Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Pamira virsotnei dots vārds "Rīga"

Pamira virsotnei dots vārds "Rīga"
Daži no ekspedīcijas dalībdiekiem
Foto: dinamoriga.lv

17. augustā, kad Rīgas iedzīvotāji un viesi baudīja svētku pasākumus, plkst. 9.00 pēc Latvijas laika, mūsu valsts alpīnistu ekspedīcija sasniegusi līdz šim nevienam neaizsniegtu Pamira kalnu virsotni. Virsotne ir 5608 metrus augsta un atrodas grūti sasniedzamā Jazgulema kalnu grēdas rajonā. Saskaņā ar alpīnisma tradīciju, tam, kurš uzkapj virsotnē pirmais, ir tiesības tai dot vārdu, informē Latvijas galvaspilsētas oficiālā sporta lapa.

Alpīnistu komanda, kura kalnos devās ar hokeja kluba Rīga "Dinamo" atbalstu, izlēmusi dot virsotnei vārdu „Rīga”. Mūsu alpīnisti ir pārliecināti, ka alpīnisms, tāpat kā hokejs ir sporta veids, kurš prasa teicamu komandas sadarbību, pilnīgu spēku atdevi, koncentrēšanos un drosmi!

Alpīnistu – pirmkāpēju komanda, šīs pašas īpašības novēl arī Latvijai, jo izcilu rezultātu var sasniegt tikai paļaujoties vienam uz otru, koncentrējoties rezultāta sasniegšanai un drosmīgi cīnoties līdz galam. Kā saka ekspedīcijas vadītajs Oļegs Siļins: „ Rīga ir mūsu galvaspilsēta un katrai valstij un pilsētai tā ir reta iespēja un goda lieta, ja tās vārdā ir nosaukta virsotne.” Komandas pārstāvis informēja, ka šī ir reti skaista virsotne, kas turklāt bijusi grūti sasniedzma! Rīgas virsotnē ir atstāta kapsula ar informāciju par ekspedīciju un Rīgas pilsētas simboliku. Virsotnē Rīga ierīkots geokešinga (Geocaching) slēpnis – nākamais uzkāpējs varēs iegūt īpašo monētu.

Alpīnistu komandas kodolu sastāda 2005. gada Latvijas smailes ekspedicijas dalībnieki: Oļegs Siļins, Viesturs Silenieks, Valdis Puriņš, kā arī Konstantīns Dikovskis, Timurs Galejevs un Eduards Skuķis.

Latvijas smailes ekspedīcija tika organizēta, lai atgrieztu „Latvijas” vārdu 6218 m augstai virsotnei, kura, pretēji 1960. gadā tajā uzkāpušo alpīnistu grupas gribai, tika nosaukta par „Padomju Latviju”.

Tagad mūsu komada pakāpeniski dodas no Pamira kalniem atpakaļ uz Dušanbē, Tadžikistānas galvaspilsētu, no kurienes tālāk lidos uz Rīgu. Ekspedīcijas dalībneiku ierašanās paredzēta 22. augustā.

Izmantotie resursi:
sports.riga.lv


Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.
Pāvels Švecovs. Foto: LOK

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā nepārvar kvalifikāciju

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien nepārvarēja Ankarā notiekošā Pasaules kausa otrā posma kvalifikāciju.
Jānis Buks. Foto: LOK/Romāns Kokšarovs

Mēģinājums gāzt prezidentu: LOK Ģenerālo asambleju rīkos jūnija sākumā

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Izpildkomiteja, ņemot vērā biedru iesniegumu, pieņēmusi lēmumu Ģenerālās asamblejas pārskata – vēlēšanu sesiju rīkot jau 4. jūnijā. Kongresā daļa biedru vēlas no amata gāzt prezidentu Jāni Buku.