Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Andis Vārna kvalificējas trešajam Pasaules kausa fināla maršrutam

Andis Vārna kvalificējas trešajam Pasaules kausa fināla maršrutam
Andis Vārna
Foto: LJF Preses dienests

Latvijas duets Andis Vārna un KS Corradina otro kvalifikācijas maršrutu veica ar 25 soda punktiem, ierindojās 30. vietā un kvalificējās startam trešajā finālā, kas notiks svētdien.

Andis Vārna ar KS Corradina maršrutā dosies pirmie. Kopumā trešajam kvalifikācijas maršrutam kvalificēties var trīsdesmit jātnieki, otrajā hītā iekļūs divdesmit labākie. Ja pēc otrā hīta vairākiem sportistiem būs vienāds soda punktu skaits, Pasaules kausa ieguvēju noskaidros pārlekšanā. Ja kāds no sportistiem nolems neturpināt dalību un nestartēs trešajā fināla maršrutā, viņa vietā nevarēs stāties cits sportists. Sestdien no rīta visi trešā fināla maršruta zirgi atpūtīsies un vēlreiz ies veterināro izvadi. Jātnieki, kuri nav kvalificējušies tālākai cīņai par titulu, startēs "Grand Prix" maršrutā sestdien.

Amerikāņu maršrutu sastādītāja Entonijs D’Ambrisio Pasaules kausa izcīņas otrais kvalifikācijas maršruts bija ciets rieksts arī pieredzējušiem sportistiem šāda līmeņa sacensībās, pieci sportisti maršrutā nefinišēja, maršrutu bez soda punktiem veica seši sportisti. Pārlekšanā spožu uzvaru izcīnīja Londonas Olimpisko spēļu zelta medaļas ieguvējs Stīvs Gerdā ar ķēvi Albfuehren’s Palle, Šveices duetam pārlekšanas maršrutu izdevās veikt visātrākajā laikā bez soda punktiem (32,87 sek/0sp). Otrajā vietā ierindojās ASV sportiste, 2013. gada Pasaules kausa ieguvēja, Bizija Madena ar Simon, arī šis duets pārlēkšanā bija nekļūdīgi (33,31 sek/0sp). Trešo vietu ieguva vēl viena ASV sportiste Lūsija Deivisa ar Barron (32,53 sek/4sp).

Kopvērtējumā līdera pozīciju pēc otrās kvalifikācijas dala Šveices sportists Stīvs Gerdā un ASV pārstāvis Ričards Felers. Olimpiskais čempions Stīvs Gerdā pēdējos divus gadus ir bijis viens no kopvērtējuma līderiem pēc otrās kvalifikācijas, bet viņam vēl ne reizi nav izdevies izcīnīt Pasaules kausu. Otrs kopvērtējuma līderis Ričards Fellers 2012.gadā izcīnīja Pasaules kausu un noteikti šo panākumu grib atkārtot savas pubilkas priekšā Lasvegasā. Trešajā vietā šobrīd atrodas jaunais īru talants Bertrams Alens, sportistam ir tikai 19 gadu. Ceturtā ir Francijas sportiste Pelelope Leprevo, piekto vietu dala trīs sportisti: ASV pārstāve Bizija Madena, beļģis Jos Verlojs, arī šim sportistam ir tikai 19 gadu, un vēl viens jaunais konkūra talants, 22 gadus jaunais Martins Fukss no Šveices.

Visi sacensību rezultāti: Ergebnisliste