Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Lielais Rīgas piedzīvojums sāksies rīt pie Kongresu nama

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Lielais Rīgas piedzīvojums sāksies rīt pie  Kongresu nama
"Triatel xRace"
Publicitātes foto

Jau rīt kopā ar visiem Rīgas iedzīvotājiem un tās viesiem, kuri svinēs Rīgas svētkus, "Triatel xRace" dalībnieki jau ceturto gadu pēc kārtas baudīs piedzīvojumus, pildot speciāli šiem svētkiem izveidoto piedzīvojumu sacensību distanci, informē pasākuma organizatori.

17. augustā plkst. 11.00 pie Kongresu nama pustūkstotim piedzīvojumu sacensību dalībniekiem atskanēs svētkiem veltītā Lielā Rīgas piedzīvojuma starta signāls. Sacensības sāksies ar īpašu uzdevumu, kas prasīs komandu sadarbību, lai pēc iespējas ātrāk saņemt distances kartes. Tad dalībnieki dosies caur Rīgas centru un Vecpilsētu uz Maskavas priekšpilsētas pusi, daļa no distances vedīs pa Lucavsalu un Zaķusalu. Ap plkst. 14:30 pirmie finišētāji tiks gaidīti atpakaļ pie Kongresa nama, kur viņi pildīs īpašo speciālo uzdevumu.

„Lai padarītu Rīgas svētkiem veltīto posmu vēl aizraujošāku un neaizmirstamu gan dalībniekiem, gan viņu atbalstītājiem, pirms finiša sportistiem būs jāpilda speciālais uzdevums, kurš prasīs drosmi un uzdrošināšanos no dalībniekiem, kā arī būs skatāms un aizraujošs skatītājiem. Tādēļ aicinām komandas aktīvi iesaistīt savus draugus, ģimeni, paziņas atbalstīt komandas finišā. Kā vienmēr atbalstītājiem un skatītājiem pēc starta būs pieejamas skatītāju kartes, lai ieinteresētie var doties uz distances interesantākiem punktiem un sagaidīt dalībniekus. Ņemot vērā jau tā lielo dalībnieku skaitu, kuriem piepulcēsies vēl lielāks atbalstītāju skaits, "Triatel xRace" sacensību norisi varēs vērot ne tikai Rīgas svētku viesi klātienē, bet arī sportistu draugi un radi gan sacensības centrā Kongresu namā, gan no mājām, vērojot GPS ceļus mājas lapā mansgps.lv”, stāsta organizators J. Vanags.

"Triatel xRace" sacensības šogad norisināsies vēl divās Latvijas pilsētās 17.augustā Rīgā – Rīgas svētki 2013 ietvaros un noslēguma posms ar kopvērtējuma apbalvošanas ceremoniju 21.septembrī Jūrmalā un tās apkārtnē. Pieteikšanās mājās lapā xrace.lv.

Sacensību pamatā ir orientēšanās, braukšana ar velosipēdu, airēšana, kā arī citi aizraujoši prāta un nedaudz ekstrēmi speciālie uzdevumi. Katrs var izvēlēties distanci savam pieredzes un spēka līmenim.

Garmin sporta distancē pavadītais laiks ir 5-8h, 15 km ar kājām, 50 km ar velo, 3 km ar laivu. Distance vairāk piemērota profesionāliem sportistiem, taču ir paveicama un reizē liels izaicinājums arī tiem, kas regulāri sporto ikdienā.

Sportland tautas distancē pavadītais laiks ir 3-5h, 8km ar kājām, 25km ar velo, 2km ar laivu. Distance ietver vieglākas disciplīnas un ir pa spēkam jebkuram, kas ir aktīvas dzīves piekritējs un sporto savam priekam. Mini distance – pavadītais laiks 1,5-3h, pa spēkam bērniem un jauniešiem. Distance domāta visiem, kas vēlas pagaršot piedzīvojumus, tai skaitā ģimenēm ar bērniem.

Ar pilnu svētku programmu var iepazīties Rīgas svētku oficiālajā interneta vietnē rigassvetki.lv.

Svētkus rīko Rīgas dome sadarbībā ar Rīgas Brīvostas pārvaldi, Rīgas Tūrisma attīstības biroju, organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments kopā ar pasākumu veidotājiem – organizācijām, uzņēmumiem un sabiedriskām organizācijām.

Aktuālajām ziņām svētku dienās varēs sekot līdzi pilsētā izvietotajos informatīvajos centros un sociālajos tīklos: twitter.com/rigassvetki, facebook.com/RigasSvetki, draugiem.lv/RigasSvetki

Svētku dienās 17. un 18. augustā pilsētas sabiedriskais transports būs bez maksas.

Izmantotie resursi:
sports.riga.lv