Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas sportisti aizvadīs pirmo skrituļslaloma PK posmu šosezon

Edgars Beļakovs
Edgars Beļakovs

Latvijas sportisti aizvadīs pirmo skrituļslaloma PK posmu šosezon
Miks Zvejnieks

Jau šajā nedēļas nogalē Latvijas skrituļslaloma sportisti startēs Pasaules kausa sezonas atklāšanas posmā Vācijas ciematiņā Unterlenningenē.

Sacensības Unterlenningenē jau ir sākušās ar vietēja mēroga sacensībām, bet svētdienā norisināsies galvenais notikums – Pasaules kausa atklāšanas posms.

Pirmo PK posmu izlaidīs Latvijas labākais skrituļslalomists Kristaps Zvejnieks, bet uz starta izies viņa brāļi Miks un Dāvis Zvejnieki.

Pagājušajā sezonā Kristaps Zvejnieks kļuva par pasaules čempionu, un izcīnīja divas uzvaras PK posmos. Tikmēr Mika labākais rezultāts PK bija divas ceturtās vietas.

Pirms pirmā vasaras sezonas starta šajā sezonā Miks stāsta: "Mērķis noteikti ir uzlabot savu sniegumu šajā sezonā, katrā mačā cīnīties par augstākajām vietām un, pasaules kausa apritē censties ielauzties starp TOP3 labākajiem sportistiem. Pagājušajā sezonā divas reizes paliku tieši aiz goda pjedestāla, ceru, ka šogad izdosies tur iekļūt. Mērķis pirmajā PK posmā - veiksmīgi iesākt sezonu, uzkrāt pozitīvas emocijas, lai visas sezonas garumā tās palīdzētu sasniegt augstākus rezultātus!"

Arī Dāvim pagājušā sezona izdevās ļoti veiksmīga. Sezonas kopvērtējumā 10. vieta, bet pasaules čempionāta paralēlajā slalomā uzvara! Arī šajā sezonā Dāvis mērķē uz TOP10 un centīsies iekļūt arī pirmajā sešiniekā: "Pirmais posms tika gaidīts jau no pagājušās sezonas beigām, un ir superīgi atkal atgriezties apritē uz Pasaules kausu sezonu! Lai gan skrituļslaloma treniņi mums ir bijuši tikai trīs, abi ar Miku ceram parādīt sevi no labākās puses, cīnoties ar pārējiem Pasaules kausa līderiem! Par sezonu runājot, man personīgi ir vēlme nostiprināt savas pozīcijas PK TOP10 labākajos, un sezonas kopvērtējumā pakāpties tuvāk TOP6. Nevaru vien sagaidīt nākamos posmus visas vasaras garumā!"

2017. gada skrituļslaloma PK sezona sastāvēs no pieciem posmiem (sākotnēji plānoti bija seši, bet Itālijas posms tika atcelts), kā arī Eiropas čempionāta un pirmajām Pasaules rollersporta spēlēm Nanjingā, Ķīnā.