Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Pandēmijas dēļ atcelts Rīgā plānotais Eiropas čempionāts petankā

Pandēmijas dēļ atcelts Rīgā plānotais Eiropas čempionāts petankā
Foto: Petanque.lv

Eiropas Petanka konfederācija (CEP) Direktoru padomes sēdē pieņēmusi lēmumu atcelt 2020. gadā paredzētos visus CEP paspārnē rīkotos turnīrus, lai lieki neriskētu ar sportistu veselību Covid-19 pandēmijas laikā. Tādējādi rudenī Rīgā nenotiks Eiropas čempionāts, kurā piedalīties plānoja daudzi pasaules vadošie petanka spēlētāji.

17.-20. septembrī Rīga bija plānojusi uzņemt 2020. gada Eiropas čempionātu. Sacensības bija plānotas Ķīpsalas hallē, kur tiktu ierīkoti 40 augstākā līmeņa laukumi.

Tās būtu pirmās tik augsta līmeņa petanka sacensības Austrumeiropā. Rīgā paredzētajā Eiropas čempionātā pirmo reizi sacensību vēsturē vienuviet bija jāsadala medaļas vairākās disciplīnās – individuāli un dubultspēles vīriešiem un sievietēm, kā arī jauktajās dubultspēles.

Eiropas čempionāts notiek ik pa diviem gadiem un nākamais turnīrs 2022. gadā risināsies Nīderlandē. Ņemot vērā sacensību grafiku, CEP neizskatīja iespēju Rīgas čempionātu pārcelt uz 2021. gadu, un arī Latvijas pusei tas radītu apgrūtinājumus rīkošanā.

“Protams, ka ir vilšanās, bet situācija ir tāda, kāda ir. Daudzos sporta veidos Covid-19 ēnā sacensības tiek atceltas vai pārceltas, tagad tas skāris arī petanku un Latviju. CEP Direktoru padome vēl līdz sestdienai monitorēja situāciju un nesteidzās pieņemt lēmumu, bet tagad tas ir pieņemts. Problēma ir pašreizējā situācija ar ceļošanu. Ja Baltijā mēs tagad varam ceļot, tad daudz kur Eiropā vēl pastāv ierobežojumi un neizskatās, ka tie varētu tikt atcelti tik drīz. Ja, piemēram, mēs sapulcinātu 20 nevis 40 valstu sportistus, tad tas jau vairs nebūtu pilnvērtīgs Eiropas čempionāts,” saka Latvijas Petanka sporta federācijas prezidents Juris Silovs.

“Tā ir skumja ziņa visai petanka saimei Latvijā. Mums bija uzticēts tāds gods, bet tagad, diemžēl, šī iespēja jālaiž garām. Divu gadu garumā smagi strādājām, saņēmām valdības un Rīgas Domes atbalstu, bet tagad viss ieguldītais darbs ir “vējā”. Mūsu sporta veids nav tik populārs, nācās pamatīgi piepūlēties, lai sarunātu sacensību vietu, viesnīcas. Izdevās piesaistīt atbalstītājus, jo ar valsts un Rīgas Domes finansējumu mums nepietiktu. Pateicoties valdībai, Rīgas Domei un sponsoriem, mēs bijām gatavi sarīkot petanka sacensības, kas atbilstu ne tikai Eiropas, bet pasaules līmenim. Pilnīgi noteikti, ka Ķīpsalas hallē vienuviet būtu ierīkoti visaugstākā līmeņa 40 laukumi, kas Eiropā ir retums. Tagad, diemžēl, jāsamierinās ar banālo izteicienu – kā būtu, ja būtu…”

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Petanka sporta federācija


, 2020-05-18 12:52, pirms 4 gadiem
Ak nē, tikai ne to!!!!!!!
, 2020-05-18 13:12, pirms 4 gadiem
Kā es to pārdzīvošu? Visu gadu gatavojos fanot un braukt uz turieni. Žēl,.ka gada svarīgākais notikums tā arī nenotiks.
, 2020-05-18 13:55, pirms 4 gadiem
Visi sporta fani vienoti pārdzīvo par šo un poverī kas tas petanķis īsti ir un ko viņā dara
, 2020-05-18 13:56, pirms 4 gadiem
Pie mums maz pazīstams, bet Dienvideiropā ļoti populārs - Spānijā onkulīši to spēlē māju pagalmos.
, 2020-05-18 13:57, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: Visi sporta fani vienoti pārdzīvo par šo un poverī kas tas petanķis īsti ir un ko viņā dara
Vēsture | Latvijas petanka sporta federācija
, 2020-05-18 14:10, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: http://petanque.lv/par-petanku/vesture/
par renei atņemto naudu varētu šo attīstīt!
Man liekas ka es Lucavsalā redzēju ka viens tur ar ko līdzīgu ņēmās.
, 2020-05-18 14:33, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Pie mums maz pazīstams, bet Dienvideiropā ļoti populārs - Spānijā onkulīši to spēlē māju pagalmos.
Vai tu pārdzīvo, ka Spānijas onkolīšiem nebūs iespēju apmeklēt mūsu skaisto Rīgu?
, 2020-05-18 23:50, pirms 4 gadiem
oi, šo spēli pirmo un pēdējo reizi es spēlēju .... 25+ gadus atpakaļ - bija interesanti, lai kā te daudzi netroļļotu

Dāņi bija atveduši parādīt un dāvanu pašvaldībai
, 2020-05-18 23:57, pirms 4 gadiem
Šitos vajadzētu uztaisīt katrā brīvdabas alus bārā.Tad mēs ātri tiktu uz viļņa visus tos onkuļus ātri noliktu pie vietas.
Helvijs Saukants. Foto: theMAKKU/HLTV
17

broky un "FaZe" izvelk negaidītu trumpja dūzi un iekļūst "Major" pusfinālā

Latvijas esportista Helvija "broky" Saukanta pārstāvētā "FaZe" komanda sasniegusi datorspēles CS2 sezonas svarīgākā turnīra "Major" pusfinālu. Šovakar ceturtdaļfinālā "FaZe" revanšējās "Spirit" par zaudējumu Katovices finālā februārī un uzvarēja ar 2:1, turklāt izšķirošā karte bija "Vertigo", ko līdz šim "FaZe" nemaz nebija spēlējusi.
Foto: Amber O-Week & Dzintaru O-Cup
4

700 orientieristi no 14 valstīm Lieldienās startēs "Dzintara kausā", atklājot LK sezonu

Lieldienās uz Mangaļsalu dosies teju 700 orientēšanās sporta baudītāju no 14 valstīm, lai piedzīvotu unikālo sacensību apvidu un pieredzētu sīvas cīņas par pjedestāla pozīcijām divās vidējās distancēs "Dzintaru O-Cup", kas atklās Latvijas kausu sezonu orientēšanās sportā. MW 18, 20 un 21E grupās dalībnieki otrajā dienā startēs pēc iedzīšanas principa, kas pasākumu padarīs vēl skatāmāku un aizraujošāku.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.