noslēgsies 31. augustā.

Izmantotie resursi:
espncricinfo.com

     [+] [-]

, 2018-08-20 23:29, pirms 6 gadiem
Varbūt varētu arī rakstu, kur kriketa termini un noteikumi ir puslīdz izskaidroti.
A tā ne vella nevar saprast. Būtu interesanti.

     [+] [-]

, 2018-08-21 00:06, pirms 6 gadiem
Jurichs4 rakstīja: Varbūt varētu arī rakstu, kur kriketa termini un noteikumi ir puslīdz izskaidroti.
A tā ne vella nevar saprast. Būtu interesanti.
Sistēmiski izskaidrot jebkuras sporta spēles noteikumus "no nulles" ir gana sarežģīti un es noteikti neņemtos to darīt, jo tas ir pārāk liela apjoma darbs.
Tajā pašā laikā, ja tiešām gribas saprast, ir labs video: https://www.youtube.com/watch?v=Aqt...