Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas sportistiem devītā vieta pasaules čempionātā burāšanā Jūrmalā

Rolands Eliņš

Latvijas sportistiem devītā vieta pasaules čempionātā burāšanā Jūrmalā
Foto: Latvijas Zēģelētāju savienība

Jūrmalā veiksmīgi noslēdzies Pasaules TOPCAT K1 čempionāts 2018 un noskaidroti šī gada uzvarētāji trīs grupās. No pašmāju sportistiem augstāko vietu izcīnīja tandēms- Didzis Gavars un Jānis Līkais, noslēdzot pasaules čempionātu pirmajā desmitniekā- devītajā vietā.

Pēc mainīgiem laikapstākļiem, negaisiem un bezvēja viļņiem piecu dienu garumā ir beigušās gada nozīmīgākās sacensības TOPCAT klases burātājiem. Kopā finišēti un ieskaitīti seši braucieni katrā grupā, pēc kuru rezultātiem arī secināja, kuri tad ir šo sacensību spēcīgākie burātāji. Kā čempioni šogad mājās devās Vācijas valsts sportisti, ieņemot pirmo vietu visās trīs grupās un izcīnot visu medaļu komplektu K1 grupā:

1. vieta- Saša Treihels un Renē Treihels
2.vieta -Maike Liesers un Lisa Hierla
3.vieta- Uta Eika un Volfgangs Kordess.

Čempionātā piedalījās burātāji no deviņām pasaules valstīm un kopā startēja 60 katamarāni. Latviju šogad pārstāvēja veselas sešas komandas, un no tām trīs komandas noslēdza sacensības labāko divdesmitniekā.

Kā vēsta Latvijas Zēģelētāju savienība, Latvijai bija liels gods organizēt šīs nozīmīgās sacensības un tas noteikti bija izaicinājums, kas nesa jaunu pieredzi, patīkamas emocijas un baudāmu čempionātu gan dalībniekiem, gan skatītājiem.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Zēģelētāju savienības
Preses sekretāre
Elizabete Laiviņa