Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pirmo reizi kopš 2015. gada starptautiskā kriketa spēle noslēdzas neizšķirti

Juris Miņins
Juris Miņins

Pirmo reizi kopš 2015. gada starptautiskā kriketa spēle noslēdzas neizšķirti
Kails Kotzers
Foto: AFP/Scanpix

Skotijas un Īrijas izlašu kriketa mačs, kurš tika izspēlēts Nīderlandes Triju nāciju kausa ietvaros, šodien noslēdzās neizšķirti, 185/6(20):185/4(20), kas ir desmitā reize T20 kriketa vēsturē, kad spēlē nav noskaidrots uzvarētājs.

T20 krikets ir īsākā kriketa spēles forma, kurā komandas spēlē tikai vienu iningu, kurš sastāv no 20 overiem (vienā overā metējs izpilda sešus metienus). Šī ir viena no trim (kopā ar Testu kriketu un ODI kriketu) Starptautiskās kriketa padomes (ICC) atzītajām kriketa spēles formām, tiesa, tā arī ir visjaunākā no visām, jo spēlēt to sāka vien 21. gadsimta ievadā.

Savukārt neizšķirti, lai arī kriketā tādi tehniski ir gan pieļaujami, gan arī iespējami, ir reta parādība, jo spēles gaita, kā arī punktu gūšanas mehānisms to padara gana sarežģītu. Turklāt, pastāv divu veidu neizšķirti, viens – kad abas vai vismaz tā, kura uz atsišanu iet kā otrā, ir izspēlējušas visus overus un rezultāts ir neizšķirts, ko sauc par "tie", bet otrā variantā komandas var nebūt izspēlējušas visus overus (spēle beidzas priekšlaicīgi, jo no spēles ir izslēgti vienas komandas visi spēlētāji), taču gūto punktu ziņā ir neizšķirts, ko sauc par "draw".

Īrija un Skotija gan spēja noorgainzēt tādu neizšķirtu, ko sauc par "tie", jo pēc abu komandu 20 iningiem uz tablo rezultāts rādīja 185:185.

Par mača rezultatīvāko spēlētāju kļuva īrs Pols Stērlings, kurš izcēlās ar 81 vienu punktu, kas tika gūts no 41 metiena. Viņa kontā arī visvairāk sešu punktu atsitienu, t.i., tādu, pēc kuriem bumbiņa, neskarot zemi, pamet spēles laukumu. Savukārt Skotijas izlases kaptienis Kails Kotzers bija savas komandas rezultatīvākais spēlētājs, kurš maču noslēdza ar 54 punktiem, tajā skaitā septiņiem četru punktu atsitieniem (tādiem, kas pieskaroties zemei sasniedz laukuma ierobežojošo līniju).

Savukārt Safjans Šarifs bija labākais mača metējs, jo četru overu laikā zaudēja vien 31 punktu, guva divus viketus uzrādot vidējo ekonomijas rādītāju 7.75.

Līdz ar šo maču, savu dalību Nīderlandes Triju nāciju kausā ir noslēgusi Īrijas izlase, kura ir nospēlējusi visus četrus paredzētos mačus. Atgādināsim, ka pret Nīderlandi īri piedzīvoja divus zaudējumus, bet pirmajā mačā pret Skotiju prata tikt pie uzvaras.

Izšķirošie Triju nāciju kausa mači, kuros tiksies Nīderlande un Skotija un tad arī noskaidrosies visa turnīra uzvarētājs, norisināsies 19. un 20. jūnijā.

Nīderlandes Triju nāciju kauss

#KomandaSUZNP
1.Nīderlande22004
2.Īrija41213
3.Skotija20111

Izmantotie resursi:
ESPNcricinfo - Cricket Teams, Scores, Stats,...