Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Populārās datorspēles PUBG ''Xbox One'' versija sasniedz fantastiskus rādītājus pirmajās 48 stundās

Populārās datorspēles PUBG ''Xbox One'' versija sasniedz fantastiskus rādītājus pirmajās 48 stundās
PUBG sacensības ''Intel Extreme Masters''
Foto: Glenn Chapman/AFP/Scanpix

Pasaulē populārā datorspēle PUBG jeb ''PlayerUnknown's Battlegrounds'' pēc tās izdošanas uz ''Xbox One'' spēļu konsolēm sasniegusi kosmiskus pārdošanas apjomus, ziņo ''Gamespot''.

Tiešsaistes spēle PUBG 12. decembrī savu debiju piedzīvoja arī ''Microsoft'' ražotajā spēļu konsolē ''Xbox One''. Pēc tās izziņošanas pirmo 48 stundu laikā spēli nopirka vairāk kā viens miljons cilvēku, kas ir relatīvi augsts rādītājs.

PUBG jau kopš 2016. gada marta ir pieejama datoru lietotājiem un līdz šim tā netika izstrādāta uz citām ierīcēm. ''Xbox One'' kļuvusi par pirmo spēļu mašīnu pēc galda un portatīvajiem datoriem, kas saņēmusi pasaulē populāro spēli.

Kopš spēles izdošanas datoru versijām to spēlējuši vairāk kā 2,9 miljoni iedzīvotāji visā pasaulē, par ko liecina ''Steamcharts'' dati. Savukārt pirmajās 48 stundās pēc debijas ''Xbox One'' to iegādājās vairāk kā viens miljons spēlētāju.

Interesanti, ka PUBG ''Xbox One'' spēlei nav ''demo'' jeb pagaidu versijas, bet gan līdz galam nepabeigta ''game preview'', kas oficiālajā ''Microsoft'' veikalā maksā 30 ASV dolārus (aptuveni 26 eiro). Lai arī šī versija joprojām nav līdz galam pabeigta un ir izstrādes stadijā, tomēr tās fani novērtējuši pat nenoslīpēto spēles variantu.

Spēlei līdz šim tikuši rīkoti arī dažādi turnīri. Piemēram, datoru procesoru ražotājs ''Intel'' novembrī atbalstīja turnīru, kurā balvu fonds bija 200 tūkstoši dolāru un tajā piedalījās 80 spēlētāji no 20 komandām.

  +2 [+] [-]

, 2017-12-19 10:06, pirms 6 gadiem
Cool, interesanti, bet kāpēc šāda ziņa ir sporta portālā?

     [+] [-]

, 2017-12-19 11:18, pirms 6 gadiem
Kibersports, mani dārgie draugi. Vecāka gadu gājuma cilvēkiem nesaprotams, visbiežāk neatzīts, bet kā jūs (arī es) kādreiz pagalmā bumbu dauzījāt, tā jūsu pēcnācēji Lolu, PUGBu un CSu dragā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2017-12-19 12:32, pirms 6 gadiem
dumbris rakstīja: Cool, interesanti, bet kāpēc šāda ziņa ir sporta portālā?
Tādēļ, ka Sportacentrā lēnām tiks attīstīta eSporta ziņu sadaļa.

     [+] [-]

, 2017-12-19 12:52, pirms 6 gadiem
Bruno Pērkons rakstīja: Tādēļ, ka Sportacentrā lēnām tiks attīstīta eSporta ziņu sadaļa.
Kāpēc pie šī sporta veida kategorijas ikona ir olimpiskie riņķi?

  +2 [+] [-]

, 2017-12-19 13:43, pirms 6 gadiem
Bruno Pērkons rakstīja: Tādēļ, ka Sportacentrā lēnām tiks attīstīta eSporta ziņu sadaļa.
Tas taču loģiski, jo Sportacentrs.com agrāk bija esports.lv!

Vienīgi lūgums to saziņu veidot atsevišķi no sporta...

  +2 [+] [-]

, 2017-12-19 13:51, pirms 6 gadiem
Ceru, ka hipotētiskā sadaļa būs veltīta reālu e-sporta sacensību aprakstīšanai, nevis vispārīgu datorspēļu industrijas ziņu drukāšanai.

     [+] [-]

, 2017-12-19 16:51, pirms 6 gadiem
eSports ta eSports, bet kāds sakars šim rakstam ar eSportu? Tīrs spēļu industrijas statistikas raksts, kuram vieta ir gamespot/ign lapās. Ja raksta par eSportu, tad par turnīriem/rezultātiem, nevis to cik kopijas X spēle pārdevusi konkrētā laika periodā...