Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

20. janvārī Siguldā tiks pasniegtas Latvijas badmintona Gada balvas

Andrejs Siliņš

20. janvārī Siguldā tiks pasniegtas Latvijas badmintona Gada balvas
Foto: badminton.lv

Sestdien, 20.janvārī, Latvijas badmintona federācija jau trešo gadu pēc kārtas pasniegs Latvijas badmintona Gada balvas. Vēl līdz 19.janvāra vakara turpinās balsojums internetā. Šogad balvas tiks pasniegtas 18 nominācijās. Balvu pasniegšanas ceremonija notiks Siguldā, klubā "Kaķis".

Tradīcija pasniegt Latvijas badmintona Gada balvas tika aizsākta 2016.gadā, Valkā, izvērtējot 2015.gadā notikušo. Pirmā Gada balvas pasniegšanas ceremonija notika vienlaicīgi ar Latvijas čempionātu, bet sākot ar 2017.gadu šie pasākumu tika rīkoti atsevišķi. Latvijas badmintona kalendārā Gada balvas pasniegšanai ir rezervēts laiks - janvāra trešās nedēļas sestdienas vakarā.

Šogad Latvijas badmintona Gada balvas pasniegšana notiek Siguldā, jo šajā dienā Siguldā visas dienas garumā notiek arī Latvijas badmintona reitinga turnīrs “Victor Latvia GP 2.posms”, kurā piedalīsies daudzi Latvijas spēcīgākie spēlētāji, arī tāpēc, ka šis ir pirmspēdējais turnīrs pirms Latvijas čempionāta, kas arī notiks Siguldā no 3. līdz 4.februārim.

Lai noskaidrotu Latvijas badmintona Gada balvas ieguvējus, tiеk rīkota Latvijas badmintona spēlētāju un klubu aptauja internetā. Aptaujas balsojuma 1.kārtā balsotāji līdz 14.janvārim varēja pieteikt savus atbilžu variantu, 2.kartā līdz 19.janvārim ir iespēja balsot tikai par trim populārākajām atbildēm no 1.kārtas. Otrajā kārtā katrs var nobalstot tikai vienu reizi, turklāt pirms balsojuma ir nepieciešama pierakstīšanās Google. Nobalstot iespējams līdz 19.janvāra plkst. 24:00.

3.kartā balsojuma rezultātus 20.janvārī apstiprināts Latvijas badmintona federācijas valde, bet nominācijās Gada treneris, Gada uzlecošā zvaigzne un Gada juniorors uzvarētājus apstiprinās 2017.gadā izveidotā treneru komisija. Gada aktīvākais spēlētājs tiks noteikts pēc Latvijas badmintona reitinga datu bāzes, līdzīgi kā balvu Gada tiesnesis saņems tas, kurš 2017.gadā notiesāja visvairāk spēles Latvijas badmintona reitinga turnīros.

Latvijas badmintona Gada balva arī šogad būs Jelgavas keramiķes Unas Ļahas ar rokām darināts badmintona bumbiņas siluets no baltā māla, ko ikdienā varēs izmantot kā dizaina elementu - sveču paliktni.

Latvijas badmintona Gada balvas pasākums notiks Siguldā, klubā "Kakis" (Pils ielā 8). Pulcēšanās jau no 20:00. Līdz 21:00 būs iespējams pasūtināt siltas vakariņas, bet no 21:00 darbosies tikai bārs. Oficiālās daļas sākums būs atkarīgs no tā, cik raiti norisināsies Victor Latvia GP 2018 2.posma spēlēs.

Uz Latvijas badmintona Gada balvas 2017 pasniegšanas ceremoniju ir aicināti badmintona spēlētāji, t.sk. jaunieši, juniori, seniori, badmintona treneri, badmintona klubu vadītāji, spēlētāju vecāki un tuvinieki, sporta skolu vadītāji, pašvaldību vadītāji, mediju pārstāvji, sponsori un atbalstītāji. Dalība pasākumā ir bezmaksas. Iepriekšējā pieteikšanās ir vēlama, bet nav obligāta.