Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Latvijas atklātajam čempionātam dejās pieteikušies 3500 dalībnieki no deviņām valstīm

Latvijas atklātajam čempionātam dejās pieteikušies 3500 dalībnieki no deviņām valstīm
Publicitātes foto

27. un 28. februārī Olimpiskajā sporta centrā, Rīgā 20. reizi notiks Latvijas atklātais čempionāts un Latvijas atklātā kausa izcīņa ielu dejās, kur par medaļām cīnīsies 3500 dalībnieki no Baltijas valstīm, Baltkrievijas, Krievijas, Ukrainas, Norvēģijas, Anglijas un Francijas.

“Latvijā ielu deju kultūra ir plaši pārstāvēta dažādās deju studijās un skolās ne tikai Rīgā, bet arī Liepājā, Daugavpilī, Rēzeknē un citviet, mūsu organizētās sacensības ar starptautisku dalībnieku un Latvijas Mūsdienu deju asociācijas, neatkarīgu ārzemju tiesnešu dalību katru gadu ievērojami palielina ielu deju izpildījuma līmeni. Plānots, ka šoreiz no ārzemēm sacensties “Show dance”, “Streetdance show”, “Hip-hop dance”, “Disco dance” un citos deju stilos ieradīsies aptuveni 80 dejotāju grupas, jo kolēģi augstu novērtē mūsu sniegumu sacensību organizēšanā, to kvalitāti un konkurenci, kā arī, protams, norises vietu – Rīgu.

Jāatzīmē, ka jaunākajā grupā mazajiem dejotājiem ir tikai četri gadi, bet pieredzējušie dejotāji izpilda augsta līmeņa, sarežģītas deju programmas, kuru tehnika un izpildījums liek aizrauties skatītāju elpai,” atklāj ilggadējs sacensību organizators un Latvijas mūsdienu deju skolas “Dance of street” direktors Oļegs Pavlovs.

Latvijas atklātais čempionāts, kā arī kausa izcīņa ielu dejās 27. un 28. februārī pulksten 10.00 sāksies Olimpiskajā sporta centrā, Rīgā, Grostonas ielā 6 b. Biļešu cena skatītājiem 10 eiro, pensionāriem 1 eiro, internātskolu audzēkņiem, uzrādot apliecību, ieeja brīva.

Latvijas atklāto čempionātu un Latvijas atklāto kausa izcīņu ielu dejās organizē Latvijas mūsdienu deju skola “Dance of street” (Rīga), kuras audzēkņi bērnu un pieaugušo grupās pie Latvijas vadošajiem “Show dance”, “Hip-hop dance”, “Break dance” un citu stilu treneriem jau 25 gadus apgūst šo deju pamatus, stiprina savu fizisko sagatavotību, uzstājas pasākumos, kā arī ar panākumiem startē sacensībās.

Informāciju sagatavoja:
Oļegs Pavlovs


Foto: Aerodium

Toms Īvāns izcīna trešo vietu Pasaules kausā iekštelpu lidošanā

Ķīnas Tautas republikas īpašajā administratīvajā reģionā Makao notiekošajā 5. Pasaules kausa izcīņā, 3. Eiropas kausa izcīņā un 1. Āzijas kausa izcīņā iekštelpu lidošanā (indoor skydiving), kas norisinājās no 16. līdz 22. aprīlim, Latvijas pārstāvis Toms Īvāns (31) izcīnija Eiropas kausu un ieguva trešo vietu frīstaila jeb brīvās izvēles programā Pasaules kausa izcīņā.
Godalgoto trijnieks tranšejas stendā. Foto: Latvijas Šaušanas federācija.

Latvijas kausa stenda šaušanā 1. posmā uzvar olimpietis Upelnieks un Jurgenovskis vecākais

Pirms dažām dienām Kuldīgā norisinājās Latvijas kausa izcīņas stenda šaušanā 1. posms, dalībniekiem sacenšoties gan apaļajā, gan tranšejas stendā. Par uzvarētājiem kļuva olimpietis Dainis Upelnieks un Tālis Jurgenovskis, kurš finālā pārspēja savu dēlu Kārli.
Godalgoto vietu ieguvēji. Foto: BJC "Laimīte".
1

Latvijai zelts un sudrabs pasaules klubu komandu čempionātā galda hokejā

Pagajušajā nedēļas nogale Čehijas galvaspilsētā Prāgā notikušajā pasaules klubu komandu čempionātā galda hokejā finālā tikās abas Latvijas komandas, Inčukalna galda hokeja klubam pārspējot Bērnu un jauniešu centra "Laimīte" komandu. Tādējādi Latvijas komandas izcīnīja zeltu un sudrabu.