Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Aigars Bregže uzvar Ziemas čempionāta otrajā posmā

Krišs Upenieks

Aigars Bregže uzvar Ziemas čempionāta otrajā posmā
Aigars Bregže
Publicitātes foto

Sestdien un svētdien, 18. un 19. februārī, sporta centra “Kleisti” slēgtajā manēžā notika Latvijas Jātnieku federācijas Ziemas čempionāta otrā posma sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā. Sacensību galvenajā maršrutā uzvarēja Aigars Bregže ar zirgu Val Di Sole.

Sacensību sarežģītākais bija ātruma maršruts ar 130 cm augstiem šķēršļiem. No 32 sportiskajiem duetiem 14 distanci veica bez soda punktiem. Uzvaru izcīnīja ātrākais – Aigars Bregže ar Val Di Sole (z/s “Lielceri”) – 0/57,6. Otro vietu ieguva Kristīne Egle ar Cincinatti Z (SK “Top Sport”) – 0/58,51. Trešais bija Andriuss Petrovs ar Gigolo (Lietuva) – 0/59,29.

Līdz ar to kopvērtējumā pieaugušo konkurencē pēc divu posmu rezultātiem ir Kristīne Egle – 32 punkti, seko Ģirts Bricis (RJSK “Sport de Lux”) un Aigars Bregže – 30.

Galvenā maršruta uzvarētājs Aigars Bregže: “Protams, esmu priecīgs par uzvaru galvenajā maršrutā, taču esmu arī ļoti apmierināts par otro vietu jaunzirgu maršrutā ar Avellyna. Galvenajā maršrutā šoreiz bija lielāka konkurence nekā iepriekš, jo startēja vairāki lietuvieši. Patīkami pārsteidza, kā visi jātnieki centās uzvarēt, un bija azartiska cīņa. Uzvaru izcīnīju ar Val Di Sole – deviņus gadus vecu ķēvi. Priecājos, ka izdevies sasniegt stabilitāti sniegumā, un vairākās sacensībās pēc kārtas sasniegti labi rezultāti bez gāztiem šķēršļiem, ko mūsu sporta veidā ir grūti panākt. Ivo Miķelsona sastādītie maršruti bija interesanti un veidoti atbilstoši minētajai grūtības pakāpei.”

Citos maršrutos uzvarēja: Nr. 1, šķēršļu augstums līdz 100 cm, sacensības 2 fāzēs, piedalās zirgi līdz 5 g. v. – Terēze Zalte ar Hertog Jan (SIA “ZA Kocēni”); Nr. 2, 105 cm, ātruma maršruts, bez ierobežojumiem dalībniekiem – Terēze Zalte ar Genius (SIA “ZA Kocēni”); Nr. 3, 115/120 cm, 2 fāzēs, ar handikapu, piedalās zirgi līdz 6/7 g. v. – Mats Petraitis ar Bacardi Boy (Lietuva); Nr. 4, 120 cm, akumulācijas sacensības ar džokeri, bez ierobežojumiem dalībniekiem – Andriuss Petrovs ar Clarity (Lietuva); Nr. 6, 115/120 cm, ātruma maršruts ar handikapu, piedalās juniori un jaunie jātnieki – Sabīne Siliņa ar Kalgari (JSK “Mežstrazdiņi”); Nr. 7, 70 cm, 2 fāzēs, bez ierobežojumiem dalībniekiem, piedalās jātnieki ar 1. un 2. grupas ponijiem – Magdalēna Pildere ar Cielaviņu (z/s “Zāgkalni”); Nr. 8, 90 cm, 2 fāzēs, bez ierobežojumiem dalībniekiem – Heidija Krastiņa ar Ruandu (Saldus JSS); Nr. 9, 110 cm, 2 fāzēs, piedalās amatieri – Ilze Krūmiņa ar Pekinu (JSK “EquiLat”); Nr. 10, 105 cm, sacensības ar jātnieka darbības stila novērtējumu, piedalās bērni līdz 16 g. v. – Elizabete Krista Juraša ar Lagūna N (SIA “Burtnieku ZA”); Nr. 11, 110 cm, ātruma maršruts, bez ierobežojumiem dalībniekiem – Laura Luīze Leinerte ar Passo (JSK “Mežstrazdiņi”); Nr. 12, 120 cm, ātruma maršruts, bez ierobežojumiem dalībniekiem – Andriuss Petrovs ar Pink Dream (Lietuva).

Lai dotu plašākas iespējas sacensties dažādas meistarības pakāpes sportistiem un zirgiem, programmā bija iekļauti arī maršruti bez ierobežojumiem dalībniekiem. Sacensībās piedalījās liels Lietuvas sportistu skaits, sastādot nopietnu konkurenci pašmāju sportistiem, taču kopvērtējumā cīnīties par godalgām viņi nevar, kā paredz nolikums.
Plašāka informācija LJF mājaslapas Latvijas Jātnieku Federācija - Jaunumi sadaļā Rezultāti.

Būtisks jaunums šajās sacīkstēs bija vērojams sporta centra “Kleisti” labiekārtošanā – nomainīts apgaismojums, nodrošinot to ar mūsdienīgām – gaišām, bet ekonomiskām spuldzēm.

LJF Ziemas čempionāts notiks piecos posmos. Nākamais posms paredzēts 4. un 5. martā.

Informāciju sagatavoja:
LJF Preses dienests