Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas sporta deju pāriem godalgotas vietas GOC Štutgartē

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas sporta deju pāriem godalgotas vietas GOC Štutgartē
I.Ozols/S.Dmitrijeva

Latvijas sporta deju pāri veiksmīgi nostartējuši Vācijas pilsētā Štutgartē notikušajās spēcīgajās un prestižajās starptautiskajās sporta deju sacensībās “German open championships” (GOC), kuru ietvaros pieaugušo grupai norisinājās arī “Grand Slam” posms. Profesionāļiem “Rising star” kategorijā Standartdeju (ST) programmā Ilmārs Ozols ar Santu Dmitrijevu no 34 pāriem izcīnīja otro vietu, bet pieaugušo grupā “Rising Star” kategorijā arī ST dejās Kārlis Treijs un Anastasija Krivošejeva 208 pāru konkurencē ieņēma godpilno trešo vietu. Medaļu ieskaitē Latvija ieņēma augsto astoto vietu.

Pēc divu gadu pārtraukuma Latvijas sporta deju pāri izcīnījuši godalgotas vietas spēcīgajās sporta deju sacensībās GOC, kas katru gadu augusta vidū norisinās Vācijas pilsētā Štutgartē. Mūsējiem labāk veicās ST deju programmā. Pagājušā gada valsts čempionāta bronzas medaļas ieguvēji Ilmārs Ozols un Santa Dmitrijeva šovasar pārgāja profesionāļu kārtā un savās pirmajās sacensībās “Rising star” kategorijā iekļuva finālā, izcīnot otro vietu. Viņi piekāpās tikai Norvēģijas čempioniem Janikam Lovem un Pijai Lundanes. Pamatsacensībās profesionāļos Ilmāram un Santai 23.vieta no 57 pāriem.

Pieaugušajiem ST dejās labākos panākumus guva valsts trešais pāris Kārlis Treijs un Anastasija Krivošejeva, kuri “Rising Star” grupā ieguva 3.vietu, priekšā palaižot tikai Ķīnas un Krievijas pārus. Arī pamatsacensībās, kurām bija “Grand Slam” statuss un kur startēja visi pasaules vadošie dejotāji, viņi ar ieņemto 25.vietu no 280 startējušiem pāriem bija veiksmīgākie no Latvijas pārstāvjiem, apsteidzot mūsu valsts čempionus un vicečempionus. Uzvarēja pašreizējie pasaules reitinga vicelīderi Simone Segatore un Anete Sudola no Vācijas, bet abi labākie lietuviešu dueti – Evaldas Sodeika/Ieva Zukauskaite un Vaidotas Lācītis/Veronika Golodņeva – līdzvērtīgajā cīņā spēja iekļūt finālā un izcīnīt attiecīgi trešo un ceturto vietu.

Juniori II grupā (14-15 g.) 160 pāru konkurencē atzīstamu rezultātu uzrādīja Vladislavs Pečens un Adrija Andruškēviča, kuri ierindojās 5.vietā, piekāpjoties trim Krievijas un vienam Rumānijas pārim. Vēl Latvija finālā bija pārstāvēta Bērni I grupā (9 gadi un jaunāki), kur ST dejās piekto vietu ieņēma Dāvids Kļimovskis/Marija Paščenko un septītie bija Alans Orda/Arīna Mohova.

Pieaugušo zemākas pakāpes jeb „A” klases sacensībās ST dejās par uzvarētājiem kļuva viens no mūsu vadošajiem jauniešu grupas pāriem Iļja Davidovs un Katrīna Kora Klapere, kuri palika nepārspēti 112 pāru konkurencē. Tās ir papildus sacensības dejotājiem, kur piedalās

Latīņamerikas (LA) dejās augstvērtīgāko rezultātu no mūsējiem sasniedza Marts Smolko un Viktorija Puhovika, kuri bija labākie arī Baltijas valstu dejotāju vidū. Martam un Viktorijai šogad veiksme stāvēja klāt un viņi “Grand Slam” turnīrā 333 pāru konkurencē spēja iekļūt pusfinālā, iegūstot 10.vietu. Pārliecinoši pirmie bija pasaules čempioni Anjelo Langella un Kristīna Mošenska (Itālija).

Līdz ar to jaunā sacensību sezona ir sākusies, un ceram uz mūsu dejotāju veiksmīgiem startiem.

     [+] [-]

, 2014-08-19 14:57, pirms 10 gadiem
Daži tiešām labi nostartējuši, bet dažiem gan izgājis plāni.
Bet savā ziņā ietekmē, kāda brigāde tiesā un dažiem tas nācis par labu, izcīnot godalgotas vietas.
Un savādi, ka LA dejās pirmo un otro LAT pāri šķir vairāk par 100 vietām, jo dejošanas ziņā atšķirību viņu starpā jau nu noteikti nav tik liela.