Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Sākta "Daugavas" stadiona jauno tribīņu būvniecība

Andrejs Siliņš

Sākta "Daugavas" stadiona jauno tribīņu būvniecība
"Daugavas" stadiona makets

Maija sākumā ir uzsākta Kultūras un sporta centra "Daugavas stadions" jauno tribīņu būvniecība un esošo tribīņu atjaunošana. Jauno tribīņu būvniecība ir pirmais no stadiona "Daugava" vērienīgās attīstības posmiem un tiks pabeigts 2018. gada maijā, proti, paredzot pietiekami daudz laika, lai piemērotu stadionu un tā centrālo laukumu 2018. gada vasarā notiekošajiem Vispārējiem latviešu Dziesmu un Deju svētkiem.

Jauno tribīņu būvniecības un esošo tribīņu atjaunošanas rezultātā stadiona skatītāju sēdvietu skaits tiks palielināts līdz 10 000. Būvprojekta izstrādi, būvniecības darbus un projekta autoruzraudzību veic pilnsabiedrība "LNK Industries Partnership" par kopējo budžetu 10 697 085,25 eiro apmērā.

"Projekta īstenošanas gaita norit pilnībā pēc plāna un esam pārliecināti, ka nākamos Dziesmu un Deju svētkus klātienē jau varēs vērot būtiski vairāk skatītāju mūsdienīgi izbūvētā stadionā. Pēc būvdarbu pabeigšanas piemērosim stadiona centrālo laukumu svētku vajadzībām atbilstoši scenogrāfu iecerēm, bet uzreiz pēc svētkiem uzsāksim stadiona centrālā laukuma rekonstrukciju, kas ilgs līdz 2019. gada vidum. Savukārt 2019. gada pašā sākumā jau plānojam jauno stadiona “Daugava” objektu būvniecību – sāksim vieglatlētikas manēžas un multifunkcionālas halles celtniecību, kam vēlāk sekos citu objektu izbūve," saka Elmārs Martinsons, Kultūras un sporta centra „Daugavas stadions” valdes loceklis.

Jau ziņots, ka stadiona “Daugava” attīstības risinājums iekļauj šādus sporta infrastruktūras objektus: vieglatlētikas arēnu treniņu un sacensību vajadzībām, dabīgās zāles futbola laukumu, bobsleja starta estakādi, vieglatlētikas iesildīšanās laukumu treniņu norisei, vieglatlētikas manēžu vieglatlētikas treniņiem un sacensībām, treka riteņbraukšanas un komandu sporta spēļu treniņiem, kā arī fitnesa, bodibildinga u. c. sporta veidu vajadzībām, multifunkcionālu halli basketbola treniņiem un sacensībām, kā arī citu komandu sporta spēļu sacensību norisei, ledus halli hokeja, daiļslidošanas un kērlinga treniņu un sacensību vajadzībām.

Tāpat teritorijā ir plānota privāto investīciju objektu attīstība, paredzot telpas sportistu viesnīcai, mazumtirdzniecībai, birojiem un tādiem sporta veidiem kā cīņas sports, bokss, taekvondo, džudo u. c. Visu sporta objektu izbūve tiks paveikta līdz 2022. gadam. Projektu ievieš Kultūras un sporta centrs „Daugavas stadions” sadarbībā ar Rīgas pilsētas pašvaldību. Stadiona atjaunošanu un jaunu objektu izbūvi finansēs no pieejamajiem ERAF līdzekļiem 40 004 429,30 eiro apmērā, ko papildinās valsts līdzfinansējums 7 059 605,17 eiro apmērā, valsts budžeta finansējums 893 130,58 eiro apmērā, paša stadiona “Daugava” finansējums 1 767 759,13 eiro apmērā un privātās investīcijas 1 239 669,42 eiro apmērā, kopumā veidojot 50 964 593,60 eiro investīcijas bez PVN. Projekta konsultanti SIA “Ernst & Young Baltic” ir aprēķinājuši, ka stadiona projekts līdz 2037. gadam nodrošinās aptuveni 63 miljonu eiro atdevi Latvijas ekonomikai. Nozīmīga būs arī projekta būvniecības izmaksu radītā pozitīvā ietekme uz ekonomiku.

Informāciju sagatavoja
Edgars Pudzis
VSIA „Kultūras un sporta centrs
„Daugavas stadions””
Stratēģiskās plānošanas un attīstības
dienesta vadītājs

  +1 [+] [-]

, 2017-05-17 13:47, pirms 7 gadiem
hmm,liekas tads tiri neko projekts,nu galvenais lai kvalatativi uzbuve.

  +1 [+] [-]

, 2017-05-17 16:21, pirms 7 gadiem
futbola nabagus Daugavas stadionā vēlāk ielaidīs spēlēt ?