Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Neretniekam uzvara Apvienotajos Arābu Emirātos

Rolands Eliņš

Neretniekam uzvara Apvienotajos Arābu Emirātos
Kristaps Neretnieks. Foto: Foto: Helen Cruden

Latvijas vadošais konkūrists Kristaps Neretnieks vakar izcīnīja pārliecinošu uzvaru startējot CSI3* statusa sacensībās Abu Dabī, Apvienotajos Arābu Emirātos. Neretnieks ar Moon Ray bija viens no sešiem pāriem, kuri pamatmaršrutu veica bez soda punktiem un spēja kvalificēties "Al Shira’aa Grand Prix" pārlekšanas maršrutam.

“Pamatmaršruts bija grūtāks, kā izskatījās, arī pēdējā līnija, kas daudziem jātniekiem sagādāja problēmas, sākotnēji nelikās nekas īpašs, bet maršruts bija garšs, maršruta beigās zirgiem jau mazāk spēka. Bija daudz 180 grādu pagriezienu, kas neliekas grūti, tomēr katrs nākamais šķērslis pienāk ļoti ātri un sagādā iespēju kļūdīties. Arī mums pēdējā līnija maršrutā bija problemātiska, Moon Ray gandrīz apstājās, bet es biju tam gatavs, ātri reaģēju un izlecām tīri,” saka Kristaps Neretnieks.

Pamatmaršutā startēja 50 pāri, no tiem finiša līniju šķērsoja 40. Pārlekšanas maršrutā Neretnieks startēja kā ceturtais, veica to bez soda punktiem un finišēja kā līderis. Nākamajiem sportistiem neizdevās uzrādīt labāku rezultātu un Latvijas duets svinēja uzvaru. Šis rezultāts Neretniekam dos arī vērtīgus Pasaules reitinga ieskaites punktus.

“Kad redzēju pārlekšanas maršrutu, sapratu, ka mums tas ir ļoti parocīgs, ar labiem pagriezieniem. Reizēm tas var būt pilnīgi pretēji, bet šoreiz pārlekšanas maršruts bija mums ļoti patīkams, startējām pārliecinoši, ko var redzēt arī rezultātos, finišējām 2,5 sekundes ātrāk kā otrās vietas ieguvēji. Pārlekšana šoreiz bija uzvaras vieglākā daļa, ja mums tā ir parocīga, mūs apsteigt ir sarežģīti,” saka sportists. Neretnieks ar Moon Ray pārlekšanas maršrutu veica 34,79 sekundēs, otro vietu ieguva Lielbritānijas duets Viljams Fanels ar Billy Diamo (0 s.p. / 37,35 sek), trešajā vietā vēl viens Lielbritānijas pārstāvis Džeks Vitakers ar Elucar V.E. (0 s.p. / 38,50 sek).

Piektdien Grand Prix kvalifikācijas maršrutā Kristaps Neretnieks startēja ar ķēvi Udgi Girl des Gy un ieguva 6.vietu, arī šis rezultāts sportistam dos Pasaules reitinga punktus. Moon Ray piektdien startēja augstlēkšanas sacensībās un pārvarēja 185 cm augstu mūra sienu. “Mēs izstājāmies pirms pēdējā raunda un ierindojāmies 4.vietā, mērķis nebija uzvarēt, bet iesildīties Grand Prix,” komentē sportists.

Visi sacensību rezultāti: https://results.hippodata.de/2020/1...
Pārlekšanas maršruta video: https://www.youtube.com/watch?v=7FV...

Informāciju sagatavoja:
Ilze Jansone
Latvijas Jātnieku federācijas
Preses dienests