Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Jaunāko grupu rezultāti „Skibox balvas” 1.posmā skrituļslidošanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Jaunāko grupu rezultāti „Skibox balvas” 1.posmā skrituļslidošanā
Foto: Skibox.

Otrdienas vakarā „Skibox balvas” 1.posmā kopā ar pieaugušajiem un junioriem sacentās arī jaunāko grupu pārstāvji un fitnesa grupu dalībnieki, kuri arī veica vidējo distanci. U13 grupā, kur bija jāveic 5km, prognozes cīņā par uzvaru apstiprināja līderu trio – Laura Jankovska, Anna Krūmiņa un Ance Kucina. Pagājušajā gadā pēdējos divos posmos uzvaras izcīnījusī Laura arī šajā sezonas sākumā palika nepārspēta un ieguva pirmo vietu, finiša taisnē nosprintojot pērnās sezonas U11 grupas absolūto līderi Annu Krūmiņu, kura līdzīgā stilā Jankovskai piekāpās arī 2017.gada pēdējā posmā, kad vecākā no māsām Krūmiņām izmēģināja spēkus U13 grupā. Puišiem konkurentiem cerības neatstāja Lukass Pušņins, bet otro un trešo vietu ieguva Rainers Kreitāls un Aleksis Kaļetovs.

U11 grupā meitenēm 3km distancē vairāk nekā pārliecinošu uzvaru svinēja Amanda Eihmane, kurai pērn kopvērtējumā neizdevās iegūt augstu vietu, jo bija izlaidusi pārāk daudz posmus. Otro vietu ieguva grupas jaunpienācēja un Vārda dienas svinētāja Sofija Sniķer, bet trijnieku noslēdza Marta Lejstrauta. Puišiem gan izvērtās spraigas sacensības, par ko parūpējās pērnās sezonas abi līderi Gustavs Vācietis un Ralfs Konrads. Līdzīgi kā 2017.gada pirmajā posmā arī šoreiz Ralfam izdevās apsteigt pagājušā gada kopvērtējuma uzvarētāju Gustavu. Tikmēr no abiem pirmajiem salīdzinoši daudz atpalika pagājušajā gada U9 grupas uzvarētājs Rodrigo Šaudiņš, kurš pērn septembrī pēdējā posmā Vācieša prombūtnē izcīnīja uzvaru U11 grupā un no kura šoreiz tika vairāk gaidīts.

U9 grupā meitenēm 1km distancē finiša taisnē pagājušā gada abu līderu starpā nedaudz ātrāka izrādījās Ieva Kucina, atstājot kopvērtējuma uzvarētāju Katrīnu Krūmiņu otrajā vietā. Ar godalgotu vietu izcēlās jau pagājušā gadā šajā grupā spēkus izmēģinājusī un pāris reizes trijniekā tikusī Beatrise Fokrota, kurai šis ir pirmais īstais gads šajā grupā. Puišiem uz sevi liktās cerības attaisnoja 2017.gada vicelīderis Ričards Liepiņš, kurš pērn piekāpās tikai Šaudiņam, kurš jau ir pārgājis vēcākā grupā. Tikmēr otro vietu izdevās nosargāt pagājušā gada U7 grupas līderim Endijam Škutānam, kuram ļoti tuvu bija Kārlis Lejstrauts, kurš tāpat kā māsa ieņēma trešo vietu.
Pašā jaunākajā grupā U7 pēc pārliecinošās līderes Elzas Milbretas pāriešanas vecākajā grupā (starp citu, Elza nestartēja vis U9 sporta, bet gan fitnesa grupā, kur finišēja otrā aiz Ievas Jurēvičas – aut.piez.) iespēju uzvarēt 500m distancē izmantoja Aleksandra Trapāne, jo viņai šādu iespēju faktiski uzdāvināja Betija Orupa, jo pagājušās sezonas vicelīdere Orupa, atrodoties vadībā lielāko distances daļu, beigās nokrita un finišēja otrajā vietā. Trijnieku noslēdza Lauma Vaitkevica. Puišiem bija ieradušies divi dalībnieki, no kuriem mūsējais Emīls Škutāns ieņēma otro vietu, jo ātrāks bija viesis no Lietuvas.