Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Dramatiskā finālā Beļģija triumfē Pasaules kausā lauka hokejā

Juris Miņins
Juris Miņins

Dramatiskā finālā Beļģija triumfē Pasaules kausā lauka hokejā
Foto: AP/Scanpix

Šodien Indijas pilsētā Bubanešvarā noslēdzās 2018. gada Pasaules kauss lauka hokejā, kur finālā Beļģijas izlase tikai pēcspēles metienos prata pieveikt Nīderlandes izlasi (3:2).

Vakardien Pasaules kausā tika aizvadītas pusfinālu cīņas, lai noskaidrotu tās divas komandas, kas dienu vēlāk cīnītos par galveno turnīra balvu.

Jāsaka, ka pusfināli tika aizvadīti pēc diviem kardināli atšķirīgiem scenārijiem, proti, Beļģija bez lielām pūlēm, ar 6:0, pārspēja Angliju, bet Nīderlande tikai pēcspēles metienu sērijā spēja pieveikt Pasaules ranga līderus Austrāliju. Mača pamatlaiks noslēdzās pie rezultāta 2:2, bet pēcspēles metienos nīderlandieši bija labāki ar 4:3.

Šīsdienas mači gan sākās ar cīņu par trešo vietu. Angļi šādā situācijā bija jau pirms četriem gadiem, bet Austrālijas hokejistiem, protams, galvenā motivācija bija tikšana pie medaļām. Jāsaka, ka Anglijas izlase izgāza otro spēli pēc kārtas, jo zaudēja ar 1:8.

Fināls, kurš norisinājās pie pilnībā izpārdotām "Kalinga Stadium" tribīnēm, tika aizvadīts pretējos kursos, abām komandām radot bīstamas situācijas pie pretinieku vārtiem, taču pašos vārtos bumbiņa tā arī netika raidīta, tāpēc uzvarētāju noskaidrošanai bija nepieciešami pēcspēles metieni.

Tajos arī neiztika bez drāmas, jo Nīderlandes komanda no sākuma ieguva divu vārtu pārsvaru, kad veiksmīgi izgājieni padevās Jeroīnam Hertzbergeram un Jonasam de Gūsam, bet beļģi prata atspēlēties – Florens van Abels un Viktors Vegnezs spēja raidīt bumbiņu nīderlandiešu vārtos. Beigu beigās viss izšķīrās pēdējā metienu sērijā, kur Hertzbergers nebija veiksmīgs, bet van Abels spēja raidīt bumbiņu vārtos.

Līdz ar to, pēc neveiksmes 2016. gada olimpisko spēļu un 2017. gada Eiropas čempionāta finālos, kuros beļģi zaudēja, nu "Sarkanās Lauvas" tika pie panākuma kādā no lielajiem turnīriem. Savukārt Nīderlande jau otro Pasaules kausa turnīru pēc kārtas noslēdz ar zaudējumu finālmačā.

2018. gada Pasaules kauss lauka hokejā

Izslēgšans maču priekšsacīkstes

ViesiMājniekiRezultāts
AnglijaJaunzēlande2:0
FrancijaĶīna1:0
BeļģijaPakistāna5:0
NīderlandeKanāda5:0

Ceturtdaļfināls

ViesiMājniekiRezultāts
ArgentīnaAnglija2:3
AustrālijaFrancija3:0
VācijaBeļģija1:2
IndijaNīderlande1:2

Pusfināls

ViesiMājniekiRezultāts
AnglijaBeļģija0:6
AustrālijaNīderlande2:2 (3:4)

Fināli
Anglija, Austrālija, 1:8
Beļģija, Nīderlande, 0:0 (3:2)

Vietu sadalījums

#Komanda
1.Beļģija
2.Nīderlande
3.Austrālija
4.Anglija
5.Vācija
6.Indija
7.Argentīna
8.Francija
9.Jaunzēlande
10.Ķīna
11.Kanāda
12.Pakistāna
13.Spānija
14.Īrija
15.Malaizija
16.DĀR

Izmantotie resursi:
https://www.worldcup2018.hockey/men/