Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Grišāne mēģina iet Vihrova un Saproņenko pēdās

Grišāne mēģina iet Vihrova un Saproņenko pēdās
Valērija Grišāne
Foto: gymnast.lv

Latvijas sporta vingrošanas lielākā cerība šobrīd varētu būt Valērija Grišāne (18), kura šogad jau startē pieaugušo konkurencē. Pasaules rangā viņa ieņem 6. vietu atbalsta lēciena disciplīnā - šāds sasniegums sola vietu Latvijas Olimpiskajā vienībā. Mūsu vingrotāja nesen atgriezusies no Maskavas, kur prestižajā Voroņina kausā viņa izcīnīja pārliecinošu 1.vietu brīvajās kustībās un trešo vietu atbalsta lēcienā.

Kā zināms, Voroņina kauss ir turnīrs, kurš pasaulei dod jaunus talantus. Šajā turnīrā ceļu uz lielajām virsotnēm sākuši daudzi slaveni vingrotāji, tostarp arī četrkārtējas olimpiskais čempions Aleksejs Ņemovs un daudzi citi. Šogad šis turnīrs notika jau 20. reizi, tajā piedalījās vingrotāji no 19 valstīm. Patīkami, ka mūsu sportiste spējusi izcelties tik monumentālā turnīrā.

Voroņina kausa atbalsta lēciens

#sportiste (valsts)balles
1.Valērija Grišāne13.6
2.Anastasija Kadiševa13.2
3.Anna Pavlova13.1

Pasaules čempionātā mūsējai bija grūti cīnīties pieaugušo konkurencē, toties Pasaules kausā atbalsta lēciena ieskaitē jaunā censone ir augstajā 6. vietā.

Kā zināms, pēdējos gados Latvijas sporta vingrošanai ne tuvu nav tādu panākumu, kādus savulaik sasniedza Igors Vihrovs un Jevgeņijs Saproņenko.

Vihrovs brīvajās kustībās izcīnīja zelta medaļu Sidnejas olimpiskajās spēlēs (2000), kā arī divreiz tika pie bronzas pasaules čempionātā (2000, 2001). Saproņenko atbalsta lēcienā ieguva sudraba medaļu Atēnu olimpiskajās spēlēs (2004), kā arī divreiz izcīnīja sudrabu pasaules čempionātā (1999, 2001). Šobrīd abi darbojas Latvijas Vingrošanas federācijā: Vihrovs ir valdes loceklis, bet Saproņenko - viceprezidents.

Izmantotie resursi:
fig-gymnastics.com


Latvijas fitnesa sportistes ar LBFBF prezidenti K.Vederņikovu un IFBB prezidentu R.Santonju. Foto: EastLab/Jakub Csontos

Fitnesa sportistēm Pajulai un Zolotovai zelta medaļas IFBB starptautiskajās sacensībās Maltā

Šonedēļ mājup no Maltas galvaspilsētas ar divām zelta medaļām, absolūtajām uzvarām un bronzas medaļu atgriezusies Latvijas fitnesa komanda, kas piedalījās Starptautiskajā fitnesa turnīrā „IFBB Diamond Cup Malta 2024”.
Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.