Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Sākas Latvijas kauss telpu orientēšanās sacensībās

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Jau astoto gadu pēc kārtas Rīgā un tās apkārtnē notiks vienas no gaidītākajām rudens orientēšanās sacensībām Latvijā – Latvijas Telpu orientēšanās kauss 2017. Sacensību seriāls notiks sešos posmos dažādās sabiedrībā labi atpazīstamās ēkās laikā no 21. oktobra līdz 3. decembrim.

Šī orientēšanās disciplīna sportistu vidū ar katru gadu iekaro arvien lielāku popularitāti. Sacensību princips – katram sacensību dalībniekam tiek izdalīta karte ar ēkā izvietotajiem punktiem, kuros elektroniski pēc iespējas ātrāk pareizā secībā jāreģistrējas.

Šoruden dalībnieki savas orientēšanās prasmes varēs izmēģināt gan ēkās, kur telpu orientēšanās sacensības nekad nav notikušas, gan atgriezties jau baudītos, bet ļoti iemīļotos ēku labirintos.

Latvijas Telpu orientēšanās kausam starts tiks dots 21. oktobrī. Dalībniekiem būs iespēja vēlreiz orientēties pērnā gada sarežģītākajā sacensību vietā – Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Pērn distances šeit lika palauzīt galvu pat pašiem pieredzējušākajiem orientieristiem, tomēr visi finišēja ar smaidu – gan par skaistajām telpām, gan elpu aizraujošo skatu uz Rīgas panorāmu, gan, pats svarīgākais, par savām spējām atrast visus kontrolpunktus un ar lielu pārsvaru apsteigt konkurentus.

Dažās vietās dalībniekiem būs iespēja orientēšanās distanci veikt pirmoreiz, piemēram, Latvijas Universitātes (LU) Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātē, LU Polimēru mehānikas institūtā un Babītes vidusskolā. Kā arī orientieristiem uz kārā zoba liksim vēl vienu labi pazīstamu, bet pēc telpu plānojuma ļoti sarežģītu ēku - LU galveno ēku Raiņa bulvārī 19.

Sacensību programma:
1. posms. 21.10 – Latvijas Nacionālā bibliotēka (Mūkusalas iela 3)
2. posms. 29.10 – Latvijas Universitātes galvenā ēka (Raiņa bulvāris 19)
3. posms. 05.11 – Rīgas Nacionālā sporta manēža (Maskavas iela 160)
4. posms. 15.11 – Latvijas Universitātes Polimēru mehānikas institūts (Aizkraukles 23)
5. posms. 22.11 – Babītes vidusskola (Jūrmalas iela 17, Piņķi, Babītes pagasts)
6. posms. 03.12 – Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte (Jūrmalas gatve 76)

Kā ierasts, ātrākie orientieristi visos sacensību posmos tiks noskaidroti sešās meistarības grupās – SV16, SV21 un SV40. Pēc katra posma apbalvoti tiks pirmo trīs vietu ieguvēji katrā meistarības grupā, bet kopvērtējuma labākie pēc visu posmu noslēguma saņems galvenās balvas no karšu izdevniecības “Jāņa sēta”, Suunto, Isostar, Xrace, Mintprint, OS Veikals un citiem atbalstītājiem. Lai tiktu ieskaitīts kopvērtējumā, jāpiedalās vismaz četros kausa posmos.

Pieteikties sacensībām varēs, izmantojot LOF.LV sistēmu. Pieteikšanās termiņš līdz iepriekšējās dienas plkst. 10.00, taču varēs pietiekties arī sacensību dienā uz vietas. Tādā gadījumā gan sacensību rīkotāji negarantē, ka visiem pietiks kartes, tāpēc aicinām pieteikties laikus!

Sacensību nolikums pieejams šeit: Nolikums 2017 |

Rakstu sagatavoja
Aija Pakalna
Latvijas Orientēšanās federācijas
Sabiedrisko attiecību un mārketinga komisija
E-pasts: info@lof.lv
Mob. tel.: +371 28720436