Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Daugavas stadiona attīstībai ieplānoti teju 50 miljoni eiro

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Daugavas stadiona attīstībai ieplānoti teju 50 miljoni eiro
Daugavas stadions
Foto: Latvijas Skriešanas centrs

Piesaistot finansējumu no valsts un Eiropas Savienības, līdz 2023. gadam iecerēts sakārtot Daugavas stadiona teritoriju, radot mūsdienīgu un starptautiskām prasībām atbilstošu vidi profesionālajam un tautas sportam, kā arī ērtus apstākļus deju svētku dalībniekiem, šodien informē laikraksta "Dienas Bizness" koresponente Lāsma Vāvere.

No valsts tiek plānots iegūt nedaudz vairāk kā 7 miljonus eiro, bet no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) gaida 40 miljonus eiro.


Tiek izskatīti divi varianti

Pirmajā variantā tiek rosināts stadionu rekonstruēt, būtiski palielinot tribīņu kapacitāti, kas šobrīd ir nepietiekama (mazāk par 6000 sēdvietām). Arhitekts Sergejs Ņikiforovs stāsta, ka sākotnēji stadionam tribīnes bija visapkārt kā amfiteātrī, taču patlaban saglabājusies tikai rietumu tribīne, zem kuras esošajā vieglatlētikas manēžā treniņi notiek visu ziemu. Tribīnes nav apjumtas, skatītājiem jāpaļaujas uz laika apstākļiem. Rekonstrukcijas laikā varētu tikt izbūvētas arī tribīnes stadiona ziemeļu un dienvidu malās, visapkārt būvēt tās liedz līdzās esošā dzelzceļa aizsargjosla. Tribīņu paplašināšana ļautu uzņemt ap 12 000 skatītājus. Tiktu sakārtoti arī citi kompleksa objekti, tiesa, daļa par privāto investoru līdzekļiem, labiekārtota infrastruktūra un teritorija.

Šobrīd bez paša stadiona teritorijā ir arī ledus halle, ofisu ēka, tenisa korti, sporta preču veikals, bobsleja starta estakāde, divi futbola rezerves laukumi un vieglatlētikas rezerves laukums, pludmales volejbola laukums un autostāvvietas.

Otrais variants paredz daudz kardinālākas pārmaiņas - stadions ar amfiteātra tribīnēm tiktu uzbūvēts no jauna, tuvāk Augšielas un Deglava ielas krustojumam, paceļot to virs zemes līmeņa. Šādi tiktu iegūta papildus vieta autostāvvietām un komercfunkcijām, turklāt arī stadions vairs nebūtu tik ļoti noslēpts patiltē, kā tas ir šobrīd. Savukārt esošā stadiona vietā tuvāk dzelzceļam atrastos ledus halle un sporta spēļu halle.

Gala lēmumu par to, kurš no variantiem tiks īstenots, būs jāpieņem Ministru kabinetam.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Dienas Bizness"

  +1 [+] [-]

, 2015-04-17 16:09, pirms 9 gadiem
Arī pirmais variants jau būs dārgs gana, nevajag sadārdzināt gluži nesaprātīgi. Šis bija Rīgas Pilsētas stadions jau pirmskara laikos, pirmajā variantā arī labāk tiktu saglabāta atmiņu aura.

  +4 [+] [-]

, 2015-04-17 16:29, pirms 9 gadiem
Jā šodien ar interesi lasīju Dienas Biznesu. Cerams kaut kas sāks kustēties.

  +2 [+] [-]

, 2015-04-17 17:30, pirms 9 gadiem
Gan jau tāpat pietiekoši daudz naudiņas ieripos lieku klerku un "priekšnieķeļu" kabatās...
Un tā vecā Daugavas stadiona aura arī vairs nebūs!
Lai izdodas pēc iespējas ātrāk šo stūrīti zemes sakārtot mums parastiem mirstīgiem par prieku!

  -1 [+] [-]

, 2015-04-17 18:39, pirms 9 gadiem
Tās tribīnes jau tika izbrāķētas jau gadus 20. atpakaļ,var būt vērts būtu uzbūvēt jaunu stadionu ar kādām 30000. skatītāju vietām.

     [+] [-]

, 2015-04-17 18:51, pirms 9 gadiem
Ceru tomēr, ka tiks realizēts 1. variants, lai saglabātos vecā aura, un tas tomēr ir daudz lētāk. Tos 12000 gan varētu izdoties aizpildīt tikai dziesmu svētku vai koncertu laikā. Ikdienā tur pat vairāk par dažiem simtiem nav. Labāk būtu to finansējumu koncentrēt uz to treniņlaukumu rekonstrukciju, jauna un mūsdienīgāka stadiona seguma uzklāšanu, par vēl kādu ziemas manēžu arī būtu jāpadomā nevis mega tribīnēm ar jumtu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja