Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Nespēj vienoties par punktu skaitīšanas izmaiņām badmintonā

Ints Megnis
Ints Megnis

Nespēj vienoties par punktu skaitīšanas izmaiņām badmintonā
Pasaules ranga līderis badmintonā Viktors Akselsens
Foto: AFP/Scanpix

Pasaules Badmintona federācijas (BWF) kongresā Taizemē sestdien nespēja vienoties par noteikumu izmaiņām, kas padarītu īsākus un aizraujošākus setus.

Lai uzvarētu mačā, šobrīd kādam spēlētājam divos setos jāsavāc 21 punkts, bet tika izteikta vēlme turpmāk spēlēt setus līdz 11 punktiem un mačus noslēgt, kad gūtas trīs uzvaras. Tomēr pret to pārsvarā iebildušas valstis Āfrikā un daļēji arī Āzijā.

Par pārmaiņām nobalsoja 129 delegāti, kamēr pret bija 123, tomēr, lai tās pieņemtu, bija nepieciešams divu trešdaļu atbalsts.

Pasaules ranga līderis Viktors Akselsens bija pret noteikumu izmaiņām, sakot, ka tas varētu izslēgt nepieciešamību būt fiziski labi sagatavotam, kā arī spēles varētu būt mazāk interesanti skatīties.

Tikmēr federācija, skaidrojot potenciālās izmaiņas, pauda, ka spēlē būtu vairāk "cīņas kulmināciju un lielāka intensitāte".

BWF prezidents un 1996.gada Atlantas Olimpiādes čempions vīriešu vienspēlēs Pouls Eriks Hoijers pēc balsoja neslēpa sarūgtinājumu, ka viņa virzītais priekšlikums nav apstiprināts, lai gan vairākumā bijuši tie, kas par pārmaiņām.

"Mūsu dalīborganizācijas ir teikušas savu vārdu, un mēs respektējam šo lēmumu saglabāt trīs setus līdz 21 punktam. Daudzi savu viedokli izteica patiesi no sirds, bija acīmredzams, ka tas ir ļoti būtisks jautājums ikkatram. Delegāti apspriedās pārdomāti un rūpīgi. Un es pateicos visiem delegātiem par viņu rūpību,” teica Hoijers.

Vienlaikus tika apstiprināts cits BWF Padomes priekšlikums par fiksētu serves augstuma noteikšanu - 1,15m. Par šo jauninājumu nodotas 177 no 222 balsīm. Lēmumā noteiks pārejas periods līdz 2018. gada 10. decembrim. Kopš 2018. gada sākuma daudzos Pasaules reitinga turnīros, tai skaitā Eiropas čempionātā jau tika mērīts fiksētais serves augstums, nevis katram spēlētājam individuālais iedomātās jostas līnijas augstums.

Latvijas Badmintona federācijas vadība nav devusies uz Taizemi, līdz ar to balsojumā nepiedalījās.

Izmantotie resursi:
https://timesofindia.indiatimes.com...
Badminton.lv