Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

IZM: sarunās ar Pasaules Banku ir aizstāvētas sporta intereses

IZM: sarunās ar Pasaules Banku ir aizstāvētas sporta intereses
Martins Dukurs
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) ir vienīgā ministrija, kas Latvijā atbild par sporta jomu un tās finansējumu, un rūpējas, lai nepieļautu turpmāku līdzekļu samazinājumu. Šāds uzstādījums pausts arī visās līdzšinējās tikšanās reizēs un sarunās ar Pasaules Banku (PB).

Ar šo informāciju un argumentiem IZM pārstāvji šodien, 20.jūlijā, iepazīstināja jauniešus, kuri bija pulcējušies pie Ministru kabineta, lai kliedētu viņu neziņu un nepakļautu dezinformācijai.

Tiekoties ar jauniešiem, IZM pārstāvji uzsvēra, ka 2010.gadā sporta treneru atalgojumam no valsts budžeta nodrošināts finansējums 3,2 miljonu latu apmērā, kas ļauj līdzšinējā apmērā 61 profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādē ar sportu nodarboties vairāk kā 26 000 bērnu un jauniešu.

Kā IZM informējusi jau iepriekš, piemēram, 27.maijā (http://izm.izm.gov.lv/aktualitates/informacija-medijiem/5190.html), līdzšinējās sarunās ar PB pārstāvjiem IZM amatpersonas – gan ministre Tatjana Koķe, gan valsts sekretārs Mareks Gruškevics un citi speciālisti snieguši detalizētu skaidrojumu par sporta budžetu un tā pozīcijām (sporta treneru algas, augstu sasniegumu sports u.c.) un argumentus, lai nepieļautu finansējuma turpmāku samazinājumu. Līdz šim sadarbībā ar PB IZM guvusi pārliecību par vienotu izpratni, ka sporta nozarē turpmākais līdzekļu samazinājums nav pieļaujams.

2010.gadā sporta budžets ir 13,9 miljoni latu, kas ir uz pusi mazāks, salīdzinot ar 2008.gadu. Turklāt, pie samazināta finansējuma mūsu sportisti sevi izcili parādīja Vankūveras olimpiādē, ir nodrošināts atalgojums profesionālās ievirzes sporta treneriem u.c. Turklāt IZM ar Finanšu ministriju saskaņojusi gan 2011.gada, gan 2012.gada valsts budžeta projekta bāzes izdevumus, kas neparedz izmaiņas sporta finansējumā.

Informāciju sagatavoja:
Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa


, 2010-07-20 15:17, pirms 14 gadiem
Tur vispār nav ko domāt! Nekad vairs nedrīkst pieļaut šādu naudas līdzekļu samazināšanu!
Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.
Pāvels Švecovs. Foto: LOK

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā nepārvar kvalifikāciju

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien nepārvarēja Ankarā notiekošā Pasaules kausa otrā posma kvalifikāciju.
Jānis Buks. Foto: LOK/Romāns Kokšarovs

Mēģinājums gāzt prezidentu: LOK Ģenerālo asambleju rīkos jūnija sākumā

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Izpildkomiteja, ņemot vērā biedru iesniegumu, pieņēmusi lēmumu Ģenerālās asamblejas pārskata – vēlēšanu sesiju rīkot jau 4. jūnijā. Kongresā daļa biedru vēlas no amata gāzt prezidentu Jāni Buku.