Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Anglija uzstāda rezultativitātes rekordu un triumfē sērijā pret Austrāliju

Anglija uzstāda rezultativitātes rekordu un triumfē sērijā pret Austrāliju
Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas kriketa valstsvienība šodien ar 481/6(50) – 239/9(37) sagrāva Austrālijas izlasi, uzstādot ODI kriketa rekordu vienā mačā gūto punktu skaita ziņā.

Šodien Anglijas Notinghemā un Holandes Amstelvīnā norisinājās divi starptautiskā kriketa mači. Abas spēles tika izspēlētas ODI (vienas dienas kriketa) formātā un, ja Anglijas un Austrālijas mačs bija kārtējā pārbaudes spēle, tad Nīderlande, T20 formātā, savās mājās uzņēma Skotiju Triju nāciju kausa ietvaros.

Austrālijas izlase šodien atkārtoti atzina Anglijas pārākumu un tāpat atzina, ka komandas atjaunotā uzbrukuma līnija, spēlējot bez pēdējo gadu vadošajiem atsitējiem, Deivida Vornera un Stīvena Smita, nebija uzdevumu augstumos, jo 37 overu laikā prata gūt vien 239 punktus – Treviss Heds bija vienīgais, kurš sasniedza 50 gūto punkta robežu, maču noslēdzot pie 51 punkta atzīmes.

Savukārt Anglijas bouleri gan pret mazpieredzējušo atsitēju līniju darbojās pārliecinoši Edils Rašids desmit overu laikā zaudēja vien 47 punktus un guva četrus viketus, kas bija labākais sniegums Anglijas komandā, taču arī Moīns Ali, ar piecos overos zaudētajiem 28 punktiem un trim viketiem izskatījās gana labi.

Tiesa, ne jau aizsardzības dēļ Anglijas izlase tika pie panākuma – uzbrukums bija tas, kurš ne tikai nodrošināja uzvaru, bet arī ierakstīja šo komandu vēstures grāmatās, jo 482 gūtie punkti ir visu laiku lielākais vienas komandas ODI mačā gūto punktu skaits kriketa spēles vēsturē. Alekss Heils guva 147 punktus, tajā skaitā izpildīja piecus sešu punktu sitienus. To pašu izdarīja arī Džonijs Beirstovs, taču viņa kontā "tikai" 139 punkti.

Interesanti, ka iepriekšējais ODI mača rezultativitātes rekords arī piederēja Anglijai, kuru tā uzstādīja pirms nepilniem diviem gadiem, 2016. gada augustā gūstot 444 punktus pret Pakistānu. Tā spēle, tāpat kā šodienas mačs, jāpiebilst, arī norisinājās "Trent Bridge" kriketa laukumā.

Līdz ar šo panākumu angļi ir nodrošinājuši sev uzvaru arī visā piecu ODI maču sērijā, jo nu viņiem ir trīs uzvaras trijos mačos. Savukārt Austrālija ODI mačos piedzīvo ne tos labākos laikus, jo pret Angliju viņi ir zaudējuši savu piekto ODI maču sēriju pēc kārtas un kopumā pēdējās deviņās sērijās viņiem ir astoņi zaudējumi, bet no pēdējām 16 ODI sērijām viņi ir uzvarējuši vien divās.

Savukārt Nīderlandē savu pirmo savstarpējo maču (no diviem) aizvadīja mājnieki un Skotija. Tieši šajās spēlēs arī bija plānots noskaidrot 2018. gada Nīderlandes Triju nāciju kausa ieguvēju, jo, ja pie panākuma tiktu mājnieku komanda, tad tā jau priekšlaicīgi sev nodrošinātu pirmo vietu, bet, ja uzvarētu skoti, tad čempiona noteikšana tiktu atlikta uz pēdējo maču.

Jāsaka, ka Skotijas izlase, pēc ļoti raibi aizvadītām pēdējām pāris nedēļām, kurās bija gan panākums pret Angliju, gan bezierunu zaudējumi Pakistānai un Īrijai, šoreiz spēja saņemties, un svinēja panākumu ar 161/3(17.4) – 160/6(20).

Par galvenajiem varoņiem kļuva komandas kapteinis Kails Kotzers, Džordžs Mansijs un Ričijs Beringtons, kuri guva, attiecīgi 42, 47 un 49 punktus.

Nīderlandes Triju nāciju kausa uzvarētājs tiks noteikts jau 20. jūnijā.

Tāpat ir jāpiebilst, ka vakar, nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ, neizšķirti noslēdzās Šrilankas un "Wst Indies" komandu mačs.

Izmantotie resursi:
ESPNcricinfo - Cricket Teams, Scores, Stats,...


Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.

Latvijas burātāji uzvar starptautiskā regatē “Skradin Cup”

Kapteiņa Artūra Mecberga komanda ar jahtu “Dufour 41” uzvarējusi starptautisko regati “Skradin Cup’24” (Horvātijā). Četrās sacensību dienās ļoti mainīgos laika apstākļos (no pilnīga bezvēja līdz vētras stipruma brāzmām, no mierīgas līdz bangojošai jūrai), tika veiktas četras sacīkstes.
Foto: Aerodium
1

Toms Īvāns izcīna trešo vietu Pasaules kausā iekštelpu lidošanā

Ķīnas Tautas republikas īpašajā administratīvajā reģionā Makao notiekošajā 5. Pasaules kausa izcīņā, 3. Eiropas kausa izcīņā un 1. Āzijas kausa izcīņā iekštelpu lidošanā (indoor skydiving), kas norisinājās no 16. līdz 22. aprīlim, Latvijas pārstāvis Toms Īvāns (31) izcīnija Eiropas kausu un ieguva trešo vietu frīstaila jeb brīvās izvēles programā Pasaules kausa izcīņā.