Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Šadurskis: "Izcili sasniegumi sportā audzē nācijas pašapziņas muskuļus"

Šadurskis: "Izcili sasniegumi sportā audzē nācijas pašapziņas muskuļus"
Kārlis Šadurskis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Sportistu augsta līmeņa sasniegumi nes Latvijas vārdu pasaulē, vairo mūsu nācijas pašapziņas muskuļus un iedvesmo aktīvam dzīves veidam, kas ir ikviena veselības pamats, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Ģenerālās asamblejas gadskārtējā sesijā teica izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis.

Atklāšanas uzrunā ministrs uzsvēra: „2016. gads sporta saimei ir īpašs, visiem līdzjutējiem kā saldais ēdiens – šogad norisinās Olimpiskās un Paralimpiskās spēles. Katram sportistam novēlu veiksmi, kā arī godīgā cīņā sasniegt iespējami augstu rezultātu.”

Ministrs uzsvēra sadarbības pozitīvos rezultātus sporta politikas īstenošanas jomā, nodrošinot finansējumu prioritārajiem uzdevumiem, tajā skaitā Latvijas labāko sportistu sagatavošanai dalībai 2016. gada Olimpiskajām un Paralimpiskajām sporta spēlēm Riodežaneiro. Palielināts arī atbalsts sporta skolu treneru darba samaksai un atbalsts dažādām sporta federāciju programmām. Sporta politikas īstenošanas jomā ir izstrādāti grozījumi „Sporta likumā” un „Krimināllikumā” saistībā ar cīņu pret manipulācijām ar sporta sacensībām.

Uzrunā LOK Ģenerālajā asamblejā Šadurskis vērsa uzmanību uz veicamajiem nozīmīgākajiem darbiem, par kuriem jau bijušas pozitīvas sarunas ar sporta nozari. Starp nozīmīgākajiem uzdevumiem ministrs akcentēja valsts nozīmes sporta infrastruktūras attīstības koncepcijas izstrādi, kuras mērķis ir piedāvāt risinājumus sistēmiskai sporta bāzu attīstībai valstī, vienlaikus izvērtējot jau esošo sporta bāzu izmantošanas efektivitāti. Būtiska ir sporta skolu finansēšanas modeļa pilnveide, reģionālo sporta internātu sistēmas attīstību un citi nozīmīgi uzdevumi efektīvai ilgtermiņa sporta dzīves attīstībai. Tāpat ministrs uzsvēra starpnozaru diskusijas nepieciešamību spējai piesaistīt papildus finansēšanas avotus.

Šadurskis īpaši akcentēja veselīga dzīves veida paradumu un kustību prieka nostiprināšanas nozīmi jau no mazotnes. Patlaban ir izstrādātas vairākas iniciatīvas fizisko aktivitāšu palielināšanai izglītības sistēmā. Kā vienu no primārajiem uzdevumiem ministrs minēja trešās sporta stundas ieviešanu un sporta stundas satura pārskatīšanu, dinamisko paužu ieviešanu 1.-6. klašu skolēnu stājas attīstīšanai un nostiprināšanai, ārpusstundu fizisko aktivitāšu palielināšanu un atbalstu sporta inventāra iegādei. Sadarbībā ar Veselības ministriju tiks īstenota veselīga dzīves veida popularizēšana, lai fiziskā aktivitāte kļūtu par ikdienas paradumu.

Tuvāko gadu laikā, izmantojot Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļus, tiks īstenots vērienīgs multifunkcionāls sporta un kultūras infrastruktūras projekts – stadiona „Daugava” rekonstrukcija.

Informāciju sagatavoja
Izglītības un zinātnes ministrijas
Komunikācijas un dokumentu pārvaldības nodaļa


, 2016-03-18 14:27, pirms 8 gadiem
Tagad jau skan labāk ,bet gribētu atgādināt pirmās ministrēšanas laiku IZM,kad bija spēcīgas tieksmes vispār sagraut sporta sistēmu .
, 2016-03-18 14:35, pirms 8 gadiem
Diez vai šis muskuļu audzētājs kaut reizi mūžā ir pieskāries hantelēm?
, 2016-03-18 15:36, pirms 8 gadiem
pernambucano rakstīja: Diez vai šis muskuļu audzētājs kaut reizi mūžā ir pieskāries hantelēm?
Viņi visi (politikāņi) audzē muskuļus pozējot kopā ar sportistiem, kuri ir kaut ko sasnieguši, tādēādi pelnot PR bonusa punktus. Ar sportistu parasto PR nepacelsi, tur viņus neredz.
, 2016-03-18 15:58, pirms 8 gadiem
Kā šodien atceros, ka šis vīrs par Latvijas futbola izlases iekļūšanu EČ finālā LTV1 diskusiju raidījumā ar smīnu jautāja - A ko tādu viņi ir paveikuši?
, 2016-03-18 17:08, pirms 8 gadiem
Vēl varēja pateikt, ka, naktīs sekojot līdzi Ņujorkas apakšbikšaiņu sniegumam, vidējais latvietis sezonas laikā ir izaudzis vismaz par pieciem centimetriem, daži pat par sešiem, bet politiķi - par visiem septiņiem.
, 2016-03-18 18:35, pirms 8 gadiem
atvainojiet, man slikta dūša
, 2016-03-18 21:52, pirms 8 gadiem
turējuši muti labāk būtu, šitie pretīgie politiķi
, 2016-03-18 21:54, pirms 8 gadiem
Sports cel pasapzinju-politikji to bende!!
Foto: Amber O-Week & Dzintaru O-Cup
4

700 orientieristi no 14 valstīm Lieldienās startēs "Dzintara kausā", atklājot LK sezonu

Lieldienās uz Mangaļsalu dosies teju 700 orientēšanās sporta baudītāju no 14 valstīm, lai piedzīvotu unikālo sacensību apvidu un pieredzētu sīvas cīņas par pjedestāla pozīcijām divās vidējās distancēs "Dzintaru O-Cup", kas atklās Latvijas kausu sezonu orientēšanās sportā. MW 18, 20 un 21E grupās dalībnieki otrajā dienā startēs pēc iedzīšanas principa, kas pasākumu padarīs vēl skatāmāku un aizraujošāku.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Sabīne Musajeva un Artūrs Reinholds. Foto: Aksels Ambergs.
1

Reinholds un Musajeva uzvar Latvijas čempionātā galda tenisā

Artūrs Reinholds un Sabina Musajeva kronēti par čempioniem pagājušajā nedēļas nogalē notikušajā SynotTip Latvijas 2024. gada individuālajā čempionātā galda tenisā, bet, pieskaitot dubultspēles, zelta medaļas nopelnīja arī Baiba Bogdanova, Margarita Smirnova, Oļegs Kartuzovs un Aleksandrs Maskaļonoks.