Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Spānijas golferis Rams kļūst par ranga līderi

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Spānijas golferis Rams kļūst par ranga līderi
Džons Rams. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Uzvarot Dublinā (Ohaio) notikušajā "Memorial" turnīrā, Spānijas golferis Džons Rams kļuva par ranga līderi, pirmajā vietā nomainot Ziemeļīrijas pārstāvi Roriju Makilroju.

Rams iespaidīgi nospēlēja pirmajos trīs raundos (69, 67, 68), kuros ar rezultātu -12 iekrāja četru sitienu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem Toniju Finau un Raienu Pālmeru. Spānis svētdien ne brīdi netika apdraudēts un turnīra finišā triumfēja ar rezultātu -9, kamēr 2. vietu ar -6 ieņēma Pālmers.

Zīmīgi, ka viss minētais līderu trio 4. raundu nospēlēja slikti – Ramam rezultāts 75, Pālmeram 74, bet Finau 78, finišā samierinoties vien ar 8. vietu. Rams divus sitienus zaudēja soda dēļ 16. bedrītes izspēlē. Gatavojoties sitienam, Rams neapzināti caur zāli pakustināja bumbiņu.

25 gadus vecais Rams ir tikai otrais spānis, kurš nokļuvis golfa ranga virsotnē, atkārtojot leģendārā Severiano Baljesterosa panākumu. Seve 1. vietā vairākos posmos bija no 1986. līdz 1989. gadam.

"Memorial" bija sestais PGA tūres turnīrs pēc trīs mēnešu pārtraukuma, kas saistīts ar koronavīrusa pandēmiju. Sākotnēji bija plānots, ka tas būs pirmais turnīrs ar skatītāju klātbūtni, taču pagājušajā nedēļā tika nolemts, ka šīs sezonas atlikušais posms notiks bez skatītājiem.

"Memorial" bija nozīmīgs arī ar to, ka pirmoreiz kopš PGA tūres atsākšanās spēlēja bijušais pasaules pirmais numurs Taigers Vudss (šobrīd 14. vieta), kuram neveiksmīgs turnīrs. Viņš ar +6 bija tikai 40. vietā, turklāt ar grūtībām pārvarēja kata līniju, kas bija +3.

Vudsam nākamais tituls kļūtu par 83., sasniedzot jaunu rekordu. Viņš šobrīd titulētāko golferi saraksta 1. vietu dala kopā ar Semu Snīdu, kuru noķēra pagājušā gada oktobrī pēc uzvaras Japānā notikušajā "Zozo Championship".