Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Olimpisko organizāciju vadība ar premjeru pārrunā sporta attīstības iespējas

Olimpisko organizāciju vadība ar premjeru pārrunā sporta attīstības iespējas
Aldons Vrubļevskis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Piektdien - 19.martā, Latvijas Olimpiskajā vienībā (LOV) telpās notika Olimpisko sporta organizāciju vadības tikšanās ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski, kuras laikā tika pārrunātas turpmākās sporta attīstības iespējas pie esošās finanšu situācijas valstī.

Sarunas gaitā tika pārrunāta virkne jautājumu, kas skar sporta finansējumu, tai skaitā par valsts galvojumiem Latvijas Olimpiskajai komitejai, kur kā zināms, ņemot vērā ekonomisko krīzi valstī, daļa projektu tika apstādināta.

Sarunas laikā Olimpisko organizāciju vadība īpašu premjera uzmanību vērsa uz sporta centra "Mežaparks" rekonstrukcijas projekta īstenošanas nepieciešamību, lai pilnveidoto LOV sporta zinātnes un medicīnas laboratorijas arī turpmāk spētu nodrošināt augstus sporta rezultātus.

„Šodien tiekamies LOV, jo tieši šeit tiek strādāts ar Latvijas labākajiem atlētiem. Mēs gribētu saprast kā sporta zinātnes un sporta medicīnas iespējas Latvijā izskatīsies tālākā nākotnē. Mūsu vēlme ir saglabāt sasniegto līmeni, bet sportā tas ir iespējams ejot līdzi laikam un attīstoties. Tāpēc 2007.gadā tapa projekts par LOV pilnveidošanu, attīstot modernu, mūsdienu prasībām atbilstošu sporta zinātnes un medicīnas bāzi visaugstāko sporta sasniegumu veicināšanai,” premjeru informēja LOK prezidents Aldons Vrubļevskis, kurš piebilda, ka: „Gribētos lielāku skaidrību par iespējām attīstīt sporta centra "Mežaparks" rekonstrukcijas projektu, kuram ir radīti visi priekšnoteikumi, lai to virzītu tālāk un sportam nodrošinātu arī turpmāku izaugsmi, ne 2010., ne 2011.gados neprasot neko no valsts budžeta.”

Valdis Dombrovskis sporta centra „Mežaparks” rekonstrukcijas jautājumā izrādīja sapratni un norādīja uz nepieciešamību LOK sadarbībā ar Izglītības un Finanšu ministrijām tuvākajā laikā viest skaidrību projekta tālākā īstenošanā, sevišķu uzmanību pievēršot naudas plūsmām pa gadiem. Viņš arī rosināja LOK un LOV sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju apsvērt iespējas par Eiropas Savienības fondu finansējuma piesaisti nākotnes projektiem, kas ievērojami paātrinātu projekta īstenošanas gaitu..

Tikšanās laikā tika pārrunāts arī tenisa centra „Lielupe” attīstības projekts, jautājums par Siguldas kamaniņu un bobsleja trases iespējamo attīstību nākotnē, sportā notiekošās strukturālās reformas un citi aktuāli jautājumi, tai skaitā par sportistu naudas balvu piešķiršanu pēc Vankūveras Ziemas Olimpiskajām spēlēm.

Dombrovskis atzinīgi novērtēja uzsāktās reformas sporta administrēšanas jautājumos, kas dos sporta federācijām lielāku neatkarību un finanšu pieejamību, kā arī apsolīja parūpēties par olimpiešu un federāciju naudas balvu piešķiršanu pilnā apjomā kā to 18.martā nolēma Nacionālā sporta padome. Premjers uzsvēra arī iespējas izņēmuma gadījumā nepiemērot vispārējā līmeņa mērauklu, ja jāizlemj jautājumi par pasaules klases sporta medicīnas speciālistu vai treneru atalgošanu, lai novērstu viņu aizplūšanu ārpus Latvijas.

Sarunā piedalījās LOK prezidents Aldons Vrubļevskis, ģenerālsekretārs Einars Fogelis, LOV valdes priekšsēdētājs un LSFP prezidents Andris Kalniņš, LOV galvenā ārste Līga Cīrule, kā arī SIA „Sporta centrs „Mežaparks”” valdes loceklis Jānis Rūtens un arhitekts Uldis Mazais .

Informāciju sagatavoja:
LOK sabiedrisko attiecību speciāliste
Ilze Āķe – Vīksne


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-03-19 19:07, pirms 14 gadiem
Vēlēšanas gads!! Jaunajs lajks taču vispār sportu neieredz!!
Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.

Latvijas burātāji uzvar starptautiskā regatē “Skradin Cup”

Kapteiņa Artūra Mecberga komanda ar jahtu “Dufour 41” uzvarējusi starptautisko regati “Skradin Cup’24” (Horvātijā). Četrās sacensību dienās ļoti mainīgos laika apstākļos (no pilnīga bezvēja līdz vētras stipruma brāzmām, no mierīgas līdz bangojošai jūrai), tika veiktas četras sacīkstes.
Foto: Aerodium
1

Toms Īvāns izcīna trešo vietu Pasaules kausā iekštelpu lidošanā

Ķīnas Tautas republikas īpašajā administratīvajā reģionā Makao notiekošajā 5. Pasaules kausa izcīņā, 3. Eiropas kausa izcīņā un 1. Āzijas kausa izcīņā iekštelpu lidošanā (indoor skydiving), kas norisinājās no 16. līdz 22. aprīlim, Latvijas pārstāvis Toms Īvāns (31) izcīnija Eiropas kausu un ieguva trešo vietu frīstaila jeb brīvās izvēles programā Pasaules kausa izcīņā.