Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Komandu sacīkstēs Latvija priekšā Itālijai ar 17. vietu

Reinis Grundspeņķis
Reinis Grundspeņķis

Komandu sacīkstēs Latvija priekšā Itālijai ar 17. vietu
Gļebs Voroņko Baltijas čempionātā
Foto: Rīgas airēšanas klubs

Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā turpinās Eiropas junioru un U23 čempionāts airēšanas slalomā. Šodien dalību tajā ņēma visi pieci Latvijas izlases pārstāvji.

No rīta kvalificēties pusfinālam C1 laivu klasē junioriem mēģināja divi ''Rīdzenes'' audzēkņi - Stefans Romanoss un Gļebs Voroņko. Romanosam abos braucienos neizdevās tikt galā ar atslēgas vietu Čunovo trasē, proti, ceturtajiem vārtiem. Gan pirmajā, gan otrajā braucienā viņš nespēja savaldīt laivu un aizslīdēja tiem garām, kas padara braucienu par vismaz 15 sekundēm lēnāku. Arī turpinājumā Romanoss saņēma vairākus soda punktus (pirmajā braucienā sešus, otrajā - 12), pirmajā braucienā ieindojoties 30. vietā (175,20), bet otrajā - 18. vietā (183,15).

Tikmēr Voroņko aizvadīja diezgan solīdu otro braucienu, kurā ar astoņām soda sekundēm distanci veica 123,28 sekundēs, ierindojoties 9. pozīcijā (pusfinālā no otrā brauciena tika labākie pieci). Pirmajā braucienā sasniegto rezultātu viņš uzlaboja par vairāk kā minūti (60,47 sekundēm) un kopumā nepieļāva nevienu rupju kļūdu.

Tikmēr U23 vecuma grupā Latvijas izlase ar diviem junioriem sastāvā piedalījās komandu sacensībās K1 klasē. Tās sastāvā startēja 20 gadus vecais Samuels Stanovskis, kā arī iepriekš pieminētie juniori - Ivo Kurvins un Edgars Grāvītis. Visi trīs sportisti trases sākumu veica pārsteidzoši labi - bez nevienas soda sekundes pirmajos piecos vārtos. Taču turpinājumā sekoja soda punktu birums, proti, no sestajiem līdz desmitajiem vārtiem kopā tika sakrātas 58 sekundes pie gala rezultāta. Atlikušajā trases daļā mūsu komanda tika pie vēl 12 soda punktiem un sacensības noslēdza vien 17. vietā (224,75), aiz sevis atstājot Itāliju (!), Serbiju un Grieķiju.

Tikmēr par šo sacensību uzvarētājiem un jaunajiem Eiropas U23 čempioniem kļuva Slovēnijas izlase ar Martinu Srabotņiku priekšgalā, kuram šī ir jau otrā zelta medaļa karjerā kontinenta U23 meistarsacīkstēs (otra tika izcīnīta viņa dzimtās valsts Slovēnijas pilsētā Solkanā 2016. gadā arī komandu sacīkstēs). Slovēnija distanci veica ar četrām soda sekundēm, taču ar pārliecinoši ātrāko tempu - 98,11 sekundes (sudraba medaļas ieguvēji slovāki atpalika par 2,02 sekundēm).

Atgādināšu, ka rīt pulksten 12:40 pēc Latvijas laika trasē dosies pēdējais Latvijas sportists, kurš vēl turpina čempionātu - Samuels Stanovskis. Viņu sagaida nopietna cīņa K1 disciplīnas pusfinālā U23 vecuma grupā. Izredzes uz iekļūšanu finālā - 50/50. Sacensību tiešraide būs vērojama šeit.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja