Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Reinis Grundspeņķis

Stanovskis Eiropas U23 čempionātu noslēdz ar vietu trešajā desmitā

Stanovskis Eiropas U23 čempionātu noslēdz ar vietu trešajā desmitā
Slovāks Marko Mirgorodskis šī čempionāta laikā
Foto: Canoe Europe

Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā norisinās priekšpēdējā sacensību diena Eiropas junioru un U23 čempionātā airēšanas slalomā. Latviju pārstāvošais Samuels Stanovskis pusfinālā pieļāva tikai vienu kļūdu, taču finālsacensībām kvalificēties nespēja.

Sacensību pusfinālā Stanovskis (pārstāv RAK jeb Rīgas airēšanas klubu) iekļuva jau no pirmā brauciena ar pašu pēdējo rezultātu, ar kādu bija iespējams kvalificēties (20. vieta). Toreiz viņš nepieļāva nevienu soda sekundi un finišēja pēc 91,04 sekundēm.

Arī šoreiz naturalizētais slovāku sportists braucienu iesāka ļoti labi ar dažām mikrokļūdām, kas būtiski rezultātu neietekmēja. Finišā viņš ieradās ar rezultātu 95,03, kas čempionāta kopsummā viņam deva 22. vietu. Vienīgos divus soda punktus Stanovskis nopelnīja trīspadsmitajos vārtos, kad virs trases iekārto stabiņu aizskāra ar airi. Taču pat ja šī kļūda netiktu pieļauta, viņš tāpat nebūtu pakāpies par nevienu vietu augstāk, jo no 21. vietas atpalika par 2,62 sekundēm. Taču labā ziņa ir tā, ka Stanovskis pagaidām ir tikai 20 gadus vecs, kas nozīmē, ka varēs piedalīties šajā čempionātā vēl divus vai trīs gadus.

Sacensību finālam kvalificējās labākie piecpadsmit airētāji. Pēdējais rezultāts, ar kuru bija iespējams tikt finālsacensībās bija 89,81, ko bez nevienas soda sekundes uzstādīja 20 gadus vecais Īrijas sportists Noels Hendriks. Pusfinālā kopumā piedalījās 30 airētāji, bet visās sacensībās kopumā - 56.

K1 klases pusfināls (U23)

VSportistsValstsSodsRezultāts
1.Lūkass ŠtālsVācija084.40
2.Jakubs GrigarsSlovākija085.12
3.Dāvids LorenteSpānija085.24
4.Niko TestensSlovēnija086.19
5.Ēriks HolmersZviedrija288.11
22.Samuels StanovskisLatvija295.03

Helvijs Saukants. Foto: theMAKKU/HLTV
23

broky un "FaZe" izvelk negaidītu trumpja dūzi un iekļūst "Major" pusfinālā

Latvijas esportista Helvija "broky" Saukanta pārstāvētā "FaZe" komanda sasniegusi datorspēles CS2 sezonas svarīgākā turnīra "Major" pusfinālu. Šovakar ceturtdaļfinālā "FaZe" revanšējās "Spirit" par zaudējumu Katovices finālā februārī un uzvarēja ar 2:1, turklāt izšķirošā karte bija "Vertigo", ko līdz šim "FaZe" nemaz nebija spēlējusi.
Foto: Amber O-Week & Dzintaru O-Cup
4

700 orientieristi no 14 valstīm Lieldienās startēs "Dzintara kausā", atklājot LK sezonu

Lieldienās uz Mangaļsalu dosies teju 700 orientēšanās sporta baudītāju no 14 valstīm, lai piedzīvotu unikālo sacensību apvidu un pieredzētu sīvas cīņas par pjedestāla pozīcijām divās vidējās distancēs "Dzintaru O-Cup", kas atklās Latvijas kausu sezonu orientēšanās sportā. MW 18, 20 un 21E grupās dalībnieki otrajā dienā startēs pēc iedzīšanas principa, kas pasākumu padarīs vēl skatāmāku un aizraujošāku.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.