Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas jaunatnes čempionāts badmintonā ieplānots Talsos 26.-27.septembrī

Rolands Eliņš

Latvijas jaunatnes čempionāts badmintonā ieplānots Talsos 26.-27.septembrī
Kristians Rozenvalds. Foto: badminton.lv

Jau iepriekš Latvijas Badmintona federācijas Valdes loceklis Jānis Sala, kurš atbildīgs par jauniešu sportu, aicināja būt gataviem izmantot mazo laika sprīdi septembrī, pirms nebūs sācies otrais slimības vilnis, par kuru daudz tiek runāts. Šobrīd ir panākta vienošanās, ka Latvijas čempionāts U11, U13, U15, U17 notiks Talsos, 26. un 27.septembrī.

Šajos datumos Talsos bija ieplānots Talsu kausa pirmais posms, taču Talsu kausa rīkotāji piekrita šo laiku un vietu atvēlēt Latvijas jaunatnes čempionātam.

“Sporta zāle Talsos ar 12 badmintona laukumiem ir viena no nedaudzajām, kurā var rīkot šāda mēroga sacensības,” piebilst Jānis Sala.

Pēdējo reizi līdzīgā formātā U11, U13, U15 un U17 čempionāti vienlaicīgi notika Valmierā 2017.gada 29. un 30.aprīlī. Tad Latvijas jaunatnes čempionātā piedalījās 113 dalībnieki, turnīru izdevās noorganizēt 2 dienās, turklāt spēlētājiem bija iespēja piedalīties vairākas vecuma grupās. “Plānots, ka arī šogad pietiktu ar 2 dienām, taču ja tas nebūs iespējams, tad nāksies Latvijas jaunatnes čempionātu uzsākt jau piektdienas pēcpusdienā,” precizē Jānis Sala.

Sākot no 2018.gada, Latvijas jaunatnes čempionāts badmintonā nav noticis kā vienots pasākums visām vecuma grupām, bet dažādos laikos un vietās. 2018.gada 31.martā Rīgā atsevišķi notika Latvijas čempionāts U13, bet 28.aprīlī Talsos notika Latvijas čempionāts U15, Jaunolainē 27. un 28.oktobrī notika Latvijas čempionāts U17, bet 1.decembrī, vienlaicīgi ar U19 čempionātu, Valmierā notika arī Latvijas čempionāts U11. 2019.gadā 4. un 5. maijā Valmierā vienlaicīgi notika Latvijas čempionāts U13 un U17, Saulkrastos 12. un 13.oktobrī notika Latvijas čempionāts U15, Valmierā, 30.novembrī un 1.decembrī vienlaicīgi notika Latvijas čempionāts U11 un U19.

Līdz 26.augustam tiks apstiprināts un publicēts Latvijas jaunatnes čempionāta nolikums. “Vēl turpināsim diskusiju par to, ko darīt ar dubultspēlēm U11 grupā. Vai būs ierobežojums pieteikties vairākās vecuma grupās? Vai tiks izspēlētas visas vietas? Kādus pasākumus spēlētājiem un treneriem varam organizēt vienlaicīgi ar Latvijas čempionātu?” iespējamos jautājumus uzskaita Jānis Sala.

Jānis Sala jau iepriekš bija norādījis uz iespējamo sacensību pārklāšanos rudenī, jo jau šobrīd teju visas nedēļas nogales rudenī ir izplānotas. “Tāpēc jo īpašs prieks par to, ka izdevās atrast kopsaucējus ar Talsiem. Septembra nogale ir ļoti piemērota Latvijas čempionātam, jo spēlētāji būs jau atgriezušies ikdienas režīmā pēc vasaras, un, cerams, nebūs noteikti nekādi papildus ierobežojumi,” stāsta Jānis Sala.

Atgādinām, ka 2020.gadā Latvijas čempionāts U11 un U17 vecuma grupām bija ieplānots 9. un 10.maijā, taču tika pārcelts uz nenoteiktu laiku rudenī Ārkārtas situācijas dēļ. Savukārt Latvijas čempionāts U15 bija ieplānots 10. un 11.oktobrī, bet Latvijas čempionāts U13 un U19 bija ieplānots 28. un 29.novembrī.

“Rīkojot Latvijas jaunatnes čempionātu visām grupām vienlaicīgi ir gan priekšrocības, gan trūkumi. Kā būtiska priekšrocība ir tā, ka visi jaunieši un treneri sabrauc kopā, tas ir kā Latvijas badmintona jaunatnes salidojums, kā ievērojams notikums. Savukārt rīkojot čempionātus katram vecumam atsevišķi, iespējams vairāk koncentrēties uz šī vecuma jauniešu spēlēm, tai skaitā rīkojot grupu turnīrus, nevis saliekot jauniešus uzreiz zaros. Šādus atsevišķos čempionātus var rīkot mazākās zālēs, piemēram, U17 čempionāts 2018.gadā notika Jaunolainē uz četriem laukumiem. Turklāt, rīkojot atsevišķi, nav nekāda ierobežojuma talantīgākiem spēlētājiem izcīnot medaļas vairākās vecuma grupās. Tādējādi mums ir vairāk publisko notikumu, ar kuriem var ieinteresēt sponsorus, medijus un pašvaldības,” skaidro Latvijas Badmintona federācijas ģenerālsekretārs Kristians Rozenvalds, piebilstot, ka šajā Covid-19 gadā vairs nav iespējams sarīkot atsevišķus čempionātus katrā vecuma grupā.

Informāciju sagatavoja:
Badminton.lv