Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ilvars Grīslis

Amerikāņi neplāno boikotēt Pekinas Olimpiādi

ASV sportisti pavisam noteikti piedalīsies šovasar Pekinā paredzētajās vasaras Olimpiskajās spēlēs, neraugoties uz nesen izskanējušajām baumām par šīs valsts iespējamo boikotu saistībā ar Pekinas varasiestāžu represijām Tibetā. Par to otrdien pavēstīja ASV Olimpiskā komiteja (USOC).

"Nepastāv ne mazākā varbūtība, ka mēs varētu nepiedalīties šajās Olimpiskajās spēlēs. Ir labi zināms, ka ar boikotiem nav iespējams panākt neko, ja vien neskaita soda sankcijas pret sportistiem," sacīja USOC pārstāvis Derijs Sibels.

"Ir svarīgi paturēt prātā Olimpisko spēļu kustības galvenos vadmotīvus. Šī ir iespēja visai pasaulei sanākt kopā un patlaban tas ir daudz svarīgāk, nekā jebkad pirms tam," viņš piebilda.

Līdzīgi kā ASV, arī neviena no pārējām pasaules valstīm neplāno boikotu, informē Starptautiskās Olimpiskās komitejas (IOC) prezidents Žaks Roge.

Jāpiebilst, ka līdz šim Olimpisko spēļu vēsturē piedzīvoti trīs boikoti. 1976. gada Olimpiādē atteicās piedalīties 28 Āfrikas valstis, protestējot pret rasu segregāciju Dienvidāfrikā, četrus gadus vēlāk uz Maskavas Olimpiādi neieradās ASV delegācija, šādā veidā izrādot nepatiku pret PSRS invāziju Afganistānā. 1984. gadā PSRS uz šo amerikāņu "laipnību" atbildēja ar to pašu, ignorējot Olimpiskās spēles Losandželosā.

Izmantotie resursi:
reuters.com


, 2008-03-18 12:20, pirms 16 gadiem
es gan nepiedalisos
, 2008-03-18 12:21, pirms 16 gadiem
es tos jeņķus saprotu,
miljoniem $$ tiek investēts sportā, lai parādītu cik vareni viņi ir.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-03-18 15:14, pirms 16 gadiem
ASV delegācija jau nu nebija vienīgā, kas boikotēja Maskavas olimpiādi, tur nepiedalījās virs 50 valstīm... Bet attiecībā uz Pekinu- vai tiešām kāds cerēja, ka SOK, kas pati piešķīra kitajoziem olimpiādi, tagad atzīs, ka izdarījusi aplamu izvēli. Amīši arī ne reizi vien ir pierādījuši, ka cilvēktiesības viņus interesē vienīgi tikmēr, kamēr no tām var gūt kādu peļņu.
Un patiesībā jau Tibeta ne tuvu nav vienīgā normālam cilvēkam nepieņemamā lieta, kas notiek Ķīnā.
, 2008-03-18 17:39, pirms 16 gadiem
sagaidīsi no šiem
, 2008-03-18 18:10, pirms 16 gadiem
nu taads murgs kaads bija 20.gs. beigaas jau neatkaartosies, tagad jau tur grozaas milziigas naudas un sportistiem arii ir lielaaka teikshana un vinji tak iegulda milziigu darbu lai to sasniegtu.
protams toreiz arii tika ieguldiits darbs utt. tachu politika bija pirmajaa vietaa
Latvijas fitnesa sportistes ar LBFBF prezidenti K.Vederņikovu un IFBB prezidentu R.Santonju. Foto: EastLab/Jakub Csontos

Fitnesa sportistēm Pajulai un Zolotovai zelta medaļas IFBB starptautiskajās sacensībās Maltā

Šonedēļ mājup no Maltas galvaspilsētas ar divām zelta medaļām, absolūtajām uzvarām un bronzas medaļu atgriezusies Latvijas fitnesa komanda, kas piedalījās Starptautiskajā fitnesa turnīrā „IFBB Diamond Cup Malta 2024”.
Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.