Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Santa Pūce

Pasaules čempionāts sācies ar rekordiem

Pasaules čempionāts sācies ar rekordiem
Čempionāta dalībnieki, uzsākot sacensības

Pārspējot visus iepriekšējo gadu rekordus sācies 29.Pasaules čempionāts ledus un sniega burāšanā Rīgā uz Ķīšezera, solot dinamiskas un aizraujošas sacensības nedēļas garumā.

29.Pasaules čempionātā kopā pieteikušies 111 dalībnieki no 14 valstīm – tuvākajām kaimiņvalstīm Baltijā un Skandināvijā, kā arī ASV, Kanādas, Francijas un Beļģijas. Visi dalībnieki pulcējās pirmdienas vakarā uz oficiālo atklāšanu Europa City Hotel, kuras laikā vairākas uzrunas ar vēja, ledus un sniega vēlējumiem teica pārstāvji no Rīgas pilsētas, Vindsērfinga kluba 360, Latvijas Zēģelēšanas savienības un Latvijas Vindsērfinga asociācijas, bet Latvijas vārdu ieskandināja Latvijas Kultūras akadēmijas koris „Sola”.
Pēc pirmajām divām dienām, ar uzvarām visos sešos braucienos ziemas vindsērfingā slalomā pārliecinošs līderis ir Latvijas braucējs Jānis Preiss. Arī otrā un trešā vieta Latvijas braucējiem Krišjānim Tūtānam un Rihardam Akmentiņam.
Savukārt, ziemas vindsērfinga klasē kursa disciplīnā labākie divu dienu kopvērtējumā ir Polijas braucēji, ieņemot pirmo līdz septīto vietu, ar līderi Jaroslaw Miancynski pirmajā vietā. Labākais no Latvijas braucējiem – Jānis Preiss pagaidām 8.vietā.
Spārnu klasē gan slaloma, gan kursa disciplīnās jau izvirzījies līderis Alexander Larsson no Zviedrijas, uzvarot gandrīz visos braucienos. Bet Grand Master jeb vecāko senioru grupā wing klasē slaloma disciplīnā – Klaus Faisst no Kanādas.
Pūķu klasē notikuši braucieni kursa disciplīnā ar pārliecinošu Krievijas braucēju pārsvaru gan kopvērtējumā, gan sieviešu grupā. Divu dienu kopvērtējumā pagaidām labākais no Latvijas – Gatis Satiks 7.vietā.
Bezvējā un brīvos brīžos skatītājiem un dalībniekiem tiek organizēta kvadriciklu vizināšanās pa ezeru ar slēpēm un dēļiem, kā arī vienmēr iespējams slidot ezera plašumos, kur sacensību laikā vietas pietiek vairāk nekā 100 dažāda veida vēja ķērājiem un vēl vienmēr klātesošajiem makšķerniekiem!
Pasākuma programma var tikt mainīta atkarībā no laika apstākļiem, tādēļ visi aicināti sekot līdzi aktuālajai informācijai ISSWC 2009 oficiālajā mājas lapā: wissa2009.org vai zvanīt, lai noskaidrotu jaunumus.
Apbalvošanas ceremonija un oficiālais čempionāta noslēgums plānots sestdien, 21.februārī no 20:00-23:00, Radio Bārā Vecrīgā.

Sīkāka informācija:
Ieva Meļko
ISSWC 2009 projekta vadītāja
+371 26395392
ieva@winterwindsurf.com
ieva.melko@gmail.com
wissa2009.org


Pēc daudziem gadiem Rojā atjaunos Latvijas čempionātu 24h skrējienā, turklāt bronzas statusā

Šā gada 24. maijā Rojā Ultramaratona festivāla ietvaros notiks Latvijas čempionāts 24h skrējienā, pēc vairāk nekā 20 gadiem atjaunot valsts čempionātu šajā ultra distancē. Organizatori ir parūpējušies arī par īpašu atzīmējamu lietu, proti, šim ultramaratona čempionātam ir piešķirts Starptautiskās ultramaratona skrējēju asociācijas bronzas zīme (IAU Bronze Label).
Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.

Latvijas burātāji uzvar starptautiskā regatē “Skradin Cup”

Kapteiņa Artūra Mecberga komanda ar jahtu “Dufour 41” uzvarējusi starptautisko regati “Skradin Cup’24” (Horvātijā). Četrās sacensību dienās ļoti mainīgos laika apstākļos (no pilnīga bezvēja līdz vētras stipruma brāzmām, no mierīgas līdz bangojošai jūrai), tika veiktas četras sacīkstes.