Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Reinis Grundspeņķis

Airētājs Kurvins aizvada labu pirmo braucienu Eiropas junioru čempionātā

Airētājs Kurvins aizvada labu pirmo braucienu Eiropas junioru čempionātā
Ivo Kurvins Baltijas čempionātā
Foto: Rīgas airēšanas klubs

Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā iesācies Eiropas čempionāts airēšanas slalomā junioriem un U23 vecuma grupā. Saulainos un siltos laikapstākļos labu pirmo braucienu veica 16 gadus vecais liepājnieks Ivo Kurvins.

Sacīkstes norisinās Čunovo ūdens sporta centrā, kas atrodas pie Donavas upes dažu kilometru attālumā no Bratislavas. Tieši šajā trasē, kas uzcelta 1996. gadā, norisinājušies divi Eiropas čempionāti (2002. un 2010. gadā), kā arī 2011. gada pasaules čempionāts, kuru tolaik Starptautiskā Kanoe federācija nodēvēja par vislabākajām airēšanas slaloma sacensībām vēsturē. Tikmēr Eiropas junioru un U23 čempionāts Bratislavā šogad notiek jau trešo reizi (iepriekš 2001. un 2002. gadā).

Lielisku pirmo braucienu K1 klasē junioriem aizvadīja SK ''Atvars'' audzēknis Ivo Kurvins, kurš distanci veica 100,94 sekundēs, pieļaujot tikai divus soda punktus (tātad gala rezultātā 102,94). Vienīgā kļūda tika izdarīta trases 17. vārtos (kopā 21), kad iekārtais stabiņš tika aizskarts ar laivas priekšējo galu. Beigās Kurvins ierindojās augstajā 23. pozīcijā, taču, lai kvalificētos pusfinālam, viņam pietrūka vien 3,52 sekundes. Taču viņam būs laba iespēja to paveikt otrajā braucienā, kura starts ieplānots šodien pulksten 15:45.

Tikmēr pagalam neveiksmīgs starts tajā pašā disciplīnā izvērtās Baldones airēšanas kluba pārstāvim Edgaram Grāvītim, kurš pie ceturtajiem vārtiem nespēja savaldīt laivu un aizslīdēja pārāk tālu. Lai atgūtos, tika patērēts ļoti daudz laika, ko atspēlēt vairs nebija iespējams. Piedevām tam Grāvītis pieļāva arī astoņas soda sekundes, kas viņa rezultātu finišā padarīja vēl sliktāku - 222,55 sekundes. Gala rezultātā viņš ierindojās vien 56. pozīcijā 62 dalībnieku konkurencē.

Labāko rezultātu pirmajā braucienā uzrādīja Itālijas sportists Jakobs Luters, kurš visu trasi veica bez nevienas soda sekundes - 89,18 sekundes. Jāatzīmē gan, ka trases vidusdaļā itālis bija aptuveni pussekundi aiz britu airētāja Džeika Brauna, taču finišā spēja viņu apsteigt par 1,29 sekundēm.

Nesen notikušajā Latvijas jaunatnes čempionātā Valmierā abi Latvijas izlases sportisti šajā distancē ieņēma attiecīgi pirmo un trešo vietu. Pa vidu iespraucās tikai lietuvietis Kiprs Talačka, kurš Edgaru Grāvīti apsteidza par nieka 0,04 sekundēm.

Pulksten 13:37 pēc Latvijas laika uz starta šajā pašā disciplīnā U23 vecuma grupā stāsies arī Latviju pārstāvošais slovāks Samuels Stanovskis. Savukārt Grāvītim un Kurvinam starts otrajā braucienā attiecīgi 15:55 un 15:57.


Foto: Amber O-Week & Dzintaru O-Cup
4

700 orientieristi no 14 valstīm Lieldienās startēs "Dzintara kausā", atklājot LK sezonu

Lieldienās uz Mangaļsalu dosies teju 700 orientēšanās sporta baudītāju no 14 valstīm, lai piedzīvotu unikālo sacensību apvidu un pieredzētu sīvas cīņas par pjedestāla pozīcijām divās vidējās distancēs "Dzintaru O-Cup", kas atklās Latvijas kausu sezonu orientēšanās sportā. MW 18, 20 un 21E grupās dalībnieki otrajā dienā startēs pēc iedzīšanas principa, kas pasākumu padarīs vēl skatāmāku un aizraujošāku.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Sabīne Musajeva un Artūrs Reinholds. Foto: Aksels Ambergs.
1

Reinholds un Musajeva uzvar Latvijas čempionātā galda tenisā

Artūrs Reinholds un Sabina Musajeva kronēti par čempioniem pagājušajā nedēļas nogalē notikušajā SynotTip Latvijas 2024. gada individuālajā čempionātā galda tenisā, bet, pieskaitot dubultspēles, zelta medaļas nopelnīja arī Baiba Bogdanova, Margarita Smirnova, Oļegs Kartuzovs un Aleksandrs Maskaļonoks.