Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Akmens mešanas sacensībās triumfē Grīvas

Akmens mešanas sacensībās triumfē Grīvas
Māris Grīva un Gundega Grīva
Foto: Juris Presņikovs, ventspils.lv

17. septembrī Ventspils pludmalē jau 22. reizi risinājās tradicionālās akmens mešanas sacensības. Šoreiz uzvarēja sacensību iniciatora ir Māra Grīvas meita Gundega Grīva un dēls Jānis Svens Grīva.

Sacensību formāts paredzēja, ka katram dalībniekam ir iespēja mest sevis izvēlētos akmeņus trīs reizes, bet ieskaitīts tiek labākais mēģinājums.

Sieviešu konkurencē par uzvarētāju kļuva pazīstamā šķēpmetēja Gundega Grīva (76m), otrajā vietā ierindojās Sanita Lasmane (73m), bet trešajā vietā finišēja Monika Leite (58m). Iepriekšējā gadā uzvarēja Māra Grīva ar 78m.

Vīriešu ieskaitē uzvarēja Jānis Svens Grīva (105m), otro vietu ieguva Matīss Kūla (101m), bet trešajā pozīcijā nokļuva Andrejs Stefaņuks (92m). Iepriekšējā gadā uzvarēja Gatis Čakšs ar 133m.

Interesanti, ka šoreiz uzvarēja šo sacensību iniciatora Māra Grīvas meita un dēls. Kopumā sacensībās piedalījās 77 dalībnieki, kuru vidū bija Maskavas olimpisko spēļu čempions Dainis Kūla, viņa treneris Māris Grīva, divkārtējs olimpietis Uģis Lasmanis, Riodežaneiro un Londonas olimpisko spēļu dalībnieki Arnis Rumbenieks un Lauma Grīva.

Izmantotie resursi:
ventspils.lv


Foto: Amber O-Week & Dzintaru O-Cup
4

700 orientieristi no 14 valstīm Lieldienās startēs "Dzintara kausā", atklājot LK sezonu

Lieldienās uz Mangaļsalu dosies teju 700 orientēšanās sporta baudītāju no 14 valstīm, lai piedzīvotu unikālo sacensību apvidu un pieredzētu sīvas cīņas par pjedestāla pozīcijām divās vidējās distancēs "Dzintaru O-Cup", kas atklās Latvijas kausu sezonu orientēšanās sportā. MW 18, 20 un 21E grupās dalībnieki otrajā dienā startēs pēc iedzīšanas principa, kas pasākumu padarīs vēl skatāmāku un aizraujošāku.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Sabīne Musajeva un Artūrs Reinholds. Foto: Aksels Ambergs.
1

Reinholds un Musajeva uzvar Latvijas čempionātā galda tenisā

Artūrs Reinholds un Sabina Musajeva kronēti par čempioniem pagājušajā nedēļas nogalē notikušajā SynotTip Latvijas 2024. gada individuālajā čempionātā galda tenisā, bet, pieskaitot dubultspēles, zelta medaļas nopelnīja arī Baiba Bogdanova, Margarita Smirnova, Oļegs Kartuzovs un Aleksandrs Maskaļonoks.