Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Neretnieks zirga pašsajūtas dēļ atsakās no dalības prestižo sacensību "Grand Prix" maršrutā

Andris Liepa
Andris Liepa

Neretnieks zirga pašsajūtas dēļ atsakās no dalības prestižo sacensību "Grand Prix" maršrutā
Kristaps Neretnieks
Foto: Saut Hermes

Latvijas labākais konkūra jātnieks Kristaps Neretnieks svētdien zirga pašsajūtas dēļ atteicās no dalības Elizejas laukos, Parīzē notikušo prestižo piecu zvaigžņu (CSI 5*) sacensību "Saut Hermes" galvenajā "Grand Prix" maršrutā.

Dienas pirmo maršrutu ar 150 centimetrus augstiem šķēršļiem Neretnieks un zirgs For Fan veica ar vienu nogāztu šķērsli, ierindojoties 20.vietā, tomēr sportista komanda palikusi ļoti apmierināta ar veikumu.

Savukārt vakarā sekoja "Grand Prix" maršruts, kurā jātnieki sadalīja 400 000 eiro no balvu fonda, tomēr Neretnieks iesildīšanās laikā jutis, ka zirgs Moon Ray nejūtas īsti labi, tāpēc lemts atsaukt dalību.

"Vienu sacensību dēļ Kristaps nolēma neriskēt ar zirga nākotni," portālam "sportacentrs.com" pastāstīja sportista pārstāve Ilze Jansone.

Pirms tam sestdienas vakarā Neretnieks un For Fan ierindojās 18.vietā maršrutā ar džokeri, kurā tika nogāzts viens šķērslis.

Jau ziņots, ka vēl sestdien Neretnieks ar Moon Ray guva sesto vietu lielā apļa maršrutā, kamēr piektdien Neretnieks ar zirgu Moon Ray piedalījās divu fāžu maršrutā ar 145 centimetrus augstiem šķēršļiem, treniņu nolūkos veicot vien pusi distances jeb pirmo fāzi, bet ar For Fan sacentās ātruma distancē ar 150 centimetrus augstiem šķēršļiem, ko veica bez gāztiem šķēršļiem. Kopā bez soda punktiem bija 20 no 46 duetiem, kas izgāja uz starta, bet, ņemot vērā uzrādīto laiku, Neretnieks ierindojās 15.vietā

"Kopumā sacensības vērtējam kā labas. Ir neliela nepabeigtības sajuta, jo "Grand Prix" maršruts bija lecams, tomēr tā kā tas ir Kristapa vienīgais šāda līmeņa zirgs, viņš nevar atļauties riskēt. Kopumā sacensības parādīja, ka viss labi," stāstīja Jansone.

"Esam ļoti gandarīti ar For Fan kvalitatīvo un stabilo sniegumu, kaut arī viena kļūdiņa vakar un šodien liedza tikt pie godalgām. Pateicoties sadarbībai ar jauno treneri Paskālu Levī turpmākie starti izskatās daudzsološi. Kopumā ar šīm sacensībām esmu ļoti apmierināts - nav iespēju katru dienu tik spēcīgā konkurencē un vienlīdzīgi sacensties ar pasaules vadošajiem sportistiem," piebilda Neretnieks.

Sacensību kopējais balvu fonds bija 734 000 eiro un "Grand Prix" maršrutā no tiem tika sadalīti 400 000 eiro.

Šī bija otrā reize karjerā, kad Neretnieks piedalījās Rietumeiropas līgas piecu zvaigžņu sacensībās. Sacensībās startēja 20 jātnieki no pasaules ranga piecdesmitnieka, kamēr pats latvietis šobrīd rangā ir 465.pozīcijā.

Pirms divām nedēļām Neretnieks izcīnīja trešo vietu Pasaules kausa Centrālreiropas zonas sezonas noslēguma kopvērtējumā, kas ļāva ceturto reizi karjerā kvalificēties finālsacensībām. Tās pēc mēneša arī risināsies tieši Parīzē.

Neretnieks ir līdz šim veiksmīgākais Latvijas konkūra sportists, kurš trīs reizes piedalījies Pasaules kausa finālā, kā arī kā vienīgais spējis iekļūt pasaules jātnieku ranga septiņdesmitniekā. Iepriekšējo reizi Pasaules kausa finālsacensībās viņš startēja 2015.gadā, pēc šīm sacensībām pārtraucot sadarbību ar savu tā brīža zirgu saimniekiem, kas nākamajās sezonās liedza pretendēt uz augstiem rezultātiem.