Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Olimpiskās delegācijas tērpu dizaina konkursam tikai viens pieteikums

Olimpiskās delegācijas tērpu dizaina konkursam tikai viens pieteikums
Vadims Vasiļevskis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) izsludinātajam Olimpiskās delegācijas parādes un atpūtas tērpu dizaina konkursam Olimpiādes spēlēm Londonā 2012.gadā pieteikusies un tērpu skiču paraugus iesniegusi tikai viena Latvijas modes dizaina speciāliste Ilze Mendziņa, kuru konkursa komisija atzina arī par galvenās balvas ieguvēju. Diemžēl, citu kandidātu uz mūsu olimpiešu apģērbšanu, lai tie svinīgi un skaisti saposti iesoļotu Londonas Olimpiskajā stadionā, nebija.

LOK ģenerālsekretārs Einars Fogelis norādīja, ka Mendziņas iesniegtais Olimpiskās komandas tērpu dizaina piedāvājums ir rūpīgi un ar izdomu izstrādāts: „Tomēr mēs bijām cerējuši uz lielāku pašmāju modes speciālistu atsaucību, jo pēc ziemas Olimpiskajām spēlēm Vankuverā, kur mūsu delegācija Olimpiskajā stadionā iesoļoja Igaunijas modes mākslinieku izstrādātajos tērpos, izjutām Latvijas modes speciālistu gatavību un vēlmi daudz aktīvāk līdzdarboties Latvijas komandas tēla veidošanā.”

Otrdien – 21.jūnijā, pulksten 14:00, LOK telpās (Elizabetes ielā 49, 2.stāvā) Ilzei Mendziņai pasniegs naudas balva 500 latu apmērā par oriģinālo tērpu dizaina izstrādi. Interesenti varēs tuvāk iepazīties ar skiču paraugiem un tikties ar dizaina autori un LOK prezidentu Aldoni Vrubļevski.

Maija sākumā LOK aicināja pašmāju modes speciālistus piedalīties Olimpiskās delegācijas parādes un atpūtas tērpu dizainu izstrādes konkursā dalībai 2012.gada Olimpiādes spēlēs Londonā.

Konkursa dalībniekiem bija jāizstrādā mūsdienīga, atraktīva un labi atpazīstama Latvijas Olimpiskās delegācijas tērpu kolekcija vasaras sezonai, kurā Latvijas sportisti, treneri, mediķi un delegācijas vadība ietu Olimpisko spēļu atklāšanas parādē, nēsātu to no olimpiskajām sacensībām brīvajā laikā, kā arī dažādos reprezentatīvos pasākumos.

Dizains bija jāizstrādā gan sieviešu, gan vīriešu parādes un atpūtas tērpiem, kas būtu piemērots nēsāšanai vasarā Londonā (Lielbritānija), kur klimatiskie apstākļi īpaši neatšķiras no Latvijas.

Iepriekšējo reizi LOK ar Latvijas apģērbu kompāniju sadarbojās 2004.gada Olimpiādes spēlēs Atēnās. Tērpus olimpiešiem darināja Latvijas daiļamatnieku un tekstila uzņēmums SIA "Spektra" sadarbībā ar SIA „Etalons” un SIA „Elegants”. Konkursā uzvarēja Latvijas apģērbu šūšanas kompānija „Spektra”, kas mūsu sportistus nodrošināja ar parādes un brīvā laika apģērbu, kas tika darināts no lina.

XXX Olimpiādes spēles Londonā notiks no 2012.gada 27.jūlija līdz 12.augustam.

Zināšanai:
- 2006.gada ziemas Olimpiskajās spēlēs Turīnā, tika izmantoti firmas Adidas speciāli Latvijas sportistiem dizainiski izstrādāti tērpi. Delegācijas virsjakas un bikses, ar kurām Latvijas delegācija piedalījās spēļu atklāšanas parādē, piegādāja firma Karbon.
- 2008.gada Olimpiādes spēlēs Pekinā, Latvijas delegācija piedalījās apģērbu zīmola „Monton” un sporta apģērbu kompānijas „Mizuno” īpaši izstrādātajos tērpos, kas tika sponsorēti.
- 2010.gada ziemas Olimpiskajās spēlēs Vankūverā, Latvijas delegācijas parādes un brīvā laika apģērbu kolekciju un dizainu veidoja Igaunijas kompānija „ATLM Dizain” (ATLM Design OU). Savukārt starta un iesildīšanās formas ziemas sporta veidos ražoja kompānijā „Adidas”.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Olimpiskās komitejas
speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos
Ilze Āķe – Vīksne


, 2011-06-20 12:13, pirms 13 gadiem
SKaisti tērpi

img.thesun.co.uk

=)
Pāvels Švecovs. Foto: LOK

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā nepārvar kvalifikāciju

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien nepārvarēja Ankarā notiekošā Pasaules kausa otrā posma kvalifikāciju.
Jānis Buks. Foto: LOK/Romāns Kokšarovs

Mēģinājums gāzt prezidentu: LOK ārkārtas Ģenerālo asambleju rīkos jūnija sākumā

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Izpildkomiteja, ņemot vērā biedru iesniegumu, pieņēmusi lēmumu Ģenerālās asamblejas pārskata – vēlēšanu sesiju rīkot jau 4. jūnijā. Ārkārtas kongresā daļa biedru vēlas no amata gāzt prezidentu Jāni Buku.
Foto: Niks Vīksnītis Facebook
2

Sekmīgi ne tikai klasiskajā tenisā: latvieši izcīna 3. vietu lielākajā alus tenisa turnīrā

13. aprīlī Vīnē (Austrija), norisinājās Eiropā lielākās Beer Pong (alus teniss) sacensības, kurā Latviju pārstāvošā komanda Niks Vīksnītis un Mārtiņš Jansons ieguva godpilno trešo vietu 384 komandu konkurencē.