Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Viesturs Lācis

Romorens uzvar posmā, Morgenšterns - sezonā

Romorens uzvar posmā, Morgenšterns - sezonā
Bjorns Einars Romorens.
Foto - AFP

Lielisks otrais lēciens sacensībās Vilingenā (Vācija) ļāva norvēģu tramplīnlēcējam Bjornam Einaram Romorenam pārspēt visus konkurentus un tikt pie savas pirmās uzvaras šajā sezonā. Vienlaikus konkurentiem neaizsniedzams kļuvis kopvērtējuma līderis Tomass Morgenšterns.

Pēc pirmās lēcienu sērijas līderis ar 140,4 punktiem bija Jernejs Damjans no Slovēnijas, no kura nedaudz atpalika divi Norvēģijas sportisti - Anderss Bardals un Bjorns Einars Romorens. Taču otrajā mēģinājumā tieši Romorenam padevās vistālākais lēciens - 147,5 metri, un arī atzīmes par lēciena tehniku bija pietiekami labas, lai norvēģis kļūtu par posma uzvarētāju. Damjans un Bardals otros lēcienus veica aptuveni vienā līmenī un saglabāja savas vietas uz goda pjedestāla.

Pasaules kausa kopvērtējuma līderis Tomass Morgenšterns, kaut gan lēcienos uzrādīja tikai sesto un astoto labāko rezultātu, sacensību kopvērtējumā ieguva piekto vietu. Viņa tuvākie sāncenši, kas vēl teorētiski varēja cerēt uz līdera apsteigšanu - Gregors Šlīrencauers (Austrija) un Janne Ahonens (Somija) - šodien nostartēja vēl vājāk, ieņemot attiecīgi 8. un 9. vietu un ļaujot Morgenšternam priekšlaicīgi svinēt uzvaru Pasaules kausa kopvērtējumā. Sešas sacensības pirms beigām Morgenšternu no Šlīrencauera šķir 601 punkts.

Pasaules kausa izcīņas 14. posms. Vilingena (Vācija).
Tramplīnlēkšana vīriešiem (50 dalībnieki):

1. ROMOEREN Bjoern Einar (NOR) 286.6
2. DAMJAN Jernej (SLO) 282.2
3. BARDAL Anders (NOR) 279.9
4. OLLI Harri (FIN) 276.2
5. MORGENSTERN Thomas (AUT) 273.5
6. KOFLER Andreas (AUT) 272.6
7. HILDE Tom (NOR) 272.0
8. SCHLIERENZAUER Gregor (AUT) 267.6
9. AHONEN Janne (FIN) 267.2
10. JACOBSEN Anders (NOR) 266.5

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējums
1. Morgenstern Thomas (AUT) 1632 punkti
2. Schlierenzauer Gregor (AUT) 1031
3. Ahonen Janne (FIN) 969
4. Hilde Tom (NOR) 917
5. Bardal Anders (NOR) 668
6. Loitzl Wolfgang (AUT) 659

Izmantotie resursi:
www.fis-ski.com


Pēc daudziem gadiem Rojā atjaunos Latvijas čempionātu 24h skrējienā, turklāt bronzas statusā

Šā gada 24. maijā Rojā Ultramaratona festivāla ietvaros notiks Latvijas čempionāts 24h skrējienā, pēc vairāk nekā 20 gadiem atjaunot valsts čempionātu šajā ultra distancē. Organizatori ir parūpējušies arī par īpašu atzīmējamu lietu, proti, šim ultramaratona čempionātam ir piešķirts Starptautiskās ultramaratona skrējēju asociācijas bronzas zīme (IAU Bronze Label).
Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.

Latvijas burātāji uzvar starptautiskā regatē “Skradin Cup”

Kapteiņa Artūra Mecberga komanda ar jahtu “Dufour 41” uzvarējusi starptautisko regati “Skradin Cup’24” (Horvātijā). Četrās sacensību dienās ļoti mainīgos laika apstākļos (no pilnīga bezvēja līdz vētras stipruma brāzmām, no mierīgas līdz bangojošai jūrai), tika veiktas četras sacīkstes.