Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Jūrmalā sacentīsies pasaules skrituļslidošanas zvaigznes

Krišs Upenieks

Jūrmalā sacentīsies pasaules skrituļslidošanas zvaigznes
Publicitātes foto

Jūrmalas Skrituļslidošanas festivālā 2. augustā par čempiona titulu Sporta distancē sacentīsies vairākas pasaules līmeņa zvaigznes. Savu dalību sacensībās apstiprinājis seškārtējs pasaules čempions un četrkārtējs junioru čempions Pīters Maikls (Peter Michael) no Jaunzēlandes. Powerslide Matter World komandas braucējs šī gada aprīlī lauzis jau otro pasaules rekordu savā karjerā, 10km distanci pieveicot 13 minūtēs un 47 sekundēs.

Spēcīgo Powerslide Matter World komandu Latvijā pārstāvēs arī 2014. gada Eiropas čempions Fēlikss Rihnens (Felix Rijhnen) no Vācijas, kurš šajā sezonā jau trešo reizi ieguvis Vācijas čempiona titulu, kā arī pasaules čempiona titula komandas stafetē ieguvējs un 2012. gada Eiropas čempions beļģis Ferre Spruijts (Ferre Spruyt). Jūrmalas skrituļslidošanas festivālā sacentīsies arī 2014. gada Eiropas čempione, daudzkārtēja Vācijas un junioru čempiona titula ieguvēja Katrīna Rumpus (Katharina Rumpus) un viņas komandas biedre Letīcija Šimeka (Laethisia Schimek), kura 2014. gada Eiropas čempionātā izcīnīja zelta medaļas 500m un 3000m distancēs.

Līderiem saspringtu konkurenci veidos arī spēcīgākie Polijas braucēji no Mapei-GPShosting-BDC komandas: Bartošs Čojnacki (Bartosz Chojnacki), Vočeks Barans (Wojciech Baran), Joanna Novakovska (Joanna Nowakowska) un Jaroslavs Čonackis (Jaroslaw Chonacki). Igauniju pārstāvēs viens no labākajiem kaimiņvalsts braucējiem Kurts Kespaiks (Kurt Kespaik), kurš jau iepriekšējos gados veiksmīgi piedalījies sacensībās Latvijā, un viņa Albe Team/Bont komandas biedri Elizabete Jogi (Elizabeth Jogi) un Lauri Kurts (Lauri Koort). No pazīstamākajiem Latvijas sportistiem sacensībās startēs pagājušā gada Latvijas čempions maratona distancē Reinis Znotiņš, Lauris Bitenieks, Roberts Pundurs, Ansis Eljašāns, Ronalds Cinks, kuri pārstāv Powerslide-Laimīte komandu.

“Latvijas sacensību augsto kvalitāti un interesanto Jūrmalas trasi novērtē aizvien vairāk pasaules līmeņa braucēju. Redzam, ka viņi atgriežas arī nākošajā gadā un atved līdzi savus komandas biedrus. Lai gan Jūrmalas Skrituļslidošanas festivāls vēl jaunas sacensības, mēs aktīvi strādājam pie tā, lai ielauztos Eiropas skrituļslidošanas sporta kalendārā un piesaistītu aizvien jaunus braucējus,” stāsta festivāla organizators Kaspars Tupiņš. Jūrmalas Skrituļslidošanas festivālā piedalīsies arī braucēji no Krievijas, Baltkrievijas, Lietuvas, Spānijas, Beļģijas un citām valstīm.

Jūrmalas skrituļslidošanas festivālā dalībnieki sacntīsies trīs distancēs: 42km “Turkish Airlines” Sporta distancē, 14.5km Tautas distancē un 4.5km Ģimenes distancē, turpretī bērni līdz 12 gadu vecumam varēs sacensties LEGO bērnu distancēs (500-1000m). Plašāka informācija par distancēm un trasi pieejama Baltijas Maratoni - masu sporta pasākumu...

Reģistrēties Jūrmalas Skrituļslidošanas festivālam var elektroniski mājas lapā Baltijas Maratoni - masu sporta pasākumu..., kā arī visos sporta preču “Fans” veikalos, kā arī skrituļslidu veikalā “Taktika.lv” līdz 29. jūlijam. Dalības maksa “Turkish Airlines” Sporta distancei ir 10 eiro, “Taktika.lv” Tautas distancei 7 eiro, bet Ģimenes distancei 5 eiro. Bērniem līdz 12 gadu vecumam, reģistrējoties mājas lapā līdz 29. jūlijam, dalība LEGO bērnu distancēs ir bezmaksas. Festivālam iespējams reģistrēties arī uz vietas sacensību dienā par paaugstinātu dalības maksu. Dalības maksā iekļauta profesionāli sagatavota trase ar atveldzēšanās punktiem, dalībnieku numuri, ēdināšana pēc finiša, pēc nepieciešamības medicīniskā palīdzība un tehniskais serviss, kā arī piemiņas veltes un balviņas no pasākuma atbalstītājiem visiem dalībniekiem.

Jūrmalas skrituļslidošanas festivālu organizē SIA ‘’KT Agency’’ sadarbībā ar Jūrmalas domi. Pasākuma ģenerālsponsors “LUKOIL”, atbalsta “Turkish Airlines", "Taktika.lv", “Gaļas nams – Ādaži”, "Fans", "DION", ‘’EVIAN’’ "GARMIN", "Koblenz" un "Skandi Motors".

Informāciju sagatavoja:
Līva Pērkone
Baltijasmaratoni.lv sabiedrisko attiecību konsultante