Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Šāvējs Erbs atkal kļūst par Eiropas junioru čempionu

Ints Megnis
Ints Megnis

Šāvējs Erbs atkal kļūst par Eiropas junioru čempionu
Ernests Erbs (centrā) ar pasaules junioru čempionāta zeltu. Foto: esc-shooting.org

Latvijas jaunais šāvējs Ernests Erbs pirmdien Itālijā kļuva par Eiropas junioru čempionu 25 metru distancē ar sporta pistoli. Savukārt komandu sacensībās Latvijas juniori tika pie trešās vietas.

Erbs sešās sesijās savāca 581 (97-97-95-99-95-98) punktu, par vienu punktu apsteidzot tuvāko sekotāju Florianu Peteru no Vācijas. Vēl no latviešiem trīspadsmitais ar 572 punktiem bija Rihards Zorge, kamēr 29. vietu starp 33 sportistiem izcīnīja Daniels Vilciņš.

Komandu vērtējumā, kur tiek ņemti vērā trīs labākie rezultāti, Latvija ar 1714 punktiem bija trešā, zaudējot vien Itālijai un Vācijai.

2017. gadā Erbs jau triumfēja Eiropas junioru čempionātā, toreiz savācot 583 punktus. Savukārt pērn viņš bija trešais pēc pirmās dienas pasaules junioru čempionātā, tomēr noslēgumā palika astotais

Vēl pagājušajā nedēļas nogalē Selīna Kovaļevska ar 564 punktiem bija 19. vietā starp juniorēm 25 metru distancē ar sporta pistoli, kamēr 25 metru distancē ar .22 LR ir kalibru (Rapid Fire) Erbs, Zorge un Vilciņš starp junioriem guva attiecīgi 19., 21. un 26. vietu starp 27 sportistiem.

Latvijas vadošais elites grupas sportists Lauris Strautmanis 50 metru sacensībās šaušanā ar pistoli sakrāja 550 punktus un ieņēma ceturto vietu. Tikpat bija arī trešajā vietā palikušajam horvātam Žeļko Posavecam un medaļas ieguvēju izšķīra papildrādītāji.

Savukārt jaukto komandu šaušanā ar pistoli 50 metru distancē Strautmanis un Agate Rašmane palika pēdējā septītajā vietā. Latvieši sakrāja 345 punktus, no priekšpēdējā vietā palikušās Krievijas otrās komandas atpaliekot par diviem.

Šīs nedēļas beigās 20. un 21.septembrī Rašmane cīnīsies par divām olimpiskajām ceļazīmēm 25 metru distancē ar mazkalibra pistoli, bet 22.septembrī abi sportisti sacentīsies jauktajā komandā 25 metru disciplīnā ar pistoli.

Eiropas čempionāts 25 un 50 metru distancēs ir viena no pēdējām iespējām ložu šāvējiem tikt pie ceļazīmēm uz Tokijas olimpiskajām spēlēm. Vēl viņiem paliks tikai Eiropas čempionāts desmit metros un nākamgad pavasarī gaidāmās noslēdzošās olimpiskās atlases sacensības, bet pēc tam vēl pāris ceļazīmes tiks sadalītas pēc pasaules ranga. Šovasar otrajās Eiropas spēlēs Strautmanis izcīnīja sudraba un bronzas medaļas, turklāt bija tikai dažu milimetru attālumā no vajadzīgās punktu summas savākšanas, lai tiktu pie olimpiskās ceļazīmes, bet augusta beigās Rašmane bija tikai divas pozīcijas no ceļazīmes.

     [+] [-]

, 2019-09-16 19:13, pirms 5 gadiem
Vēl no latviešiem trīspadsmitais ar 572 punktiem bija Rihards Zorge...
Tas ir Niks, kļihons, pagaņala utt. vai reāls vārds uzvārds?

     [+] [-]

, 2019-09-16 21:34, pirms 5 gadiem
Nākamais Kuzmins aug ?