Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Ceturtajā posmā labākie – Andis Vārna un Ģirts Bricis

Krišs Upenieks

Sestdien un svētdien, 18. un 19. martā, sporta centra “Kleisti” slēgtajā manēžā notika Latvijas Jātnieku federācijas Ziemas čempionāta ceturtā posma sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā. Sacensību galvenajā maršrutā labākos rezultātus sasniedza Andis Vārna ar KS Coradina un Ģirts Bricis ar Berlini.

Sacensību sarežģītākais bija maršruts ar 135 cm augstiem šķēršļiem. Bija paredzēta pārlekšana, taču no 16 sportiskajiem duetiem distanci bez soda punktiem veica tikai divi, un abi jātnieki džentlmeniski vienojās par dalītu vietu. Tā augstākais rezultāts vienlaikus diviem sportistiem – Andim Vārnam ar zirgu KS Coradina (SK “Quattro”) un Ģirtam Bricim ar Berlini (RJSK “Sport de Lux”). Trešo vietu tikai ar vienu soda punktu par laika normas pārsniegšanu izcīnīja Laura Penele ar zirgu Asfort Z (z/s “Lielceri”). Interesanti, ka šajā ziemas čempionātā galvenajā maršrutā katrreiz uzvarējis cits sportists: vispirms Sergejs Šakurovs (Rīgas JSK), tad Aigars Bregže un Laura Penele.

Kopvērtējumā pieaugušo konkurencē pēc četru posmu rezultātiem līderpozīcijās ir: Aigars Bregže (z/s “Lielceri”) – 69 punkti, Laura Penele – 63 un Kristīne Egle (SK “Top Sport”) – 55.

Andis Vārna: “Priecājos par galvenā maršruta rezultātu, jo mans galvenais sacīkšu zirgs Coradina apliecināja uz viņu liktās cerības un bija labākā no trim zirgiem, ar kuriem piedalījos augstākajā konkūrā. Aizvadīju pavisam sešus startus un arī kopumā esmu apmierināts ar šī posma rezultātiem. Esam sagaidījuši pavasari, vēl ziemas čempionāta piektais posms, un tad jau visai drīz sāksies āra sacensību sezona, ko gaida katrs jātnieks.”

Ģirts Bricis: “Abi ar Andi maršrutu veicām bez soda punktiem, un vienojāmies, ka pārlekšanā nepiedalīsimies. Mans zirgs Berlini ir jauns, tikai septiņus gadus vecs, startējām ar pēdējo kārtas numuru, un viņam lēkt tūlīt atkārtoti būtu nevajadzīga pārslodze. Startēju sacensībās kopā ar četriem zirgiem, un jāteic, ka ir padarīts labs ziemas darbs, ko ļauj veikt pietiekami plašas manēžas pieejamība treniņu procesā.”

Sacensību galvenā tiesnese Inga Miķelsone: “Vērojot ziemas čempionāta norisi, man patīk tas, ka ir daudz dalībnieku bērnu konkurencē vecumā līdz 16 gadiem, pat neskatoties uz to, ka šajā posmā viņiem kopumā nebija īpaši labi rezultāti. Maršruts bija sarežģīts, ne visiem ir pietiekami labas iespējas strādāt ziemas apstākļos un būt gataviem šādiem pārbaudījumiem. Taču bērniem līmenis ir labs, viņi cenšas un jāj ar izpratni, rādot visai atzīstamu tehniku. Jāteic, ka galvenais maršruts ar 135 cm augstiem šķēršļiem bija ļoti nopietns, un katrs jātnieks varēja pārbaudīt, kādu sagatavotības pakāpi šajā laika posmā sasniedzis un ko var paveikt. Bija redzams, ka sportisti ir strādājuši un gatavojušies šīm sacensībām atbilstoši savām ziemas darba iespējām.”

Citos maršrutos uzvarēja: Nr. 1, šķēršļu augstums līdz 105 cm, sacensības 2 fāzēs, piedalās zirgi līdz 5 g. v. – Valters Celms ar Caransa (JSS “Kleisti”); Nr. 2, 110 cm, 2 fāzēs, bez ierobežojumiem dalībniekiem – Sergejs Šakurovs ar Lula (Rīgas JSK); Nr. 3, 120/125 cm, 2 fāzēs, ar handikapu, piedalās zirgi līdz 6/7 g. v. – Kristīne Egle ar Casquetta (SK “Top Sport”; Nr. 4, 120 cm, ātruma maršruts, bez ierobežojumiem dalībniekiem – Sintija Semeņkova ar Clair de Lune (JSK “Kriķi”); Nr. 6, 120/125 cm, 2 fāzēs ar handikapu, piedalās juniori un jaunie jātnieki – Sabīne Siliņa ar Kalgari (JSK “Mežstrazdiņi”); Nr. 7, 70 cm, 2 fāzēs, piedalās jātnieki ar 1. un 2. grupas ponijiem – Anna Čakstiņa ar Veto (JSK “Demora”; Nr. 8, 90 cm, ātruma maršruts, bez ierobežojumiem dalībniekiem – Beata Laseviča ar Claire de Gretta (SIA “Burtnieku ZA”); Nr. 9, 100 cm, 2 fāzēs, piedalās amatieri – Darja Berkova ar Chevers (z/s “Tīraines staļļi”); Nr. 10, 110 cm, 2 fāzēs, piedalās bērni līdz 16 g. v. – Elizabete Krista Juraša ar Lagūnu N (SIA “Burtnieku ZA”); Nr. 11, 110 cm, ātruma maršruts, bez ierobežojumiem dalībniekiem – Kristaps Miķelis ar Rastrelli (JSS “Kleisti”); Nr. 12, 120 cm, akumulācijas sacensības ar džokeri, bez ierobežojumiem daībniekiem – Diāna Miķelsone ar La Valetta (JSS).

Plašāka informācija mājaslapas Latvijas Jātnieku Federācija - Jaunumi sadaļā Rezultāti.

LJF Ziemas čempionāta piektais, izšķirošais posms paredzēts 1. un 2. aprīlī, kad tiks pasniegti kausi sešās sportistu un zirgu vecuma grupās, vērtējot četrus labākos rezultātus no pieciem.

Informāciju sagatavoja:
LJF Preses dienests