Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Skotija sagrauj Nīderlandi un uzvar Triju nāciju kausā

Juris Miņins
Juris Miņins

Skotija sagrauj Nīderlandi un uzvar Triju nāciju kausā
Foto: cricketscotland.com

Ar Skotijas kriketa izlases uzvaru noslēdzās 2018. gada Nīderlandes Triju nāciju kauss kriketā. Izšķirošajā mačā skoti pārspēja mājnieku komandu ar 115 punktu pārsvaru, 221/3(30) – 106/9(14).

Šodien ar Nīderlandes un Skotijas valstsvienību maču noslēdzās 2018. gada Nīderlandes Triju nāciju kauss, kur Īrijas, Skotijas un Nīderlandes izlases cīnījās T20 spēles formātā. Tā kā vakardienas abu komandu mačā uzvaru izcīnīja Skotija, tad šīsdienas spēlē bija jānoskaidrojas, kura komanda izcīnīs titulu.

Skoti, kas uzvarēja pirmsspēles monētas mešanā, izvēlējās maču sākt ar atsišanu un, iespējams, darīja pareizi, jo Džordžs Mansijs guva 71 punktu, tajā skaitā 10 reizes izceļoties ar četru punktu atsitienu, bet divreiz raidot bumbiņu ārpus laukuma, kar ko saņēma sešu punktus. Ričijs Beringtons palīdzēja ar vēl 64, bet Metjū Kross ar 50 punktiem. Kopā skoti guva 221 punktu, turklāt, mājnieki spēja no turpmākās cīņas izslēgt vien trīs skotus.

Pašiem nīderlandiešiem gan viss izvērtās daudz bēdīgāk, jo skotu metēji viņiem spēli saīsināja līdz 14 overiem no 20 paredzētajiem, izslēdzot no mača deviņus atsitējus. Protams, ka par 30% saīsinātā spēlē neko daudz punktu ziņā gūt nevar un mājnieki spēli noslēdza ar 106 gūtajiem punktiem. Rezultatīvākais zaudētāju komandas spēlētājs bija Skots Edvardss, kurš guva 31 punktu.

No Skotijas izlases bouleriem, kuri bija parūpējušies par šādu vieglu uzvaru, jāizceļ Hamaza Tahirs, kurš četru overu laikā zaudēja 26 punktus, taču no spēles izslēdza trīs nīderlandiešus. Tiesa, viņš arī pieļāva abus vienīgos Nīderlandes izlases sešu punktu atsitienus.

Skotijas izlasei šis bija visu laiku labākais mačs gūto punktu skaita ziņā T20 kriketā, bet Nīderlandei – smagākais zaudējums (pēc punktu skaita) komandas pastāvēšanas vēsturē.

Līdz ar šo panākumu Skotija svinēja uzvaru visā turnīrā, kurā viņu kontā ir divas uzvaras un pa vienam neizšķirtam un zaudējumam. Otro vietu, ar divām uzvarām un četriem zaudējumiem ieņem Holande, bet Īrija, kura spēja izcīnīt vienu uzvaru un vienu neizšķirtu, pārējās četras spēles zaudējot, palika pēdējā vietā.

2018. gada Nīderlandes Triju nāciju kauss

#KomandaSUZNP
1.Skotija421110
2.Nīderlande42208
3.Īrija41216

Izmantotie resursi:
ESPNcricinfo - Cricket Teams, Scores, Stats,...

     [+] [-]

, 2018-06-20 20:57, pirms 6 gadiem
Pilnīga herņa. Nācijas, kas kriketa pasaulē nav nekas

     [+] [-]

, 2018-06-20 21:50, pirms 6 gadiem
Ruck&Maul rakstīja: Pilnīga herņa. Nācijas, kas kriketa pasaulē nav nekas
Viss atkarīgs no mērogiem, jo pasaules rangā, protams, tās nav pirmā piecinieka komandas. No otras puses - Skotija nesen ODI mačā pārspēja ranga līderi, Angliju.

Īsāk sakot - tas ir normāls Eiropas kriketa līmenis un šīs komandas ik pa laikam var "iekost" tām komandām, ko var saukt par "lielo līmeni".