Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Daņila Proščenko uzvar Latvijas čempionātā triatlona supersprintā

Ints Megnis
Ints Megnis

Daņila Proščenko uzvar Latvijas čempionātā triatlona supersprintā
Latvijas čempionāts trialtona supersprintā. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Par Latvijas čempionu triatlona supersprintā pagājušajā nedēļas nogalē Daugavpilī kļuva Daņila Proščenko, kurš M17 grupā apsteidza Sandi Kornijenko.

Stropu ezerā un tā apkārtnē aizvadītajās sacensībās vecākajās grupās atlēti veica 375 metru peldējumu, desmit kilometru velobraucienu un 2,5 kilometru skrējienu. Ar katrām sacensībām skaidri iezīmējās šobrīd aktīvo sportistu saraksts, kuri regulāri piedalās sacensībās un cīnās par augstu vietu Latvijas kausa kopvērtējumā. Tas nozīmē, ka sportisti, viņu treneri, klubi un ģimenes domā par ilgspējigu sportista izaugsmi. Process ir sācies un federācija strādās, lai jau nākamajā gadā palielinātos ne tikai absolūtais sportistu un licenču turētāju skaits, bet katrā grupā piedalītos vismaz seši dalībnieki. Šobrīd dalībnieku skaita pieaugums jau redzams puišu un meiteņu grupās līdz 11 un 13 gadu vecumam.

Daugavpilī M11 grupā šoreiz dalībnieku skaits bija pieaudzis līdz četriem, uzvaru izcīnot Kasparam Jubelim, kram sekoja Gustavs Vīksna un Klāvs Dūzis Tikmēr M13 grupā, kā jau ierasts, bija interesanta cīņa starp Miku Meijeru un Valēriju Barinovu. Valērijs bija ātrāks peldus un braucot ar riteni, taču skriešanā Miks apsteidza sāncensi, finišējot 28 sekundes pirms viņa.

Šobrīd federācija cer, ka parādīsies jauna sportiste F19 grupā, kurā pārliecinoši saimnieko Daniela Leitāna, otrajā vietā regulāri atstājot Kristiānu Maskavu. Tikmēr interesanta cīņa notika starp M17 un M19 grupu dalībniekiem, kuri nomināli ir šī brīža labākie Latvijas triatlonisti - Artjomu Gajevski vecākajā grupā, kā arī Sandi Kornijenko un Daņilu Proščenko M17 ieskaitē. Lai arī viņi startēja dažādās grupas, starts bija viens un izvērtās aizraujoša cīņa. Peldēšanā ilgstoši pirmais bija Sandis, taču pašā izejā no ūdens viņam garām aizskrēja Artjoms, turklāt trīs sekunžu robežās atradās arī Daņila. Riteņbraukšanā visi ātri izveidoja līderu trijotni un tā arī iebrauca maiņas zonā. Savukārt skriešanā jau no pirmajiem soļiem Proščenko atrāvās no konkurentiem un arī stabili finišējot pirmais, viņam sekojot Gajevskim un Kornijenko.

Interesanta bija Anatolija Ļevšas ideja izveidot stafetes sacensībās, tajās kopā piedaloties 11 komandām. Tas vieš cerību, ka augustā gaidāmajā Rīgas triatlonā būs daudz stafešu komandu.

Jau pirmdien treneris Anatolijs Levša kopā ar Proščenko, Kornijenko un Artūru Liepu devās ceļā uz Austriju, kur Kicbīeles pilsētā notiks Eiropas Triatlona festivāls jauniešiem.