Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Gajevskis un Medne kļūst par Latvijas čempioniem triatlonā

Ints Megnis
Ints Megnis

Gajevskis un Medne kļūst par Latvijas čempioniem triatlonā
Artjoms Gajevskis. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Par Latvijas čempioniem triatlona olimpiskajā distancē pagājušajā nedēļas nogalē Ventspilī pie Bušnieku ezera peldvietas kļuva Artjoms Gajevskis un Baiba Medne.

Olimpiskā uzskatāma par triatlona "karalisko" distanci, jo tieši tajā tiek sadalītas godalgas olimpiskajās spēlēs. Arī Starptautiskās Triatlona savienības (ITU) pasaules čempionāts notiek olimpiskajā distancē. Sportisti veic 1,5 kilometru peldēšanas posmu, kam seko 40 kilometru šosejas riteņbraukšana, ko noslēdz desmit kilometru skrējiens. Sacensības Ventspilī pulcēja 110 dalībniekus.

Pirmie uz starta stājās olimpiskās distances sportisti. Vīriešu konkurencē jau sākumā par pārliecinošu līderi iezīmējās 19 gadīgais Artjoms Gajevskis no Daugavpils, kurš arī pārliecinoši uzvārēja un tika kronēts par Latvijas čempionu. Toties spraiga cīņa visas distances garumā notika par vicečempiona titulu, noslēgumā to izcīnot rīdziniekam Sergejam Kudrjavcevam, kurš apsteidza Valmieras pārstāvi Arti Dāvidnieku.

Savukārt dāmām plecu pie pleca lielāko distances daļu mēroja Baiba Medne no Dobeles un Kristiāna Maskava no Rīgas. Pateicoties labākam sniegumam skriešanas posmā, Latvijas čempiones titulu izcīnīja Medne, kamēr sudrabu kaklā kāra Maskava, bet uz goda pjedestāla zemāka pakāpiena stājās Ieva Pūce no Rīgas.

Latvijas čempiona tituls tika izcīnīts arī stafešu komandām, kur par prieku mājiniekiem triumfēja Ventspils "Maratona kluba” stafetes komanda.

Pēc galvenā starta notika arī Latvijas kausa izcīņa minsprinta distancē, kurā startēja gan 13-17 gadīgie jaunieši, gan pieaugušie tautas klases pārstāvji, kā vienam no debitantiem esot sporta žurnālistam Laurim Lizbovskim, kurš pierādīja, ka savus spēkus triatlonā var izmēģināt jebkurš. Šajā distancē bija jāveic 200 metru peldēšana, desmit kilometru velobrauciens un 2,5 kilometru skrējiens. Uzvaras izcīnīja Danila Proščinko, kurš tikai dienu iepriekš bija kļuvis par Baltijas čempionu, un vien 13 gadus vecā Beāte Bula.

Izmantotie resursi:
https://www.triatlons.lv/zinas/latv...