Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Tints: ''Finālu iesākām ātri, taču tad konkurenti uzmeta apgriezienus''

Tints: ''Finālu iesākām ātri, taču tad konkurenti uzmeta apgriezienus''
Gaits Pranks un Aivis Tints
Foto: kanoe-europe.org

Bulgārijas pilsētā Plovdivā šobrīd risinās kanoe airēšanas Eiropas čempionāts sprinta disciplīnām. Šodien aizvadītajos pirmajos fināla braucienos labāko rezultātu no latviešiem uzrādīja C-2 1000 metru distances duets Aivis Tints/Gatis Pranks, savā A finālā ierindojoties 8.vietā, turklāt lielāko daļu distances turoties līderu grupā.

Jau vēstīts, ka liepājnieki Aivis Tints un Gatis Pranks pārsteidzoši sasniedza C-2 1000m klases A finālu, nodrošinot vismaz devīto vietu. Priekšsacīkstēs savā braucienā Tinta un Pranka duets palika tikai priekšpēdējā vietā, taču ar to pietika, lai kvalificētos pusfinālam. Braucienā uzvarēja krievu duets Viktors Melantjevs un Vladislavs Čebotars, kuri 1000 metru distanci veica 3:31.600 minūtēs, kamēr latvieši atpalika par 13 sekundēm, distanci veicot 3:44.580 minūtēs.

Fināla braucienā Latvijas airētāji uzstādīja laiku 3:41:648, kas līdzēja apsteigt poļu pāri un ieņemt 8.vietu, tiesa, no uzvarētājiem vāciešiem Jula Oltza/Petera Kretčmana mūsējie atpalika vien 5 sekundes, savukār no 3.vietas – trīs sekundes.

,,Ar startu varam būt apmierināti. Protams, mērķis vienmēr ir sasniegt A finālu, taču šajā reizē, kad dalībnieku vidū bija visi vadošie Eiropas pāri, arī pašiem šis bija patīkams pārsteigums,’’ pēc iekļūšanas A finālā un izcīnītās 8.vietas stāsta Aivis Tints. Tāpat sportists akcentē otrās dienas braucienu. ‘’Gandarījums, ka fināla braucienu iesākām ļoti ātri un lielāko trases daļu turējāmies līderu grupā – laiva pie laivas. Tālāk konkurenti uzmeta lielākus apgriezienus kā mēs un bija priekšā. Varam droši teikt, ka izdarījām visu, uz ko dotajā brīdī bijām gatavi.’’ Nobeigumā jautāts par čempionāta organizatorisko pusi un klimata speicifiku, Tints stāsta, ka sacensības noorganizētas augstā līmenī. ,,Transports nekavējas, ēdiens ir garšīgs un sancesības noorganizētas ļoti labi. Karstums gan ir pamatīgs – 35 līdz 38 grādi, līdz ar to no gaisa kondicionieru iekārtām iekštelpās esam nedaudz saaukstējušies.’’

Tāpat šodien A finālu aizvadīja arī 1000 metru kanoe distances airētājs Dagnis Iļjins, kurš savā braucienā palika noslēdzošajā 9.vietā (04:07:487), no titulētā uzvarētāja vācieša Sebastiana Brendla atpaliekot par teju 16 sekundēm.

Bulgārijā notiekošais Eiropas čempionāts noslēgsies rīt. No latviešiem uz starta dosies divi pārstāvji. Smaiļotais Roberts Akmens 200 metru distances B finālā startēs pl.12:46, savukārt kanoe airētājs Aivis Tints startēs 5000 metru distances A finālā. Šī brauciena sākums paredzēts pl.15:52.