Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Aizvadīts pirmais posms Latvijas čempionātā disku golfā

Aizvadīts pirmais posms Latvijas čempionātā disku golfā
Publicitātes foto

Aizvadītajā nedēļas nogalē 12. un 13.aprīlī Latvijas pirmajā pastāvīgajā disku golfa laukumā Laumu dabas parkā, Talsu novadā tika aizvadīts pirmais posms Latvijas čempionātā disku golfā 2014.gadā. Aizsākt cīņu par šī gada Latvijas labākā disku golfa spēlētāja un spēlētājas statusu bija ieradušies vairāk nekā trīs desmiti dalībnieku.

Divu dienu garumā aizvadot trīs sacensību apļus, kur katrā tika izspēlēti 18 laukuma grozi, septiņu dāmu konkurencē uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa divpadsmit gadīgā talsiniece Anna Riekstiņa, savukārt starp 24 kungiem spēcīgākais izrādījās rīdzinieks Gunārs Grundmanis. Izvērstu Latvijas disku golfa čempionāta pirmā posma rezultātus iespējams aplūkot šajā interneta vietnē - Diskgolfs.info .

Sieviešu divīzija
1. Anna Riekstiņa (Talsi) – 246 metieni
2. Laura Daugaviete (Talsi) – 250 metieni
3. Elita Šulce (Talsi) – 251 metiens

Vīriešu divīzija
1. Gunārs Grundmanis (Rīga) – 179 metieni
2. Dainis Ruks (Talsi) – 187 metieni
3. Sergejs Volkovs (Rīga) – 192 metieni

Apliecināt savas prasmes vai izaicināt veiksmi spēlētāji varēja arī sacensību papilddisciplīnās. Pirmajā sacensību aplī uz 2.celiņa no 67 metru attālumā esošā starta laukuma ar pirmo metienu vistuvāk grozam disku piemeta Gunārs Grundmanis (3,13 metri). Otrajā aplī uz 16. celiņa vistālāko trāpījumu grozā no 12,70 metriem guva turnīra vecākais spēlētājs Aivars Galejs. Savukārt sacensību trešajā aplī uz 8.celiņa no 53 metru attālumā esošā starta laukuma ar pirmo metienu vistuvāk grozām disku piemeta Jānis Lūsis (1,26 metri). Viņš arī izrādījās prasmīgākais sestdienas vakarā atsevišķi notikušajās tālākā trāpījuma sacensībās.

Nākamais, otrais no sešiem Latvijas 2014.gada disku golfa čempionāta posmiem norisināsies Veselīga dzīvesveida dienas ietvaros 1.maijā, "Ufogolf” disku golfa laukumā, Mežaparkā, Rīgā (www.ufogolf.lv). Aicinām piedalīties ikvienu! Un izsakām pateicību Latvijas Frisbija federācijai (www.frisbee.lv) par sadarbību un atbalstu disku golfa sacensību organizēšanā!

Latvijas čempionāta posmu kalendārs

2. posms – 1. maijs, Ufogolf Mežaparks, Rīga
3. posms “Laumas Open” – 21.-22. jūnijs, Laumu dabas parks, Īves pag., Talsu novads
4. posms “Ufogolf Lejasciems” – 2.-3. augusts, "Šķūnenieki”, Lejasciema pag., Gulbenes novads
5. posms – 6.-7. septembris, “Braku takas”, Ērgļi, Ērgļu novads
6. posms – 11.-12. oktobris, Laumu dabas parks, Īves pag., Talsu novads

Plašāku informāciju par Latvijas čempionātu disku golfā, kā arī informāciju par disku golfa spēles principiem un noteikumiem meklējiet interneta vietnē diskgolfs.info.

Kas ir disku golfs?

Pasaulē disku golfs pastāv jau vairāk nekā 50 gadus, un tas tiek spēlēts līdzīgi kā tradicionālais golfs, tikai bumbiņas vietā, kas jāiesit bedrītē, disku golfā lidojošais šķīvītis jeb disks jātrāpa speciālā grozā. Uzvar tas, kas savu disku visos 9 vai 18 laukuma grozos ir trāpījis ar mazāko kopējo metienu skaitu. Spēle parasti notiek mežā, pļavās un parkos. Apvidus dabīgie koki, krūmi, pakalni un ūdens kalpo kā šķēršļi metienam, padarot spēli interesantāku un neprognozējamāku. Šobrīd pasaulē ir vairāk nekā trīs tūkstoši disku golfa laukumu un miljoniem spēlētāju. Šī spēle ir ļoti demokrātiska, jo tajā nav nekādu vecuma ierobežojumu un prasību pēc dārga, sarežģīta inventāra.

Nav nozīmes, kāda ir tava pieredze šajā sporta veidā – turnīros draudzīgi tiek uzņemti un apmācīti arī spēlētāji bez jebkādām iepriekšējām iemaņām. Uzvarētājs vienmēr būs tas, kurš guvis visvairāk prieka! Met un izjūti lidojuma burvību!

Informāciju sagatavoja:
Jānis Lūsis
Disku golfa klubs "Laumas”