Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Sporta padome atbalsta "Mežaparka" attīstības plānu un rallijkrosa posma organizēšanu Latvijā

Sporta padome atbalsta "Mežaparka" attīstības plānu un rallijkrosa posma organizēšanu Latvijā
Foto: Ivo Blūms/F64

Latvijas Nacionālā sporta padome šodien, 17. septembrī, atbalstīja Sporta centra “Mežaparks” attīstības koncepciju 2014.-2018. gadam, kas paredz radīt Latvijā modernāko un plašāko augsta līmeņa sporta treniņu, rekreācijas un administratīvo centru.

Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāre – Sporta departamenta direktore Ulrika Auniņa-Naumova klātesošos iepazīstināja ar Sporta centra “Mežaparks” attīstības koncepciju, kas raksturo esošo situāciju un sporta centra attīstību turpmāko četru gadu laikā. Atbilstoši attīstības koncepcijai tuvākajā nākotnē sporta centrā iecerēti nozīmīgi renovācijas, būvniecības un infrastruktūras uzlabošanas darbi. Sporta padomes sēdes locekļi tika iepazīstināti arī ar iespējamajiem finansēšanas modeļiem šī projekta realizēšanai.

Diskusijas par Sporta centra “Mežaparks” turpmākās pārvaldības modeli, kā arī tā rekonstrukcijas projekta turpmāko kārtu īstenošanu plānots turpināt arī kādā no nākamajām Latvijas Nacionālās sporta padomes sēdēm.

Latvijas Nacionālās sporta padomes sēdē arī apsprieda iespējas ieviest atbalsta programmu Latvijas talantīgajiem sportistiem ceļā uz medaļu iegūšanu starptautiskās sacensībās “TOP 50 - mūsu medaļas Latvijai”. Latvijas Olimpiskā komiteja iepazīstināja ar šo programmu un tai papildu nepieciešamo finansējumu. Savukārt Izglītības un zinātnes ministrija informēja, ka jaunajās politikas iniciatīvās prasa valsts finansiālo atbalstu 1 037 979 eiro apmērā programmas “Sportistu atbalsta programma TOP 50” īstenošanai 2015.-2017. gadā. Iespējas piešķirt valsts finansiālo atbalstu šīs programmas īstenošanai skatīs Ministru kabinetā vienlaikus ar visu ministriju un citu centrālo valsts iestāžu jauno politikas iniciatīvu pieprasījumiem.

Tāpat sporta padome uzklausīja aktuālo informāciju par 2015. gada Eiropas čempionāta finālturnīra basketbolā vīriešiem grupas turnīra sarīkošanu Latvijā un Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) pasaules rallijkrosa čempionāta posma organizēšanu Latvijā 2016.-2020. gadā. Sporta padome konceptuāli atbalstīja rallija čempionāta posma organizēšanu Latvijā, bet vēl nepieņēma lēmumu par finansiālo atbalstu.

Informāciju sagatavoja:
Laura Zaharova
Izglītības un zinātnes ministrijas
Komunikācijas un dokumentu pārvaldības nodaļas
vecākā konsultante sabiedrisko attiecību jautājumos