Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Airētāji Kalniņš un Zunde cīnīsies par pasaules junioru čempionāta medaļām

Jānis Pārums

Airētāji Kalniņš un Zunde cīnīsies par pasaules junioru čempionāta medaļām
Krišs Kalniņš un Ģirts Zunde
Foto: rowing.lv

Latvijas pārairu divnieks Krišs Kalniņš un Gints Zunde šorīt pasaules junioru čempionāta pusfinālā savā braucienā izcīnīja otro vietu, kvalificējoties finālam, kur rīt plkst. 11:15 cīnīsies par medaļām.

Jau ziņots, ka Kalniņš un Zunde lieliski startēja vakar savā priekšbraucienā, izcīnot uzvaru (6:34.66) un pārliecinoši kvalificējoties pusfinālam, kas notika šorīt. Lai nodrošinātu vietu A finālā, latviešiem bija jātiek labāko trijniekā, ko mūsējie arī sekmīgi paveica.

Pēc 500 veiktiem metriem Kalniņš un Zunde bija vien ceturtie, taču pēc pusdistances jau pakāpās uz trešo pozīciju. Distances otrajā pusē izdevās apsteigt arī Igaunijas duetu un finišēt otrajiem (6:30.92). Zaudēts tikai Vācijas divniekam (6:29.17). Rīt latvieši cīnīsies par medaļām! Pretiniekos Šveices, Beļģijas, Polijas, Vācijas un Igaunijas divnieki.

B finālā 2000 metros četriniekiem šorīt startēja Mārtiņš Mārcis Putniņš, Jānis Balčūns, Jānis Igo Niedzviedzis un Klāvs Reitmanis. Pēc pusdistances viņi bija tikai ceturtie, bet otrajā pusē spēja divas oponentu ekipāžas apsteigt un finišēt otrajā vietā (5:56:41) aiz Vācijas kvarteta (5:55.81). Summā mūsējiem astotā vieta.

Izmantotie resursi:
World Rowing • The Official Site...